Co dziś zrobiłeś w swoim autku ;)
odebrałem alusa od prostowania i podlaczyłem prawy przedni glosnik:D
100NX... 17 rok i nadal jeździ..
http://nissanzone.pl/viewtopic.php?t=20517
http://nissanzone.pl/viewtopic.php?t=15049
http://nissanzone.pl/viewtopic.php?t=6859
http://nissanzone.pl/viewtopic.php?t=20517
http://nissanzone.pl/viewtopic.php?t=15049
http://nissanzone.pl/viewtopic.php?t=6859
- homik123456
- fanatyk nissana
Zalozylem dolot ze stozkiem i gumy usztywniajace na sprezyny.
Teraz glosniej chodzi i lepszy dzwiek:-)

Teraz glosniej chodzi i lepszy dzwiek:-)

Ostatnio zmieniony 2010-08-11, 18:22 przez homik123456, łącznie zmieniany 1 raz.
a ja sobie załatwiłem półos lewa
prawa tez zrobilem zdjecie
samochod wrocil na lawecie
zdjecia dołaczone
ps ktos ma połoske??
linki do zdjec
prawa tez zrobilem zdjecie
samochod wrocil na lawecie

zdjecia dołaczone
ps ktos ma połoske??
linki do zdjec
pomalowałam ramiona wycieraczek ali na srebrno pod kolor całości blach
(wymontowane, oczyszczone papierem ściernym, obmyte rozpuszczalnikiem, pomalowane sprayem): http://yfrog.com/j6wyciraczkafertigjx
(wymontowane, oczyszczone papierem ściernym, obmyte rozpuszczalnikiem, pomalowane sprayem): http://yfrog.com/j6wyciraczkafertigjx
- radziejwwl
- fanatyk nissana
Wymieniony olej i filtr , wyczyszczony filtr powietrza , odkurzony środek z zewnątrz umyty i nawoskowany. Znalazłem żarówkę od postojówki walającą się po całym kloszu 

viewtopic.php?p=258066#258066 - Moja turbawka 

- homik123456
- fanatyk nissana
- komorokoro
- fanatyk nissana
- Kontakt:
sama zmieniłam część tapicerki drzwi ![:]](./images/smilies/kwadr.gif)

tak wygladają wybebeszone drzwi jakby ktos potrzebował:

nastepnie: zakup materiału (mikrofaza czarna), nożyczki do paznokci, nożyczki krawieckie, klej wikol, kreda lub kredka (do odrysowywania form), szpilki (dla pewności, że forma jest wycięta poprawnie) i do dzieła:

efekt:
detale:

ogół:

![:]](./images/smilies/kwadr.gif)

tak wygladają wybebeszone drzwi jakby ktos potrzebował:

nastepnie: zakup materiału (mikrofaza czarna), nożyczki do paznokci, nożyczki krawieckie, klej wikol, kreda lub kredka (do odrysowywania form), szpilki (dla pewności, że forma jest wycięta poprawnie) i do dzieła:

efekt:
detale:

ogół:

Wymienilem aku w micrze...okazal sie inny dla wersji z ABSu takze zamontowałem z powrotem stary
Sprzedam 200sx s13
viewtopic.php?p=396678#396678
viewtopic.php?p=396678#396678
- johny_fellow
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Wymienione jarzma zacisków na większe + klocki i tarcze, przód i tył 

Znowu z NISSANem
Były:
- Micra K11, 2001 r., CG10DE;
- 100 NX B13, 1992 r., GA16DS;
- Primera P11, 1996 r., SR20DE;
- MAXIMA A33 QX, 2001 r., VQ30DEK.
http://www.agent-pzu.lukasz-ufnal.pl

Były:
- Micra K11, 2001 r., CG10DE;
- 100 NX B13, 1992 r., GA16DS;
- Primera P11, 1996 r., SR20DE;
- MAXIMA A33 QX, 2001 r., VQ30DEK.
http://www.agent-pzu.lukasz-ufnal.pl
- homik123456
- fanatyk nissana
Saffira,
No tez jestem takiego zdania jak koledzy wyzej. Super. To moze mi bys tez kiedys tak zrobila
heh
A ja dzis zrobilem sobie oslonke na filtr zeby nie zaciagal ciepego powietrza,doprowadzilem zimne powietrze i dalem wiatraczek tak ze jak odpale autko to zalancza sie wiatrzaczek i nadmuchuje zimne powietrze na stozek.
No tez jestem takiego zdania jak koledzy wyzej. Super. To moze mi bys tez kiedys tak zrobila

A ja dzis zrobilem sobie oslonke na filtr zeby nie zaciagal ciepego powietrza,doprowadzilem zimne powietrze i dalem wiatraczek tak ze jak odpale autko to zalancza sie wiatrzaczek i nadmuchuje zimne powietrze na stozek.
ok. 6 h spędzonych w samochodzie z 500 ml wikolu (w Liroy za 9 zł), do tego:
nożyczki do paznokci,
nożyczki krawieckie (lub jakieś inne ostre),
stara szczoteczka do zębów (idealna do nakładania kleju tam gdzie mało miejsca)/sztywny pędzelek,
gotowo przycięty materiał (z marginesami, czyli 2 metry na 1m50cm - ok. 20 zł),
pudełko szpilek,
śrubokręt (bodajże szóstka)
najsampierw wymontowujemy co się da z podsufitki (przyda się kartonik albo reklamówka, trochę tego jest)... rączki wymontowuje się tak, że trzeba ich zawleczki pchnąć w przód lub tył (nie pamiętam - a jakże
) i wtedy można je odchylić i wkrętakiem wymontować, lusterka nie wymontowywałam bo nie wiem jak (a jakże
), osłonki p-słoneczne po prostu wkrętakiem
zaczynamy od dupy samochodu rozkładając ręce z materiałem (na jego szerokości) jak Jezus
po to, aby dowiedzieć się jak równo przypasować wypośrodkować materiał, następnie tenże materiał wdziabujemy szpilkami w podsufitkę (przy lusterku i panelu do lufcika nie ciąć-nie grzebać tylko zostawić luźno - później się dopasuje)
po wykonaniu ww. czynności gdy sufit wygląda już jak jeż z szpilek O TAK:
,
cofamy się do dupy samochodu (a jakże
) i zaczynając od rogu wstępujemy w następujący rytm:
odczepiam z szpilek kawałek materiału, smaruję klejem o tak:

przyczepiam szpilkami ponownie wygładzając materiał ręką zdecydowanym prawież masującym ruchem (a jakże
)
i tak cały dach ZOSTAWIAJĄC brzegi
doszedłszy do lufcika naklejamy tak, aby na brzegowej listwie okalającej lufcik przyciąć materiał (nie umiem - a jakże
- się wyrazić) OBRAZEK:

na sam koniec tak zaklejony zaszpilkowany dach profilaktycznie dla pewności jeszcze ręką zdecydowanym prawież masującym ruchem wygładzamy (a jakże
)
następnie w dłoń szczoteczka/pędzelek (bez skojarzeń! - a jakże
) i bierzemy się za ranty zwane też brzegami – zasada ta sama co wcześniej – odszpilkować pokleić wygładzić zaszpilkować, DODATKOWO mamy czynność wbicia śrubokrętem i sprytem pozostałego kawałeczka materiału (tego marginesu) pod listwy otaczające podsufitkę. Marginesy materiału należy dociąć do około 2 cm, bo inaczej nie wejdzie
po wciśnięciu marginesu materiału pod listwy należy ponownie dogładzić ówże sukno (a jakże
)
na sam koniec zostawiamy sobie okolice osłonek p-słonecznych i lusterka i tam materiał kleimy od strony drzwi zaczynając, zmierzając ku lusterku. I tu robimy tak:

materiał nacinamy ponieważ krzywizny podsufitki zmuszają do kombinowania z ułożeniem materiału, oczywiście gdy już natniemy i naszymi (a jakże
) zgrabnymi paluszkami ponaklejamy wszystko jak trzeba – ponownie naczepiamy szpilki żeby klej zakrzepł (a jakże
) .Podczas tejże skomplikowanej operacji wykazujemy się również zaawansowaną gimnastyką małych nożyczek (a jakże
).

