Jedzie Ci troche autko i wiem że nie tak łatwo wyprzedzać w tak krótkim czasie ( mówie o filmie YT) tyle samochodów. Trochę narowisty tryb jazdy i jest jeszcze gdzie hamować póżniej i wczesniej dawać gazu

taka maniera będzie się powtarzała nawet jakbyś jeździł kosmicznie

Dajcie jakieś opony z dobrze wzmocnioną ścianką które nie będą się kładły w zakręcie.
Pytania ode mnie: ile jest podniesiona maska przy zawiasach że tak ładnie się prezentuje rozpórka

?
Możecie powiększyć otwory w masce? Te dwa małe osobne od centralnego ? W tym miejscu jest największe podciśnienie nad maską, czyli fajnie by ciągnęło z komory silnikowej na zewnątrz.
Jestem przy tablicy i biorę kredę
Mody na szybkości
Wygłuszenia bitumiczne ważą 17 kg. Do usuwania polecam ciepły dzień i opalarke. Suchy lód lepiej się sprawdza w VAG-ach i Hondach.
Tylnia wycieraczka mi była zbędna. Out razem z silniczkiem. Rurka po długości do tylnego tylnego spryskiwacza idzie przy prawej wiązce
Nie wiem po co były u mnie metalowe "mocowania" do
czegoś pod tylnymi światłami.
Miałeś robioną przekładkę wiec pewnie już nie masz wygłuszenia gumowo- filcowego ściany grodziowej.
Ołowiane obciążniki pod przednim zderzakiem pewnie już sprzedane na złomie
Ja, z racji wydechu, nie mam zbiorniczka z płynem do spryskiwaczy
W przestrzeni bagażowej jest maskownica. Zaraz jak otworzysz bagażnik to przy suficie. 3 metalowe zapinki po szerokości i wzmocniona blachą. tradycyjnie out
Mody wymagające kasy
Ori bak jest dość ciężki i można się pokusić o wspawanie bezpiecznego baku bardziej miedzy tylnymi podłużnicami z tyłu ( miejsce na koło zapasowe)
Lekki akumulator, najlepiej po przekątnej samochodu niż jest teraz. Minus taki, że niektórzy wymagają kombinezonu niepalnego jeżeli aku jest w tym samym przedziale co kierowca.
Maska waży mniej niż w Fiacie Coupe, ale też swoje. Można kupić gotowce.
Błotniki przednie, to co wyżej.
ABS out
Rozwiązania ~chyba bez przyszłości w BANIAKowym aucie
Nagrzewnica klasyczna może być zastąpiona elektryczną np z Citroena C4
Tylnie kolektory siły hamowania można zastąpić przewodami hamulcowymi od Fiata Panda, a pójść w centralny.
Tylnia klapa waży mega, ale kupienie gotowca będzie się wiązało z mocowaniem zapinek i pasowanie uciążliwe
Niestety jeszcze nie wiem ile każdy element waży. Za 2 tygodnie będę mieć poważone zderzaki, wzmocnienia pod nimi, klapę, drzwi, maskę, błotniki, tylne szyby.
Przepraszam ale jeszcze się muszę dużo nauczyć i do 19 sierpnia mam nadzieje się doszkolić w powyższych kwestiach
OT
Seboo991 jak widzisz... nie wszystko wiem. Musze się jeszcze dużo nauczyć. Ciesze się że mogę wnieść swoją myśl do rozwoju tego konkretnego egzemplarza i podszkolenia czytających.
BANIAK porzucasz pomysł wtrysku methanolu ? Co myslisz o mojej wypowiedzi?
Jaką ocene dostaje do dzienniczka?
żeby sie tylko rodzice nie wkurzyli na wywiadowce
Errata do poprzedniego mojego postu:
Meritum:
....
Można dorzucić zapłonu, czyli kolejny power up