Przełączniki zdemontowane i pojechały wczoraj do janusza, już nie mogę doczekać się aż wrócą
[ Primera] REDBARON von BALERON - P11 GT
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq
Obstawiam, 3~4 długości, ale, to i tak nie ma co się stresić, toż to rodzinnowóz i jedzie wystarczająco 
Przełączniki zdemontowane i pojechały wczoraj do janusza, już nie mogę doczekać się aż wrócą
 Witaj wiosno, minime ku przeglądowi klimatyzacji trzeba zrobić. Chłodzi jak wściekła, tak, że postanowiłem nie jechać na jakieś dobijania, szczelności itd., tylko własnym sumptem przeczyścić i zarzucić nowy filtr węglowy. Co to da, to na dniach się dowiem.

Haaa dokładnie, "Plak" to mi się do tej pory kojarzył, jedynie z plakiem. Kupując GT'ka od giraf'a to mówił, że robił kapitalny serwis klimy w wakacje 2013 u Wujka w zakładzie. Wygląda na to, że Wujas znał się na rzeczy. Jedyne co, to automatu brakuje by to wysterować, ale poczekam, może janusz jakieś gotowe zestawy klimatronika wykmini 

Foo, a zobaczymy może coś wymyślę. Muszę rozkminić jak to jest sterowane w P11.144 i może uda się spiąć wszystko do kupy i zrobić swapa 
. Paczkę jutro wieczorem odbiorę z poczty i postaram się jutro odesłać. Dziś niestety, ale jak wpadłem do domu na chwilę po narzędzia to już było po 20 i poczta zamknięta ![:]](./images/smilies/kwadr.gif)

赤い 霊 czyli 日産プリメーラP11GT -> viewtopic.php?t=12560
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
						pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
Oki, mały up, bo temat gdzieś tam w krzakach zarósł 
Zupełny sponton - przypadkowo napotkany na mieście destroyer, foty robione kostką brukową, ale coś tam widać

A tu już zabawa z czyszczeniem klimy. Nie wiem jak wygląda roczny filtr, ale ten który tam był, zasiedział się tam chyba deczko dłużej

P11 na zimowo, a tu już blisko połowa czerwca - tak, że BSA na tapetę, póki co, przygotówka.

Zupełny sponton - przypadkowo napotkany na mieście destroyer, foty robione kostką brukową, ale coś tam widać

A tu już zabawa z czyszczeniem klimy. Nie wiem jak wygląda roczny filtr, ale ten który tam był, zasiedział się tam chyba deczko dłużej

P11 na zimowo, a tu już blisko połowa czerwca - tak, że BSA na tapetę, póki co, przygotówka.
Baza jest a'la gun metal, natomiast dodatek efektu - platyna. Ma to działać tak, że to co widzisz od frontu odbija jako jasne, a wraz ze zmianą kąta leci w kolor bazy. Przynajmniej takie są założenia, a wyjdzie co wyjdzie 
 Ashin chciała klasycznie - srebrny metalik, tak, że choć tyle przyciąłem na personalizacji, bądź nie 

A mi brakuje fot pewnego modu, który miał miejsce jakiś czas temu 

pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
						pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
@janusz
To prawda, a mod już dobry 3 miesiąc cieszy - fota robiona pudełkiem po fajek, ale coś tam widać. Polecam podświetlanie made by janusz - montaż banalny, a mod przydatny.

Oki, Baron von Baleron osiągnął blisko rok pobytu pod naszym panowaniem, postanowiliśmy sprezentować mu mały remont. Do leżakujących blisko 11 miesięcy łączników i wahaczy górnych, dojdą amory z odbojami i osłonami na przód i tył, a na tył dodatkowo springi, heble natomiast całościowo: tarcze i klocki przód i tył, linki ręcznego, do tego przegląd zacisków, nowy płyn hamulcowy i odpowietrzenie.

Część frutów już dotarła, na resztę jeszcze czekam. Big thanks dla SPOKOjnego, za ogarnięcie części w fajnych pieniążkach - no nie ukrywam, że nie zdecydowałbym się na taki remont gdyby nie to.

