tTołek pisze:misiek-ol, a no mam garaż z kanałem a cio
Warmińsko-mazurska Strefa
Tołek jaki model, to się zastanawiam i chyba w najbliższych miesiącach będę dalej rozmyślał, bo czasu do uzbierania odpowiedniej sumy hajsu jeszcze jest sporo. Nie ukrywam że ciężko, bo kryteriów jest dużo i jedne z drugimi się kolidują. Na pewno jedno jest pewne że coś młodszego od n14 i p10.
w dupe kupie sobie rower z silniczkiem elektrycznym i na tym się skończy.
w dupe kupie sobie rower z silniczkiem elektrycznym i na tym się skończy.
Masz pękniętą lub zerwaną poduszkę skrzyni biegów w Almerze GTi, napisz a dowiesz się jak naprawić.
No się zobaczy czy garaż nie będzie zajęty przez inne wozidło jak coś to się zgadamymisiek-ol pisze:o dobrze Jak bedzie mozna to w następną sobote bym cos przy swoim pogrzebał u Ciebie o ile mozna by było
- Hahkuh
- fanatyk nissana
- Kontakt:
...hehehe... jak mój Ojciec! A ja co przyjadę do domu to po nowych modach!nie da ale jak tłumacze że to blokada bo w niemczech są takie przypisy i tak wszyscy dalej swoje
Jastrząb pisze:Nie ukrywam że ciężko, bo kryteriów jest dużo
TAAAAADAAAAA!!!!!Jastrząb pisze:coś młodszego od n14 i p10
[ Dodano: 2010-07-22, 00:10 ]
PS: Panowie - gdzie u nas dobrze zapłon ustawią?
-=MY GREEN HORNET=-
______
...nie golę klaty - nie znam się na tym...
"Zwykle nie pijam na trzeźwo..."
______
Ja chcę ja chcęHahkuh pisze:TAAAAADAAAAA!!!!!
No widzisz znasz te gadanie.Z kolektorem to jest tak że wszyscy myślą że to jakiś tuning w stylu strumienica że nic nie da a jeśli już to 2KM i że naczytałem się w tym internecie jakiś bajek i próbuje szczęścia.I ile razy ja tłumacze że to jest oryginalny kolektor od takiego samochodu ale z innego rynku że nie żaden tuningowy pic na wode,że ma większe kanały i naprawde daje coś,że normalnie mają 90KM tylko to z niemiec mają mniej to i tak wszyscy swoje że zaraz coś nie będzie pasowało i że wybuchnie przez to trzecia wojna światowaHahkuh pisze:...hehehe... jak mój Ojciec! A ja co przyjadę do domu to po nowych modach!![]()
No i tak zrobie tylko muszę znaleść wolną chwile bo niedługo nie będe miał kiedy tego zrobić.misiek-ol, co chcesz grzebać przy swoim P10misiek-ol pisze:Tołek, Nike przejmuj sie marudzeniem innych Jak załozysz juz ten kolektor to daj sie przejechac takiemu niedowiarkowi a zobaczy roznice
Powiedzcie co to może być że na zgaszonym silniku i wrzuconym biegu samochód zjeżdża w dół
Niedługo bedzie miła niespodzianka dla calego Forum tylko czekam na Materiały od Mańka
Wspierajmy Polskie Rajdy.
www.rally.olsztyn.pl
Mechanika w dobrej Cenie Olsztyn Pana Tadeusza Nr 792433722
www.rally.olsztyn.pl
Tołek to raczej nie wina skrzyni, tylko prawdopodobnie sprzęgła. Ale możliwe też że i silnika, ale to raczej padnięte jednostki nie trzymają kompresji i tłoki nie robią ciśnienia które powstrzymywało by je przed ruchem (jak i zmniejszone tarcie --- pierścienie->gładź cylindra).
Masz pękniętą lub zerwaną poduszkę skrzyni biegów w Almerze GTi, napisz a dowiesz się jak naprawić.
Sprzęgła też może być w tym winaJastrząb pisze:Tołek to raczej nie wina skrzyni, tylko prawdopodobnie sprzęgła. Ale możliwe też że i silnika, ale to raczej padnięte jednostki nie trzymają kompresji i tłoki nie robią ciśnienia które powstrzymywało by je przed ruchem (jak i zmniejszone tarcie --- pierścienie->gładź cylindra).
Hm.........no to bardziej wychodzi na silnik, skoro co troszkę ci odjeżdża. Ja bym się tym nie przejmował, bo u mnie w diesli "rzadko" ale czasami o jeden taki "skok" sobie podjeżdżał.
Na wszelki wypadek zmierzył bym kompresje na cylindrach, ale to tak profilaktycznie.
