[N15] Ucieka płyn chłodniczy. Pomocy.
Moderatorzy: Seba WWA, sergiej
[N15] Ucieka płyn chłodniczy. Pomocy.
Ucieka mi płyn wtedy po kilkudziesieciu kilometrach. Bylem u mechanikach to wymienili mi korek od chlodnicy powiedzieli ze przecieków nie ma nigdzie.ale niestety dalej mi sie to dzieje a we wrzesniu byla robiona uszczelka pod glowica wiec gdzie ubywaa?? Pomocy
Ostatnio zmieniony 2010-03-05, 20:29 przez Swietłan, łącznie zmieniany 1 raz.
Świstak
- homik123456
- fanatyk nissana
- sergiej
- fanatyk nissana
mam podobny problem ...tez szukalem wycieku i tez jestem po robieniu glowicy ...ale po jakims czasie problem ustal ...od miesiaca przestalem gubic plyn ...a dlaczego to nie wiem ...i sie pewnie nie dowiem ...fakt ze pare miesiecy temu mialem awarie pompy wody ...moze nowa musiala sie doszczelnic i gdzies tam cieklo a nawet nie wiedzialem
-
- stały bywalec
- mamtogdzies
- stały bywalec
Witam wszystkich forumowiczów
mi także od pewnego czasu ubywał płyn ze zbiornika wyrównawczego, w ciągu trzech miesięcy dolewałem płyn ze cztery razy... po oględzinach oleju nie było widać żeby uszczelka była walnięta... Co się okazało,w plastikowej części chłodnicy przy kołku mocującym z lewej strony było 6 dziur
po wyczyszczeniu tego miejsca największa dziura miała rozmiar trzech łebków od zapałek... Chłodnica poszła wczoraj do spawania, dziś ja odebrałem i zalałem nowym płynem (spawanie 30 + 50 za koncentrat) Mam nadzieje ze problem nie powróci. tak na marginesie, jaki wg Was byłby najlepszy płyn chłodniczy??? Pozdrawiam serdecznie