[ Micra] Mikrolot by elektryk1409
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq
- elektryk1409
- fanatyk nissana
- elektryk1409
- fanatyk nissana
Mishi, ona cały czas jeździła
Oprócz małej niespodzianki ze stabilizatorem i brakiem styku w kostce od przepływomierza nie było problemu z przerzuceniem silnika. Trochę zabawy było z przełożeniem bocznych tylnych szyb, bo biała nie miała fabrycznie uchylnych tych szyb i trzeba było wiercić otwory pod tylne mocowania. Na najbliższym spocie jak najbardziej będzie można ją obejrzeć, myślę że do tego czasu uda się ogarnąć elektrykę i przyciemnić tylną szybę.

Bardzo proszę, fotka jeszcze z zielonąMishi pisze:Zdradzisz co czeka już przed garażem?

- elektryk1409
- fanatyk nissana
Właśnie wyszedłem z garażu po montażu centralnego zamka, jutro rano śmigam na przyciemnienie tylnej szyby 
Seboo991, plany są mniej więcej takie jak były z zieloną, czyli kolektor 4-2-1, dolot na stożku i przepustnica i wtryski z GA16. Przepustnica i wtryski leżą od jakiegoś czasu w garażu i czekają na przypływ gotówki

Seboo991, plany są mniej więcej takie jak były z zieloną, czyli kolektor 4-2-1, dolot na stożku i przepustnica i wtryski z GA16. Przepustnica i wtryski leżą od jakiegoś czasu w garażu i czekają na przypływ gotówki

dajesz gdzieś do przyciemnienia czy z jakimś kumplem robisz, bo jak za małe pieniądze to z moim baleronem bym też sie przejechał bo w sedanie samemu ciężko
, a tak na marginesie spojlerek już mam polakierowany, tylko montaż został 

Chłopak z japońca, co kręci do końca
była: A32B 3.0 Automat California Edyjszyn
jest: s210 3.0TD Szkop Edyjszyn

była: A32B 3.0 Automat California Edyjszyn
jest: s210 3.0TD Szkop Edyjszyn

- elektryk1409
- fanatyk nissana
snorlaxs, szybę tym razem przyciemniałem w firmie Jurpol na Kordeckiego. Czas operacyjny zamknął się w 2,5 godziny, koszt 130zł, efekt: pełna profeska, jedynie ryski na szybie, które były już wcześniej są bardziej widoczne, ale to norma przy przyciemnianiu. W zielonej robiłem szyby z kumplem w garażu i o ile do bocznych raczej nie można się doczepić, tak tylna nie wyszła najlepiej (gdzieniegdzie były bąble i drobne załamania folii) a na folię o ile dobrze pamiętam wydałem coś koło 50zł. Myślę, że za takie pieniądze nie warto się samemu w to bawić, chyba że ktoś ma wprawę i doświadczenie i wie że jest w stanie zrobić to porządnie.
Dziś podłączyłem elektryczne szyby na gotowo i wyczyściłem plastiki z drzwi, a mój tata wymalował spody drzwi minią. Jutro ostateczna konserwacja drzwi i parę drobiazgów elektrycznych.
Pytanie: z racji tego, że na przód nie wejdzie mi felga mniejsza niż 14'' koło zapasowe również musiałem dać 14'' i tu pojawia się problem, bo felga 14'' jest szersza od 13'' przez co wystaje ponad podłogę bagażnika tworząc fale dunaju w kufrze. W zielonej miałem prowizorycznie rozłożoną gąbkę w celu wyrównania powierzchni, ale było to rozwiązanie "potem się wymyśli coś innego". W białej chciałbym to zrobić porządnie, ale nie bardzo wiem co mógłbym położyć na podłogę w bagażniku żeby zniwelować próg powstały przez koło. Macie może jakieś pomysły?
Dziś podłączyłem elektryczne szyby na gotowo i wyczyściłem plastiki z drzwi, a mój tata wymalował spody drzwi minią. Jutro ostateczna konserwacja drzwi i parę drobiazgów elektrycznych.
Pytanie: z racji tego, że na przód nie wejdzie mi felga mniejsza niż 14'' koło zapasowe również musiałem dać 14'' i tu pojawia się problem, bo felga 14'' jest szersza od 13'' przez co wystaje ponad podłogę bagażnika tworząc fale dunaju w kufrze. W zielonej miałem prowizorycznie rozłożoną gąbkę w celu wyrównania powierzchni, ale było to rozwiązanie "potem się wymyśli coś innego". W białej chciałbym to zrobić porządnie, ale nie bardzo wiem co mógłbym położyć na podłogę w bagażniku żeby zniwelować próg powstały przez koło. Macie może jakieś pomysły?
Zgłoś się do Bonza to Ci wystruga z listewek podwyższenie i na to klapa na zawiasach. Ja u siebie miałem takie cos zrobione jak miałem subwoofer w zapasieelektryk1409 pisze:W białej chciałbym to zrobić porządnie, ale nie bardzo wiem co mógłbym położyć na podłogę w bagażniku żeby zniwelować próg powstały przez koło. Macie może jakieś pomysły?