Przy szybie natomiast polecam klejem blisko szyby posmarować podsufitkę, nakleić szybko materiał, doszpilić i śrubokrętem resztę materiału pod spód podsufitki. Pamiętając, że marginesy materiału należy dociąć do około 2 cm, bo inaczej nie wejdzie
(a jakże
)
po tak upojnej gimnastyce rodem z tańca pijanego lemura przy naszej ukochanej maszynie można się oddalić na zasłużone legowisko z napojem orzeźwiającym (a jakże
) po drodze rzucając upaprane rzeczy do wody
EFEKTY UBOCZNE: rozładowany akumulator (3h słuchania OSTR), rozładowana komórka (od fotek), ból pleców, siniaki i zadrapania, zajeczysta satysfakcja
nożyczki do paznokci,
nożyczki krawieckie (lub jakieś inne ostre),
stara szczoteczka do zębów (idealna do nakładania kleju tam gdzie mało miejsca)/sztywny pędzelek,
gotowo przycięty materiał (z marginesami, czyli 2 metry na 1m50cm - ok. 20 zł),
pudełko szpilek,
śrubokręt (bodajże szóstka)
najsampierw wymontowujemy co się da z podsufitki (przyda się kartonik albo reklamówka, trochę tego jest)... rączki wymontowuje się tak, że trzeba ich zawleczki pchnąć w przód lub tył (nie pamiętam - a jakże

zaczynamy od dupy samochodu rozkładając ręce z materiałem (na jego szerokości) jak Jezus

po wykonaniu ww. czynności gdy sufit wygląda już jak jeż z szpilek O TAK:

cofamy się do dupy samochodu (a jakże

odczepiam z szpilek kawałek materiału, smaruję klejem o tak:

przyczepiam szpilkami ponownie wygładzając materiał ręką zdecydowanym prawież masującym ruchem (a jakże

i tak cały dach ZOSTAWIAJĄC brzegi

doszedłszy do lufcika naklejamy tak, aby na brzegowej listwie okalającej lufcik przyciąć materiał (nie umiem - a jakże

na sam koniec tak zaklejony zaszpilkowany dach profilaktycznie dla pewności jeszcze ręką zdecydowanym prawież masującym ruchem wygładzamy (a jakże

następnie w dłoń szczoteczka/pędzelek (bez skojarzeń! - a jakże

na sam koniec zostawiamy sobie okolice osłonek p-słonecznych i lusterka i tam materiał kleimy od strony drzwi zaczynając, zmierzając ku lusterku. I tu robimy tak:

materiał nacinamy ponieważ krzywizny podsufitki zmuszają do kombinowania z ułożeniem materiału, oczywiście gdy już natniemy i naszymi (a jakże

Przy szybie natomiast polecam klejem blisko szyby posmarować podsufitkę, nakleić szybko materiał, doszpilić i śrubokrętem resztę materiału pod spód podsufitki. Pamiętając, że marginesy materiału należy dociąć do około 2 cm, bo inaczej nie wejdzie

po tak upojnej gimnastyce rodem z tańca pijanego lemura przy naszej ukochanej maszynie można się oddalić na zasłużone legowisko z napojem orzeźwiającym (a jakże

EFEKTY UBOCZNE: rozładowany akumulator (3h słuchania OSTR), rozładowana komórka (od fotek), ból pleców, siniaki i zadrapania, zajeczysta satysfakcja

- Hahkuh
- fanatyk nissana
- Kontakt:
...a piwa nie było?EFEKTY UBOCZNE: rozładowany akumulator (3h słuchania OSTR), rozładowana komórka (od fotek), ból pleców, siniaki i zadrapania, zajeczysta satysfakcja

-=MY GREEN HORNET=-
______
...nie golę klaty - nie znam się na tym...
"Zwykle nie pijam na trzeźwo..."
______
- czarnamamba
- nowy na forum
- Hahkuh
- fanatyk nissana
- Kontakt:
...ach wybaczSaffira pisze:zwroc uwage na kilka linijek wyzej

-=MY GREEN HORNET=-
______
______