dopiero później do tych 3kRPM można dać
 dopiero później do tych 3kRPM można dać 
Moderatorzy: Ryba, Sajmooon, Zielkq, Maniek-ol
 Kręci rozrusznikiem, ale nie zapala mieszanki( kable nowe, świece też, kopułka i palec również) iskra jest. Rozrząd ustawiony na znakach na nowym pasku, zawory wg. książki, tj. 0,22mm. Nowe pierścienie, panewki, głowica po remoncie. Jest jakaś "złota zasada pierwszego palenia"? Słychać też po przekręceniu wału kołem pasowym, że jest kompresja. Paliwo dochodzi do wtrysku .. Pomocy
 Kręci rozrusznikiem, ale nie zapala mieszanki( kable nowe, świece też, kopułka i palec również) iskra jest. Rozrząd ustawiony na znakach na nowym pasku, zawory wg. książki, tj. 0,22mm. Nowe pierścienie, panewki, głowica po remoncie. Jest jakaś "złota zasada pierwszego palenia"? Słychać też po przekręceniu wału kołem pasowym, że jest kompresja. