[N16] nissan almera n16
Moderator: sergiej
[N16] nissan almera n16
Witam posiadam w almerze 1.5 16v i jest w niej problem mianowicie na jednym ,cylindrze ma ciśnienie 5 barów a na reszcie po 11 więc różnica sporą, byłem u mechanika zrobił próbę olejowa stwierdził ze to głowica a dokładnie, jedno z gniazd zaworowych , a żeby opinia, nie opierała się na jednym z mechaników pojechałem do drugiego który również potwierdził, ta wersje a nawet powiedział ze to nic dziwnego bo.auto 10lat na gazie jeździ , moje pytanie brzmi jaki jest koszt remontu tej głowicy samej głowicy , nie wliczając kosztów robocizny ani.uszczelki almerze 1.5 16v i jest w niej problem mianowicie na jednym ,cylindrze ma ciśnienie 5 barów a na reszcie po 11 więc różnica sporą, byłem u mechanika zrobił próbę olejowa stwierdził ze to głowica a dokładnie, jedno z gniazd zaworowych , a żeby opinia, nie opierała się na jednym z mechaników pojechałem do drugiego który również potwierdził, ta wersje a nawet powiedział ze to nic dziwnego bo.auto 10lat na gazie jeździ , moje pytanie brzmi jaki jest koszt remontu tej głowicy samej głowicy , nie wliczając kosztów robocizny mechanika ani.uszczelki ,koszt samego Planowania
sopel667, Robocizna? Nikt z zamiłowania tego nie zrobi za free.
Mój Sunny N14 GTi -> viewtopic.php?t=18906
To po co się pytasz na forum? Ne lepiej iść z tym bezpośrednio do wujka 

Mój Sunny N14 GTi -> viewtopic.php?t=18906
sopel667 potzrebujesz splanowac głowicę i wymienic uszczelniacze. Jak zrzucisz głowe to warto popatrzec na pierscienie. Cene Ci podawałem ze wszystkim. Jak spuscisz płyn chłodniczy to też go wymien od razu. Warto też dac nowe szpilki no i wujek musi miec klucz dynamometryczny by dobrze przykrecic glowice
Dobrze mówibombel pisze:sopel667 potzrebujesz splanowac głowicę i wymienic uszczelniacze. Jak zrzucisz głowe to warto popatrzec na pierscienie.

Ja miałem tą nieprzyjemność, że po remoncie głowicy nasilił się
problem ze znikaniem oleju i skończyło się wymianą pierścieni.. niewykluczone, że "otwarcie" silnika dobiło pierścienie..
W ogóle jak bym miał teraz perspektywę remontu, to rozejrzałbym się za qg18.. można dostać za grosze, a jak masz LPG, to różnica w spalaniu nie będzie miała znaczenia.
1.5 w trasie irytuje trochę..

powodzenia