Usprawnianie SR20DE i rezultaty
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon
VE Killer, nie mówię, że tutaj jest jakaś wielka rzeźba, ale jeżeli można to samo/lepiej osiągnąć inną, prostszą drogą, to dlaczego nie?
Podróże małe i duże
Pomoc prawna: Adwokat Wrocław
Z YT: "JDM wants to be USDM, Euro wants to be USDM and USDM wants to be Euro."
Żyłem w przeświadczeniu, że nazwę RR identyfikujemy tylko z DEHem 

Podróże małe i duże
To po nieścisłościach możemy wrócić do tematu głównego. Jak wyglądałaby sprawa takiej podkładki? 

Podróże małe i duże
nie projektowana nie liczona i nie strojona podkladka mysle ze wniesie mniej dobrego a wiecej zlego,
kanciak juz jakos w fabryce byl liczony i powinien dac wiecej dobrego od przekladki a po strojeniu jak juz ktos pisal w RR daje ok 10WHP
kanciak juz jakos w fabryce byl liczony i powinien dac wiecej dobrego od przekladki a po strojeniu jak juz ktos pisal w RR daje ok 10WHP
Sprzedam głowicę do SR20DE lowport po remoncie power up tuning madafaka
450zł-info w giełdzie i na PW
450zł-info w giełdzie i na PW
tumba, dokładnie tak ![:]](./images/smilies/kwadr.gif)
![:]](./images/smilies/kwadr.gif)
赤い 霊 czyli 日産プリメーラP11GT -> viewtopic.php?t=12560
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
Ad@mus, mozesz podesłać link do tematu gdzie te 10whp osiągnęli
Bo wiem, że na kolektorze z G20 tak wychodziło w RR, ale że kanciak ma takie właściwości to nie wiedziałem.

"Wieczorami na ulicy szukam chętnych do.....zabawy w berka..."
Moje GT
Moje GT
W moim poście są linki:
viewtopic.php?p=330782#330782
Arias, u Ciebie powinno być bardzo łatwo założyć taki kolektor, w P11.144 nie pasuje listwa wtryskowa (oryginalne otwory na wtryski 13mm, vs 12mm w P10) + inne mocowania do kolektora. Nic, czego nie dałoby się przerobić:)
viewtopic.php?p=330782#330782
Arias, u Ciebie powinno być bardzo łatwo założyć taki kolektor, w P11.144 nie pasuje listwa wtryskowa (oryginalne otwory na wtryski 13mm, vs 12mm w P10) + inne mocowania do kolektora. Nic, czego nie dałoby się przerobić:)
pozdr. Kamil
No z tego co wiem to jest PnP w moim przypadku. Kanał wodny, wtryski, mocowanie przepustnicy, wszystko pasi. Zastanawiam się tylko czy pod rozpórkę wchodzi oem z GT.
[ Dodano: 2014-11-24, 14:54 ]
I jeszcze jedno, to jest w p11.144 gdzie kolektor jest lipny do potęgi, DEH ma inny kolektor i pytanie czy tutaj coś to da, bo o ile zwiększa się pojemność to też zwiększa się jego długość.
[ Dodano: 2014-11-24, 14:54 ]
I jeszcze jedno, to jest w p11.144 gdzie kolektor jest lipny do potęgi, DEH ma inny kolektor i pytanie czy tutaj coś to da, bo o ile zwiększa się pojemność to też zwiększa się jego długość.
Moje GT
Moje GT
Skąd Ci się wzięło to poszerzanie? Właśnie byłem zmierzyć i wymiary są takie same (+/- 0.5mm na wysokość/szerokość, ale to raczej kwestia dokładności pomiaru).Ad@mus pisze:kanciaka trzeba dodatkowo poszerzyć w runnerach bo jest ciaśniejszy niż w
dowolnm typiez p11
trza mieć kolektor wtryski rurki i krokowce z obudowa lub sama obudowę krokowek na swap
Arias, w P10 są chyba side feed.
Ja (jak się wreszcie za to wezmę) planuje wykorzystać kolektor z P10 tylko jako kształt/obudowę, resztę (osprzęt) przełożę z P11.144.
Ostatnio zmieniony 2014-11-25, 09:02 przez wod2u, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdr. Kamil
Założyłem dziś pastylki nacinane zamiast płaskich, roboty jest tyle, że trzeba podszlifować jedno ramię ygreka, co by weszło w pastylkę. Z wysokością pastylki nie miałem problemu, bo każda miała u mnie 3,012mm wg suwmiarki elektronicznej o dokładności do 0,001mm i takie same o dziwo były pastylki nacinane. Po włożeniu od razu można zauważyć, że ygrek siedzi sztywno, nie ma ruchu na prawo lewo, przy okazji wymieniłem HLA, odpowietrzyłem i efekt na plus jest ciszej, ale jeszcze coś tak werkocze 
Podsumowując:
Aby włożyć nacinane pastylki trzeba podszlifować obustronnie jedno ramię ygreka i pastylki dopasować wysokością. Da się to zrobić bez wyjmowania wałków.

Podsumowując:
Aby włożyć nacinane pastylki trzeba podszlifować obustronnie jedno ramię ygreka i pastylki dopasować wysokością. Da się to zrobić bez wyjmowania wałków.
Moje GT
Moje GT
a czy kiedykolwiek w tej głowicy maiłeś gniazda frezowane? czy robiłeś jakąś naprawę? czy gniazda ja jeszcze fabryczne?Arias pisze:Założyłem dziś pastylki nacinane zamiast płaskich, roboty jest tyle, że trzeba podszlifować jedno ramię ygreka, co by weszło w pastylkę. Z wysokością pastylki nie miałem problemu, bo każda miała u mnie 3,012mm wg suwmiarki elektronicznej o dokładności do 0,001mm i takie same o dziwo były pastylki nacinane. Po włożeniu od razu można zauważyć, że ygrek siedzi sztywno, nie ma ruchu na prawo lewo, przy okazji wymieniłem HLA, odpowietrzyłem i efekt na plus jest ciszej, ale jeszcze coś tak werkocze
Podsumowując:
fabrycznie wysokośc obu pastylek jest jednakowa zawsze ale po jakejkolwiek naprawie głowicy trzeba zmierzyc wysokośc obu zaworów i ustawić odpowiednią grubością pastylki
XXX
Nie wiem, ja oddałem głowice do profesjonalnego zakładu (btw. leżał tam blok i głowica z RB26
) na sprawdzenie czy głowica się jeszcze nadaje z wałkami do użytku. Dzień później dostałem telefon, że można założyć jak jest jeżeli ma to być do zwykłego auta po bułki, po rozmowie jaki jest cel i reszta komponentów było hasło gruntowny REMONT. Generalnie głowica wróciła w stanie "na auto", specjalnie musiałem drugi raz jechać z pastylkami i ygrekami, żeby mogli zrobić stosowne pomiary i regulacje.

Moje GT
Moje GT