majchrzok pisze:zdjecia jak z folderu u dealera! ładnie sie prezentuje.
[ Dodano: 2014-07-29, 22:16 ]
teraz tak patrze, ze to ropniak? jak to pracuje? i jak bezawaryjnosc? no i jak sprawuje sie skrzynia?
Zgadza się to diesel V6 i ja jestem zadowolony, występowały jakieś drobne usterki typu termostat, wyrobione łożyska na kołach pośrednich paska, pompa wody a w zasadzie jakiś głupi uszczelniacz a poza tym tankuję i jeżdżę bez problemów.
V6 ładnie sobie mruczy, ma 470Nm więc nawet się odpycha a kupiłem bo jest z Polskiego salonu, miała jednego właściciela, była pewna i miała 110 000 km w dniu zakupu.
Skrzynia to japoński 6 stopniowy AISIN i działa bez problemu ale co 30 000 wymieniam w niej olej. Znam przypadki, że bez wymiany oleju generuje koszty naprawy rzędu + 3000pln.
[ Dodano: 2014-07-29, 23:59 ]
Andrzej. pisze:Opel jakoś tak szczególnie do mnie nie przemawia, ale ten to nieźle się prezentuje. Skrzynia automat ciekaw jestem jak to działa i jakie spalanie ma...
Skrzynia działa bez zarzutu a spalanie.... to temat rzeka. Ja to się śmieję, że pali od tankowania do tankowania

Przy moim stylu jazdy pali od 6,2 nawet do 12l/100km To typowe auto na długie trasy no i wygrywa z konkurencją pojemnością bagażnika - jest wieelkii
[ Dodano: 2014-07-30, 00:01 ]
grzeg255 pisze:Kolega miał Signum z tym motorem i z tego co pamiętam mało to nie pali,ale z drugiej strony który pali mało z takim motorem?
Co do autka, to całkiem ładna sztuka

Dzięki panowie za miłe słowa. W autko włożyłem sporo serca i czasu ale lubię grzebać, przerabiać itp, lista zmian i modyfikacji jest na prawdę długa