Moze poprostu srednica kol jest inna niz seryjnie i dlategoulisses pisze:Tylko dlaczego? W P11 licznik przeważnie zawyża i to dość sporo (koło 8km/h przy prędkości 100km/h)vixo57 pisze:Po mojemu licznik bardzo zaniżasprawa rozwiązana
[ Primera] Primera P11 NissanDreams SR20VE
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq
- homik123456
- fanatyk nissana
no trochę tu się narobiło postów, nie powiem. Strojenia brakowało Primerce - bez dwóch zdań. Na tą ilość modów jakie zostały zrobione to sporo wachy brakowało. chciał jechać a nie mógł. Z każdym zmienionym oknem w EcuMasterze było coraz coraz lepiej. Aż doszliśmy do pełnego zestrojenia i przyjemna różnica była w jeździe. Poprawkę również wziąłem na dwóch kierowców, pogodę, dwie opony na tylnej kanapie itp. Ale nie wziąłem jednej rzeczy pod uwagę - ten oszołom (:-P) miał zawalony cały bagażnik jakimiś złomami
Myślałem że Cię Dreams zatłukę na miejscu. Oprócz subwoofera miał jeszcze luźno leżący zbiornik od gazu z poprzedniej jego Primy i wiele wiele innych rzeczy
Po prostu masakra
Dostał rozkaz wyrzucenia tego badziewia ~70kg i dopiero latania autem bo dopiero jak to wyrzuci to odczuje dodatkowy zastrzyk mocy ze 20KM
O kołach 16" już nie wspomnę
Cieszę się że masz z tego frajdę Dreams i w przeróbkach przecież głównie o to chodzi
p.s. do zobaczenia Dreams u mnie przed zlotem na dopieszczenie szczegółów (już bez bałaganu w bagażniku
)
[ Dodano: 2012-04-16, 23:23 ]
Cieszę się że masz z tego frajdę Dreams i w przeróbkach przecież głównie o to chodzi
p.s. do zobaczenia Dreams u mnie przed zlotem na dopieszczenie szczegółów (już bez bałaganu w bagażniku
[ Dodano: 2012-04-16, 23:23 ]
mam wałek od GT i koło też można odchudzić jak będziesz chciałFenr1r pisze: Bo ja po spocie mam w głowie same wałki z GT i frezowane koła
Nie widziałeś, co ja mam w bagażniku od 2-ch tygodni xD m.in. telewizor...bo lubię sobie w trasie pooglądaćMacGayver pisze:waga bałaganu przerosła moje wyobrażenie co można wozić w bagażniku
MacGayver, zaraz dostaniesz cudne PWMacGayver pisze: mam wałek od GT i koło też można odchudzić jak będziesz chciał![]()
- Dreams
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Nie ujade xDDubSon pisze:Zbiornik gazu też "na zaś" wozisz?![]()
Nagraj cos nowego jak wleci i pompa. Projekt fajny, dobrze, ze daje Ci frajde![]()
Jedynie tylne lampy mi nie podchodzą, ale kazdy lubi to co lubi
Tak zbiornik też woże jak braknie wachy to biore 30 kg zbiornik i zapitalam na stacje gaz tankuje xD
- Coobcio
- fanatyk nissana
- Kontakt:
No i się wyjaśniło auto miało zmierzoną potwierdzoną moc na hamowni 165KM i nie jechało, przyczyna prosta - gruz w bagażniku i za pewne ciężkie koła...
WWW.COOBCIO.PL
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
W pełni uliczne GA16DE 128KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
Nissanowe 2.0 Turbo 407KM
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
W pełni uliczne GA16DE 128KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
Nissanowe 2.0 Turbo 407KM
To może kolega NissanDreams pochwali się jakie ma lacze, że tak zmulają auto...homik123456 pisze:Moze poprostu srednica kol jest inna niz seryjnie i dlategoulisses pisze:Tylko dlaczego? W P11 licznik przeważnie zawyża i to dość sporo (koło 8km/h przy prędkości 100km/h)vixo57 pisze:Po mojemu licznik bardzo zaniżasprawa rozwiązana

Teraz żeby nie kupować kolejnego kompletu kół, zarzuci się stalowe 15" i dobre opony do tego, myślę że w zupełności wystarczy.
p.s. szkoda że nie wziąłem na pokład GPS'a żeby sprawdzić o ile przekłamuje licznik
Ale niech sam się wypowie, bo nawet nie pamiętam co to był za rozmiar opon 
p.s. szkoda że nie wziąłem na pokład GPS'a żeby sprawdzić o ile przekłamuje licznik
jeszcze wczoraj powiedziałby pewnie że założył takie jak mu się podobały, dzisiaj powie już że "za duże i za ciężkie"ulisses pisze:To może kolega NissanDreams pochwali się jakie ma lacze, że tak zmulają auto...
