Klub zrzeszającym miłośników marki nissan. Dzielimy się informacjami na temat nissana, udzielamy porad, organizujemy spoty lokalne jak również zloty ogólnopolskie. Łączny nas wspólna pasja do marki.
Wczoraj założony 4-2-1, dzisiaj wszedł bandaż termiczny... ale dałem trochę d..y, że nie zrobiłem tego zanim założyłem kolektor do primy:/ Teraz kolej na wydech 2,5" do końca
Dodo, Dzięki za info, Bozno mi tez tam polecał Jeszcze nie wiem gdzie to zrobię, bo parę dni temu dowiedziałem się, że mam mieć załatwiony spory rabat w zaprzyjaźnionym serwisie
A co do ssac to te uszczelki co tam były - masakra jakaś, więc pod kolektor wszedł Elring
i jak wrażenia po SSAC'u ? czuć poprawę ? co do uszczelek to fakt są badziewne chociaż mi wysrało tą miedzy 4 a 2 a ta przy głowicy jakoś się trzymała wydech pełęn przelot robisz?
MRC pisze:i jak wrażenia po SSAC'u ? czuć poprawę ? co do uszczelek to fakt są badziewne chociaż mi wysrało tą miedzy 4 a 2 a ta przy głowicy jakoś się trzymała wydech pełęn przelot robisz?
za dużo tak wczoraj nie jeździłem, ale nie powiem auto zbiera się ładnie
Jeśli chodzi o przelot to planuje do końca zrobić 2,5'', tak czytałem na forum... w zasadzie jest to optymalna średnica do sr20
Dodo, wcześniej się zastanawiałem nad 2,25, ale stwierdziłem, że chyba najlepiej będzie cały o jednakowej średnicy zrobić <myśli> czy to się sprawdzi u mnie, zobaczymy
A myślałeś nad tłumikami jakie założysz?No chyba, że nie zależy Ci żeby było cicho.Ja też w tym tygodniu kolektorek założyłem i się zastanawiam jak zrobić cichy 2,5''
ANDREW pisze:A myślałeś nad tłumikami jakie założysz?No chyba, że nie zależy Ci żeby było cicho.Ja też w tym tygodniu kolektorek założyłem i się zastanawiam jak zrobić cichy 2,5''
zależy mi żeby było możliwie cicho, tłumiki będę dobierał dopiero w lutym więc jeszcze nie jestem w stanie odpowiedzieć Tobie co i jak
Wprawdzie nie w primerze a w 100nx`ie też zastanawiałem się nad tym jak wyciszyć 2.5" wydech. Kierując się sugestią Coobcia założyłem przelotowy wydech środkowy z saaba 2.3 turbo i poziom emitowanego hałasu pomimo repliki apexi n1 wyciszył się ogromnie...Myślę, że gdybyś założył coś pasującego wizualnie do primery i o przelocie 2,5 cala to miałbyś tylko niewiele głośniej niż w serii.
PS ostatnio zobaczyłem, że taki sam wydech środkowy jest w Oplach Zafira po 2002 roku.
Do zabawy
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
SR20VE + jakieś dmuchanie
DailyCar
1.2 TSI viewtopic.php?t=474 -> Odbudowa 100 nx
Ja słyszałem jeszcze o zakładanie tłumika końcowego z Maximy.Tylko to już zależy ile kto ma miejsca na wydech.U mnie w kombii może podejdzie.Nie wiem jak u Ciebie.
Wolfshade pisze:Wydech w końcu zrobiony, jest 2,25'' Auto całkiem przyjemnie się zbiera
Wydech puszczony na 2 tłumikach (końcowy przelotowy), gada ładnie
Robiłem tam gdzie z Dodem polecaliście - Janikowo Auto Wydech.
Trzeba się z nimi zgada bo naprawdę dobrze robią i cenowo też ok a może dla klubu rabaty będą na przyszłość
MacGayver pisze:masz może jakieś foto wydechu? przyjrzałbym się jak chłopaki składają
jeszcze nie mam, ale w przyszłym tygodniu może dam radę wjechać na podnośnik bo planuje wymienić końcówki dr. ker, i gumy stabilizatora to pstryknę fotkę.
Wolfshade pisze:MacGayver, foty zrobiłem nie są niestety najlepsze - ale coś tam widać...
robili Ci to od kata do końca Oni? mam być szczery? Trochę mało estetycznie i to jeszcze jakieś dziwne załamania, wygląda jak poklejone Możesz mi na PW powiedzieć ile za o dałeś i co dokładnie wchodziło w skład pracy?
Przyglądałem się temu dokładnie dzisiaj jak grzebałem przy aucie, spawy wszystkie są bardzo ładnie położone jedynie co do estetyki to mogli srebrzanką do wydechu dać a nie matowym podkładem...choć w zasadzie trochę pośmigam i będzie wszystko równe