Wydech do SR20VE
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon
-
- wiem o czym pisze
Wydech do SR20VE
Jaką średnicę myślicie bo już sam nie wiem.. 2' czy 2,25'?? czy jak??
Jak ma być grubo to rób 2,5" daj tłumik od saaba te co Coobcio wkłada i na koniec coś jak Ci już pasuje. Ja mam końcóweczkę tą chińską apexi (wcześniej 2,5"+ssac) i tak sobie to brzmi Link
Do zabawy
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
SR20VE + jakieś dmuchanie
DailyCar
1.2 TSI
viewtopic.php?t=474 -> Odbudowa 100 nx
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
DailyCar
1.2 TSI
Bierz 2,5" bez zastanowienia
Lepiej mieć coś zrobione co w dalszej perspektywie też zda egzamin jakby wpadł do głowy jakiś pomysł turbo czy co
Nie zmarnuje się na pewno
PS:kręciłem filmik żeby pokazać jak wkręca się na obroty na lżejszym zamachu tak że muzyka nie miała znaczenia
Pozdrawiam

PS:kręciłem filmik żeby pokazać jak wkręca się na obroty na lżejszym zamachu tak że muzyka nie miała znaczenia

Do zabawy
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
DailyCar
1.2 TSI
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
DailyCar
1.2 TSI
Dobrze prawiMRC pisze:rób 2.5' i się nie zastanawiaj będziesz miał na przyszłość jak zechcesz dalej modzić... w UK śmigają na 3 calowych gotowcach i chyba specjalnie na spadki mocy nie narzekają![]()
Pawel18PL,
mogłeś ostrego na chwile wyciszyć

Octavia 3RS 2.0TSI 250km
BMW F30 316i 136 mods 210/320
-
- wiem o czym pisze
-
- wiem o czym pisze
-
- fanatyk nissana
Co do wydechu to jestem za 2.5, A jeśli chcesz końcowy cichy to proponuje dobrać jakiś przelotowy z dużą puszką tak jak mam w Maximie. Wydech jest całkowicie przelotowy a jest mega cicho - jak dla mnie trochę za cicho. Ale jest to wina zrobienia całkowitego wydechu od kolektora aż po koniec. Ważnym punktem jest w miarę duża puszka na środkowy tłumik, bardzo wpływa na wyciszenie całości. Ja przerobiłem tłumik od Corolli 192KM - tak żeby wejście i wyjście było na 2.5 cala. A jeśli głośność ci nie przeszkadza to wkładałbym WM Sport'a z allegro. Jak dobrze zrobi się wydech to wcale taki głośny nie jest. W razie czego polecam się 

mi się wydaje że nie ma sensu .. jak w środku założysz tłumik to na końcu daj np. WMSporta..SenTex pisze:tylko pytanie, czy warto 400zl wywalać na kawałek blachy z nierdzewki tylko dlatego, że jest znakowana symbolem HKS
Ja mam coś circa http://allegro.pl/tlumik-wm-sport-90mm-i1999421851.html
taki króciak .. fakt .. drze mordę .. ale mam full przelot.. (musiałem dokupić silencer)
Uważaj blabla na ZUOOOOOOOO
JEST:Scubzowy SilverFlea
JEST:Mżonkowy Biały SSS:)
BYŁO: Mżonkowa Biała "Beza"
2,5 cala bezsprzecznie. Jeżeli ma być rasowo i nie za głośno, to tylko takie tłumiki:
http://www.jdm-option.pl/forum/viewtopic.php?t=10111
Wszystkie WM, apexi, hks itp rurki z pseudo wyciszeniem będą się darły i brzęczały jak hondy i polonezy. Silencer niewiele tu pomoże.
http://www.jdm-option.pl/forum/viewtopic.php?t=10111
Wszystkie WM, apexi, hks itp rurki z pseudo wyciszeniem będą się darły i brzęczały jak hondy i polonezy. Silencer niewiele tu pomoże.
N14 GTI NEO VVL

MacGayver, u Kozy wydech jest cichutki .. ale on zdaje się ma coś "po drodze".. u mnie jest kolektor, plecionka, przejście na 50mm, rezonator i dalej nic aż do WM`a
i sam wiesz Macu jak to drze papę:) a mam tylko 1,4 .. no ale gaźnik też daje inny sound 

Uważaj blabla na ZUOOOOOOOO
ja z kolei mam nieco inne doświadczenia z tymi pseudo mugenami kiedyś zamontowałem takie coś w almerze wydech był seryjny jedynie drugi (duży) katalizator był wycięty i było tak że bez wkładki darło japę strasznie z wkładką było już znacznie ciszej dźwięk był całkiem fajny i nie męczący, nawet odczułem minimalną poprawę w osiągach po tym zabiegu także byłem umiarkowanie zadowolony bo kosztowało mnie to grosze...
jednak jeśli ma być to profi robota to odpuściłbym sobie te "termosy"
i zamówiłbym coś pod wymiar w jakiejś sensownej firmie żeby pucha była możliwie jak największa jak dodasz o tego środkowy to poziom głośności powinien być akceptowalny (nawet przez niebieskich
) nie będziesz musiał się bawić w wyjmowanie wkładanie wkładki
albo spróbować upchać twin loopa może wydłużenie układu da te ekstra 2-3 Km
jednak jeśli ma być to profi robota to odpuściłbym sobie te "termosy"

albo spróbować upchać twin loopa może wydłużenie układu da te ekstra 2-3 Km

Dla ciekawostki SR20VE i 3'' http://www.youtube.com/watch?v=CkGgJpKG ... re=related
Octavia 3RS 2.0TSI 250km
-
- wiem o czym pisze
-
- wiem o czym pisze