- Dreams
- fanatyk nissana
- Kontakt:
MacGayver, Dokładnie założę felgi 15'' będzie fajny efekt będą mniejsze i nie będą takie ciężkie xD
więc mysle że będzie super xD
aha....wszysto wywaliłem z auta cały syf i powiem że nie czuć sporej róznicy ale czuć że jeszcze lepiej się zbiera tak więc projekt prawie ukończony zostało tylko walbro i regulator xDale to przed zlotem zaraz sie zrobi
A jak zbiornik z gazu wyciagnołem to aż się dupa podniosłą xD
więc mysle że będzie super xD
aha....wszysto wywaliłem z auta cały syf i powiem że nie czuć sporej róznicy ale czuć że jeszcze lepiej się zbiera tak więc projekt prawie ukończony zostało tylko walbro i regulator xDale to przed zlotem zaraz sie zrobi
A jak zbiornik z gazu wyciagnołem to aż się dupa podniosłą xD
Waga to złoto w walce o osiągi, jednak jak się zdejmie z auta 3% to nie ma szału. O maskę może lepszy rezultat będzie na kresce. Czasem i pół auta robi różnicę także do przodu. Koła dadzą kolejny progres.
P11 przy 100 km/h faktycznie coś koło 8km/h przekłamywała na seryjnych kołach. Żeby 100 na dwójce zrobić trzeba by do licznikowego 110 się rozpędzić, pewnie ponad 7tys/obr. W p10 na skrzyni z SLXa 7300 obr jest coś koło 105km/h.
Macu wsadź mu jeszcze skrzynkę z P11GT to już w ogóle mu się odmuli
P11 przy 100 km/h faktycznie coś koło 8km/h przekłamywała na seryjnych kołach. Żeby 100 na dwójce zrobić trzeba by do licznikowego 110 się rozpędzić, pewnie ponad 7tys/obr. W p10 na skrzyni z SLXa 7300 obr jest coś koło 105km/h.
Macu wsadź mu jeszcze skrzynkę z P11GT to już w ogóle mu się odmuli
Nissan Primera SR20DE+T
- Dreams
- fanatyk nissana
- Kontakt:
I czas wrzucic jakiegoś filmika po strojeniu ECU master det3 xD
ale chyba zwalilem start xD
http://www.youtube.com/watch?v=fOnRzIrQ ... e=youtu.be
ale chyba zwalilem start xD
http://www.youtube.com/watch?v=fOnRzIrQ ... e=youtu.be
To było dawno i nie prawdaMacGayver pisze:żebym Ci nie przypomniał jak ruszałeś na zlocie dwa lata temu, wszystkie starty popsułeśRyba pisze:Jedynka... totalna porażka ...![]()
moim zdaniem start całkiem niezły, poza tym że start powinieneś robić przy około 4500obr, fajnie żwawo się wkręca, lepsze oponki i będzie już całkiem nieźle
Więc stwierdzam że również wtedy nie byłem " wyjeżdżony " dwa lata temu...
Jedynka przeciągnięta i, sam jak zdołałeś zauważyć, ze złych obrotów ruszana
Moim zdaniem filmik do poprawy by móc określić przyspieszenie.
Jeśli był w łodzi .. mogłeś się odezwać. Załatwiło by się G- techa w 15 minut i mielibyście czarno na białym
Co do samego przyspieszenia... bez porównania z poprzednim filmikiem
Jedynka przeciągnięta i, sam jak zdołałeś zauważyć, ze złych obrotów ruszana
Moim zdaniem filmik do poprawy by móc określić przyspieszenie.
Jeśli był w łodzi .. mogłeś się odezwać. Załatwiło by się G- techa w 15 minut i mielibyście czarno na białym
Co do samego przyspieszenia... bez porównania z poprzednim filmikiem