Dodatkowo postaw go na podjeździe tak jak zawsze na zgaszonym silniku, wrzuć bieg, podnieś maskę i zobacz czy paski klinowe ruszają się wraz ze zjeżdżaniem auta.
Na wszelki wypadek zmierzył bym kompresje na cylindrach, ale to tak profilaktycznie.
Dodatkowo postaw go na podjeździe tak jak zawsze na zgaszonym silniku, wrzuć bieg, podnieś maskę i zobacz czy paski klinowe ruszają się wraz ze zjeżdżaniem auta.
To raczej misja dla Jamesa Bonda bo nie chciałbym zjechać na masce swojego samochodu do garażuJastrząb pisze:Dodatkowo postaw go na podjeździe tak jak zawsze na zgaszonym silniku, wrzuć bieg, podnieś maskę i zobacz czy paski klinowe ruszają się wraz ze zjeżdżaniem auta.
- Hahkuh
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Tołek pisze:No widzisz znasz te gadanie[...ciach..] Mnie to osłabia a zrobię i tak w końcu po swojemu i się nawet nie przyznam że coś zrobiłem i tyle z tego będzie.
Misiek-ol - z gęby mi to wyjąłeś! Heh... podjeżdżam do rodzinnego domu Szszeniemmisiek-ol pisze:Tołek, Nike przejmuj sie marudzeniem innych Jak załozysz juz ten kolektor to daj sie przejechac takiemu niedowiarkowi a zobaczy roznice
świeżo po ostatnich czarach marach (przed dotarciem). Ojciec - "daj olej Ci wymienię"
Daję kluczyki - atakuj! Wraca. "i jak?" "K*&wa - wyrywa fotel z pod dupy!"
...coś wymyślił?Daryjusz pisze:Niedługo bedzie miła niespodzianka dla calego Forum tylko czekam na Materiały od Mańka
PS: ...co z tym zapłonem?
-=MY GREEN HORNET=-
______
______
Kod: Zaznacz cały
...coś wymyślił?Wspierajmy Polskie Rajdy.
www.rally.olsztyn.pl
www.rally.olsztyn.pl
Hehe no mój raczej tak nie powie bo jest przyzwyczajony do wyrywania fotela z pod dupyHahkuh pisze:Misiek-ol - z gęby mi to wyjąłeś! Heh... podjeżdżam do rodzinnego domu Szszeniem
świeżo po ostatnich czarach marach (przed dotarciem). Ojciec - "daj olej Ci wymienię"
Daję kluczyki - atakuj! Wraca. "i jak?" "K*&wa - wyrywa fotel z pod dupy!"![]()
po takim czasie Ci odpail?
www.rally.olsztyn.pl
www.rally.olsztyn.pl
Nie miałem czasu zabrać się z niego tak kompleksowo. Do tego jeszcze brak niektórych części i czekanie na dostawę.
Już nawet znalazłem powód zwarcia. Pomylone wtyczki co powodowało piękne przepalanie się każdorazowo bezpiecznika pompy paliwa
. Wymagało to się wczołgania pod samochód, ale już jest ogarnięte. Jeszcze tylko przedłużyć 4 przewody o będzie jazda.
Ze wstępnych kilkuset metrów jazdy wygląda, że auto będzie robić robotę
, chyba się odzwyczaiłem od jazdy tym autem 
Już nawet znalazłem powód zwarcia. Pomylone wtyczki co powodowało piękne przepalanie się każdorazowo bezpiecznika pompy paliwa
Ze wstępnych kilkuset metrów jazdy wygląda, że auto będzie robić robotę
"Mistrzów świata uprasza się o spokój"
- Hahkuh
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Zapowiada się ciekawy spot! Będzie się czym chwalić 
-=MY GREEN HORNET=-
______
______
- Hahkuh
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Mam nadzieję, że tym razem kadra dopiszeTołek pisze:Tym razem będą prawie same Nissany i będzie na co popatrzećHahkuh pisze:Zapowiada się ciekawy spot! Będzie się czym chwalić
-=MY GREEN HORNET=-
______
______
Moi Przyjaciele po walce z przygotawaniem Opla Astry GSi Inforumuje iż Od Sierpnia zaczynam prawdziwą przygode z Rajdami Szutrowymi (KJS tez się zaliczy) Oczywiście w roli Pilota. Mam zamiar obkleić Astre w Naklejki NZ oraz NKP. Tylko musze sie spytac do kogo mam się zgłosić?
www.rally.olsztyn.pl
www.rally.olsztyn.pl
U Mydlaka znajdziesz jak nikt nie bedzie miał na forum
www.rally.olsztyn.pl
www.rally.olsztyn.pl