Dla potomości kilka rzeczy z którymi ja się zmagałem.
Problemem od początku była pompa paliwa, przez którą skrzacior nie miał mocy od dnia zakupu. Szarpanie i brak mocy w całym zakresie obrotów + smok który finalnie jak się okazało był złapany na trytce ale nie miało to prawa działać bo po prostu wypadł i pompa pobierała paliwo znacznie wyżej niż powinna, stąd poniżej połowy baku odpływało paliwo i występowało dodatkowe szarpanie. Smok to rurka i sitko ze zdjęcia poniżej.
Oring pod pływak, gdyby ktoś miał takie problemy jak ja czyli śmierdzi okrutnie paliwem w samochodzie, a nie ma żadnych wycieków pod maską, ani pod samochodem to oring o średnicy 120mm i grubości 5mm do sunnego jest idealny. Kupiłem go w sklepie w którym mają jakieś łożyska, oringi i różne uszczelki. Cena śmieszna, komfort użytkowania +100

.
No i kilka części które wpadły już dawno a się nie pochwaliłem.
Po założeniu zimy 195/55/15 na oz f1 nie dało się ruszyć oponą tylną dlatego zamówiłem dystanse na tył 4x100 otwór centrujący 59.1 i grubość 15mm + odpowiednie dłuższe szpilki M12X1, 25x62 RAD 14.2 dane z paragonu jakby komuś to się przydało.
Chwilę odkładałem wymianę oleju bo przy okazji chciałem żeby wpadła nowa miska olejowa, poprzednia wyglądała tak no i oczywiście lała...
No i zdecydowałem się na olej który był wlany wcześniej.
Dolot który mam nadzieje spowrotem wpadnie pod maskę, ale na chwilę obecną chyba mi kasy braknie żeby się wybrać do tofu na strojenie, więc póki co pasi się w pokoju. Wydaje mi się że mógłby być dłuższy dlatego chyba kupię złączkę aluminiową, jak mówicie? Wykonany w CK Motrosport, dzięki Krzysiu
Jako że większość wymienia tylko 4 kable zapłonowe a od cewki zostawiają stary, ja trochę wymęczyłem sklep z częściami. Łącznie zamówili mi 3 zestawy kabli, ale finalnie wszystko pasuje i jest komplet nowych jak chciałem. Jak mi mówili deficytowy towar.
Skrzat całkiem sprawnie zapierd... więc szybko odczułem od dawna przekładany temat hamulców a raczej ich braku. Tył dzwonił tak że nie dało się tego znieść, a hamował no cóż.. corsa mojej kobiety lepiej hamuje! Świeży Motul rbf660 na odpowietrzanie. Zestaw nie jest szałowy, ale jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi..?

Zaciski do regeneracji jak nic, nie miało prawa to się ruszać, a dalej zobaczymy.

Nie moc silnika, lecz technika czyni z Ciebie zawodnika.
N15 GTI ->N14 GTI -> P10 eGT NeoVVL -> P11 NeoVVL