To prawda, a mod już dobry 3 miesiąc cieszy - fota robiona pudełkiem po fajek, ale coś tam widać. Polecam podświetlanie made by janusz - montaż banalny, a mod przydatny.

Oki, Baron von Baleron osiągnął blisko rok pobytu pod naszym panowaniem, postanowiliśmy sprezentować mu mały remont. Do leżakujących blisko 11 miesięcy łączników i wahaczy górnych, dojdą amory z odbojami i osłonami na przód i tył, a na tył dodatkowo springi, heble natomiast całościowo: tarcze i klocki przód i tył, linki ręcznego, do tego przegląd zacisków, nowy płyn hamulcowy i odpowietrzenie.
Część frutów już dotarła, na resztę jeszcze czekam. Big thanks dla SPOKOjnego, za ogarnięcie części w fajnych pieniążkach - no nie ukrywam, że nie zdecydowałbym się na taki remont gdyby nie to.
Foo, białe szybko się brudzą. Lepiej jakieś szarawe lub czarne ![:]](./images/smilies/kwadr.gif)

pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
						pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
Aaaaaa w ten deseń 
 Kuknij w galerię zdjęć grupy dolnośląskiej, wrzuciłem zdjęcia z Japfestu, może znajdziesz jakiś pomysł dla siebie 
OEM GT - bardzo słuszna decyzja![:]](./images/smilies/kwadr.gif)

OEM GT - bardzo słuszna decyzja
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
						pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
Ooooooo! Dziękóweczka. OEM GT, ze względu na Ashin, dużo ciężej jednak dla kobitki kręcić oponą 215, a 195... no i boi się, że przytrze te 17'. Jak nie SSS, to pójdą do działu giełda, albo może ktoś będzie chciał się zamienić za OEM, albo inną ciekawą 15'.
Rz, pięknie dziękujeMY - dotarła cała i zdrowa, dowód poniżej
 Dziękóweczka również dla Ulmy za kolejnego mikrospota wrocławsko-tarnowskiego.

W temacie natomiast, to pierwsze dwa etapy lakierowania z czterech, za mną. Nie jest to takie trudne jakby się wydawało, trzeba mieć pewną rękę, a wcześniej przygotować sobie co i jak idzie. Położone póki co, aktywator powierzchni - cokolwiek to znaczy hehehe, mądre głowy powiedziały, odżałuj 9pln i połóż to cudo, to kładę - jest to specyfik dwuskładnikowy, daje się to pod podkład na to co zostało po szlifowaniu, czyli pozostałości starego lakieru, goły metal, uzupełnienia szpachlowane - no wszystko to co wcześniej wylazło po papierze ściernym. Na to dopiero idzie właściwy podkład, który ściera się papierami na mokro, taka szpryca. Jak coś pokręciłem, to mnie poprawcie
Foto z lampą i bez.

Rz, pięknie dziękujeMY - dotarła cała i zdrowa, dowód poniżej
W temacie natomiast, to pierwsze dwa etapy lakierowania z czterech, za mną. Nie jest to takie trudne jakby się wydawało, trzeba mieć pewną rękę, a wcześniej przygotować sobie co i jak idzie. Położone póki co, aktywator powierzchni - cokolwiek to znaczy hehehe, mądre głowy powiedziały, odżałuj 9pln i połóż to cudo, to kładę - jest to specyfik dwuskładnikowy, daje się to pod podkład na to co zostało po szlifowaniu, czyli pozostałości starego lakieru, goły metal, uzupełnienia szpachlowane - no wszystko to co wcześniej wylazło po papierze ściernym. Na to dopiero idzie właściwy podkład, który ściera się papierami na mokro, taka szpryca. Jak coś pokręciłem, to mnie poprawcie
Foto z lampą i bez.
- Modzelitto
 - fanatyk nissana

aktywator to podkłąd gruntujący:) na moje rozumienie z tego co piszesz czyli tzw podklad reaktywny, na to daje sie podklad wypelniajacy ktory sie szlifuje na mokro, potem baza i klar
nie polecam na aktywator czyli podklad reaktywny klasc bazy bo sie zeżre