Z nissanem od 2005 roku

- elektryk1409
- fanatyk nissana
bonzo, Bareja najlepszy
http://www.youtube.com/watch?v=BGXfT6avkcM
elektryk1409, jak chcesz to mam silniczek do 126p
Po tuningu oczywiście. Strzelam, że mniej jak 30(pare)KM nie ma

http://www.youtube.com/watch?v=BGXfT6avkcM
elektryk1409, jak chcesz to mam silniczek do 126p

Po tuningu oczywiście. Strzelam, że mniej jak 30(pare)KM nie ma

- elektryk1409
- fanatyk nissana
biała miód malina, ale szkoda tej zielonej mimo wszystko... dobrze widzę, że ta zielona stoi w stacji demontażu pojazdów na Fortecznej w Poznaniu 
http://marketczesci.com/index.php?id_pr ... er=product
z ciekawości sprawdzałem jakie to nissany mają na stanie...

http://marketczesci.com/index.php?id_pr ... er=product
z ciekawości sprawdzałem jakie to nissany mają na stanie...

Audi A4 B6 '01 automat
VW Polo 6n '98 automat - sold
Nissan Sunny n14 '95 automat - sold
Zestaw CB
Teddy ASC + AT 71 &
Johnny II ASC + Omega Sirio 27 // Alan 38
VW Polo 6n '98 automat - sold
Nissan Sunny n14 '95 automat - sold
Zestaw CB

Johnny II ASC + Omega Sirio 27 // Alan 38

- elektryk1409
- fanatyk nissana
Temat dawno nie aktualizowany, więc wypadałoby coś naskrobać.
Micra ma zrobiony dolot ze stożkiem, kolektor 4-2-1 (dzięki Mac'u
), wymieniony uszczelniacz prawej półosi i wlany olej Valvoline 10W60. Na montaż oczekuje przepustnica oraz listwa z wtryskami z Almery 1.6, ale nie wiem czy dam radę ogarnąć to przed zlotem.
Fotki po świętach
Micra ma zrobiony dolot ze stożkiem, kolektor 4-2-1 (dzięki Mac'u

Fotki po świętach

- elektryk1409
- fanatyk nissana
- elektryk1409
- fanatyk nissana
Czas zaktualizować temat:
I na koniec najlepsze:
Za filtrem został umieszczony przepływomierz z P10 eGT, który zostanie podpięty pod EcuMastera przy okazji przekładki przepustnicy i wtrysków z GA16DE jednak niestety raczej nie dam rady tego ogarnąć przed zlotem.
Sake, dzięki za fotki
[ Dodano: 2014-10-08, 19:21 ]
Żeby nie było że nic się w temacie nie dzieje
Micra ma dołożone otwieranie bagażnika z pilota oraz wymieniony prawy sworzeń.
Oprócz tego wleciało lewe lusterko likwidujące martwe pole z poliftowej K11:
oraz dodatkowa masa na silnik wychodząca spod śruby rozrusznika i biegnąca wzdłuż listwy paliwowej:
Z innych nowości to byłem dziś na hamowni i oto wykres:

Przebieg mocy wg mnie jest OK jedynie moment to jakieś fale Dunaju.
Jako, że zima się zbliża, zastanawiam się czy nie przemalować stalówek na jakiś inny kolor, co o tym myślicie? Tak wyglądają w tej chwili:

I na koniec najlepsze:

Za filtrem został umieszczony przepływomierz z P10 eGT, który zostanie podpięty pod EcuMastera przy okazji przekładki przepustnicy i wtrysków z GA16DE jednak niestety raczej nie dam rady tego ogarnąć przed zlotem.
Sake, dzięki za fotki

[ Dodano: 2014-10-08, 19:21 ]
Żeby nie było że nic się w temacie nie dzieje

Micra ma dołożone otwieranie bagażnika z pilota oraz wymieniony prawy sworzeń.
Oprócz tego wleciało lewe lusterko likwidujące martwe pole z poliftowej K11:

oraz dodatkowa masa na silnik wychodząca spod śruby rozrusznika i biegnąca wzdłuż listwy paliwowej:

Z innych nowości to byłem dziś na hamowni i oto wykres:

Przebieg mocy wg mnie jest OK jedynie moment to jakieś fale Dunaju.
Jako, że zima się zbliża, zastanawiam się czy nie przemalować stalówek na jakiś inny kolor, co o tym myślicie? Tak wyglądają w tej chwili:
- elektryk1409
- fanatyk nissana