[P11] silnik w Top Sport
Moderatorzy: Sajmooon, janusz, Zielkq, Maniek-ol
-
- stały bywalec
- Coobcio
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Przewody najlepsze to: Magnecor, potem długo nic... NGK, Chempion, potem BOSCH, kiczowate Sentech, Janmor, JC Auto, Nipparts też się do nich zaliczają
[ Dodano: 2010-04-01, 02:02 ]
Ps. jaki silnik by nie był to to do ilu się on kręci odnosi się ECU które go obsługuje no chyba że na gazik przełżczymy (nie sekwnecje) to idzie zakręcić do bólu

[ Dodano: 2010-04-01, 02:02 ]
Ten silnik był tylko montowany w primerze P12 na japońskim rynku dostępna była z 6 biegowym manualem z którym to kręciła czas do setki na poziomei 7,6 sek i z automatem CVT, wiadomo znacznie gorsze...waichwaich pisze:SR20VE '20V' o mocy 204 kucyków
Ps. jaki silnik by nie był to to do ilu się on kręci odnosi się ECU które go obsługuje no chyba że na gazik przełżczymy (nie sekwnecje) to idzie zakręcić do bólu

WWW.COOBCIO.PL
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
W pełni uliczne GA16DE 128KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
Nissanowe 2.0 Turbo 407KM
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
W pełni uliczne GA16DE 128KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
Nissanowe 2.0 Turbo 407KM
Co do alternatowa to aż tak nie piszczy, żeby się tym martwić. Powiem szczerze, że gdybyś nie powiedział to bym nawet nie zauważył. Co do silnika to szykuj wałek z GT i będzie malina. Obecnie po rozrządzie zbiera się z dołu jak prawdziwy TDI
Reakcja na gaz lepsza niż w moim starym Sunnym. Silniczek masz ogólnie w bardzo dobrym stanie. Ciśnienie na garach po równe 13,5bara było. Obecnie podchodzi pod 14,5bara.

BOCA MOTORS Serwis i Modyfikacje Samochodów Osobowych i Terenowych. Naprawy szybkie i bardziej zaawansowane, Tuning, Off Road.
512 995 765 fb Bocamotors Zapraszam!
Co do alternatora to psiknąłem smarem i na razie jest jak słyszałeś, ale generalnie będę musiał ogarnąć bardziej temat bo koledze kiedyś taki alternator się rozleciał w trasie co się równało z całym silnikiem do wymiany bo poleciały różne inne rzeczy.
Co do zbierania się to po modzie rozrządu jest super, tego właśnie oczekiwałem od tego auta że jak wcisnę pedał gazu to będę czuł lekkie wgniatanie w fotel
. Dzięki bodek !
Co do zbierania się to po modzie rozrządu jest super, tego właśnie oczekiwałem od tego auta że jak wcisnę pedał gazu to będę czuł lekkie wgniatanie w fotel

Play fair no matter when or where
Nie nie w jakimś starym Citroenie, tak jak mówisz rozsypał się rozrząd chyba. W Nismo to nie wiem jakie mogą być konsekwencje i czy w ogóle jest możliwe że się posypie?Ale nie w aucie gdzie jest lancuch? Jesli w aucie kolegi byl pasek to jest to mozliwe, ze jakies elementy uszkodzily obudowe rozrzadu i zerwaly pasek.
Hehe to chyba nie słyszałeś wyjącego alternatora
Według mnie nie ma się czym przejmować ale profilaktycznie możesz się tym zająć. W mojej Sentrze alternator chodzi jak kompresor. Na blacie okolice 400tys.km i nawet nie myślę o jego poważnej awarii.

BOCA MOTORS Serwis i Modyfikacje Samochodów Osobowych i Terenowych. Naprawy szybkie i bardziej zaawansowane, Tuning, Off Road.
Hehe no może jestem trochę przeczulony na różne dźwięki dochodzące zewsząd ale wolę być czujny bo nie do końca wiadomo co się z tą furą działo wcześniej i raczej nie dbano o nią tak jak powinno się dbać jeżeli nawet filtr kabinowy był oryginalny prawdopodobnie nie wymieniany od 12 lat!!! (może Niemcy nie wiedzą że jest taki filtr
)
No ale cieszy mnie że wg specjalisty nie jest najgorzej.
Jeżeli finanse pozwolą (i żona się nie wkurzy za bardzo
) to postaram się doprowadzić ten samochód do stanu normalnego.
Pozdrawiam i dzięki za zainteresowanie.

No ale cieszy mnie że wg specjalisty nie jest najgorzej.
Jeżeli finanse pozwolą (i żona się nie wkurzy za bardzo

Pozdrawiam i dzięki za zainteresowanie.