nie polecam na aktywator czyli podklad reaktywny klasc bazy bo sie zeżre
Sprzedam głowicę do SR20DE lowport po remoncie power up tuning madafaka 
450zł-info w giełdzie i na PW
@smeru
THX
 Producent felg to BSA Australia 8x100x114.3, model - no nie mam pojęcia, próbowałem odszukać w necie, ale nie miałem szczęścia do nazwy, czy numeru szeregowego.
@Modzelitto
Wszystkie materiały są od lakierni CSV, od podkładu reaktywnego/gruntującego, przez podkład, bazę, do klaru typowo na felgi, nazwa miała coś w sobie z "maxi q-coś tam". Chodzi o bezbarwny na czoła felg o zwiększonej twardości, czy jakiś inny parametr, który w pewnym stopniu ma obniżyć podatność na odpryski itp.
@Ad@mus
Dokładnie - reaktywny/gruntujący coś w ten deseń nazwa - w każdym bądź razie idzie to pod podkład.
@wod2u
Tak, walczyłem z tematem. Zakład nie podejmie się, mają zwijarkę do sprężyn i wszystko co trzeba do wykonania elementów zwijanych ze stali sprężynowych... Ale, coś dłuższego bez zwinięcie to już nie zrobią. Nie mam dalej pomysłu gdzie podbić by temat ruszyć. Na ostatnim spocie z Ramzesem_II pogadaliśmy trochę, bo identyczna sytuacja dotyczy almery. Doszliśmy do wniosku, że jeden drążek niewiele wniesie, tu trzeba by dwa pracujące na siebie, na czym skończyliśmy ostatecznie rozmowę, to nie pamiętam dokładnie, ale że temat nie jest taki prosty jak początkowo wydawać by się mogło...
Renowację felg, zamknąłem wczoraj. Kobity mają to do siebie, że i tak wyjdzie na ich, no i wyszło na rację Ashin, tak jak chciała hehehe, nie za wiele tego ciemniejszego, który chciałem przemycić do koloru udało mi się ugrać. Było brać grafitową bazę jednak
 Generalnie wyszło fafnuśnie, ale biorąc pod uwagę sam kolor, to ja mam niedosyt - zbyt tradycyjnie jak dla mnie, za grzecznie jak na czerwone GT.
Fotostory z prac i tak się to robi, jak chce mieć pewność, że leń nie wstąpi w docierającego podkład natryskowy - nie ma wyjścia, musi wszędzie dojść

Drugi raz podkład.

Mała reorganizacja pracy, tak by mieć wszystkie felgi na tej samej wysokości i móc w miarę możliwości to samo pryskać.

Baza raz.

Baza dwa.

Klar po raz pierwszy, foto bez lampy i z.

I na gotowo, gdzieś po 15 minutach od ostatniego pryśnięcia.

THX
@Modzelitto
Wszystkie materiały są od lakierni CSV, od podkładu reaktywnego/gruntującego, przez podkład, bazę, do klaru typowo na felgi, nazwa miała coś w sobie z "maxi q-coś tam". Chodzi o bezbarwny na czoła felg o zwiększonej twardości, czy jakiś inny parametr, który w pewnym stopniu ma obniżyć podatność na odpryski itp.
@Ad@mus
Dokładnie - reaktywny/gruntujący coś w ten deseń nazwa - w każdym bądź razie idzie to pod podkład.
@wod2u
Tak, walczyłem z tematem. Zakład nie podejmie się, mają zwijarkę do sprężyn i wszystko co trzeba do wykonania elementów zwijanych ze stali sprężynowych... Ale, coś dłuższego bez zwinięcie to już nie zrobią. Nie mam dalej pomysłu gdzie podbić by temat ruszyć. Na ostatnim spocie z Ramzesem_II pogadaliśmy trochę, bo identyczna sytuacja dotyczy almery. Doszliśmy do wniosku, że jeden drążek niewiele wniesie, tu trzeba by dwa pracujące na siebie, na czym skończyliśmy ostatecznie rozmowę, to nie pamiętam dokładnie, ale że temat nie jest taki prosty jak początkowo wydawać by się mogło...
Renowację felg, zamknąłem wczoraj. Kobity mają to do siebie, że i tak wyjdzie na ich, no i wyszło na rację Ashin, tak jak chciała hehehe, nie za wiele tego ciemniejszego, który chciałem przemycić do koloru udało mi się ugrać. Było brać grafitową bazę jednak
Fotostory z prac i tak się to robi, jak chce mieć pewność, że leń nie wstąpi w docierającego podkład natryskowy - nie ma wyjścia, musi wszędzie dojść
Drugi raz podkład.
Mała reorganizacja pracy, tak by mieć wszystkie felgi na tej samej wysokości i móc w miarę możliwości to samo pryskać.
Baza raz.
Baza dwa.
Klar po raz pierwszy, foto bez lampy i z.
I na gotowo, gdzieś po 15 minutach od ostatniego pryśnięcia.
Oj przyszło przyszło, ja bym szalał z zielonym wściekłym, niebieskim... tyle, że szanuję zdanie głównego użytkownika - Ashin. Na sunnym, mogę natomiast co sobie w głowie uroję 
 Primerka ma być w miarę seryjna, czysta i kulturalna.
Teraz zastanawiam się, jakie opony kupić, dwie mam nówki, a dwie takie sobie - rozmiar 215/40r17, kupował ktoś coś w ten deseń ostatnio?

Teraz zastanawiam się, jakie opony kupić, dwie mam nówki, a dwie takie sobie - rozmiar 215/40r17, kupował ktoś coś w ten deseń ostatnio?
					Ostatnio zmieniony 2014-07-30, 15:11 przez foo, łącznie zmieniany 1 raz.

Hm... Pisałem tu posta i nie wiem dlaczego go nie ma... To jeszcze raz:
Tak, każdy kto choć raz wyrównywał, ścierał i męczył się z felgami, ten wie ile z tym roboty... Podziwiam za cierpliwość

Tak, każdy kto choć raz wyrównywał, ścierał i męczył się z felgami, ten wie ile z tym roboty... Podziwiam za cierpliwość
Podróże małe i duże
Pomoc prawna: Adwokat Wrocław
Z YT: "JDM wants to be USDM, Euro wants to be USDM and USDM wants to be Euro."
						Pomoc prawna: Adwokat Wrocław
Z YT: "JDM wants to be USDM, Euro wants to be USDM and USDM wants to be Euro."
@Zielqu
To prawda, jest zabawy z tym, ale do przejścia jak widać. Trwało to trochę, z końcem maja pierwsze papiery ścierne poszły w ruch hehehe, ale też bez napinki do tematu podszedłem. Miałem ochotę, to zamiast na siłkę to na papier ścierny i wiejkę
 do garage.
Dzięki Ad@mus. Koła z N16, zanotowane, będę miał na uwadze
Hmm, gdzieś wspominałem, że 17' dałem spokój?? Żartowałem
 Musiałem coś jeszcze dodać - noooooo, co to za patent na fotach poniżej? Janusz - nie zgaduj bo wiesz 

15 minut po ostatniej warstwie.

I ostatecznie po 24h.

To prawda, jest zabawy z tym, ale do przejścia jak widać. Trwało to trochę, z końcem maja pierwsze papiery ścierne poszły w ruch hehehe, ale też bez napinki do tematu podszedłem. Miałem ochotę, to zamiast na siłkę to na papier ścierny i wiejkę
Dzięki Ad@mus. Koła z N16, zanotowane, będę miał na uwadze
Hmm, gdzieś wspominałem, że 17' dałem spokój?? Żartowałem
15 minut po ostatniej warstwie.
I ostatecznie po 24h.
Foo, wiem i nawet nie będę zgadywał. Tę przyjemność pozostawię innym 

pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
						pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
podbarwiony klar jakąś ciemną bazą lub kapką ciemnego akrylu-stosuje sie jak chcemy przyciemnic jakies lampeczki na tyle lub kiedy srebrna fela jest za jasna i chcemy miec pseudo grafit
dobrze mniemam?

dobrze mniemam?
Sprzedam głowicę do SR20DE lowport po remoncie power up tuning madafaka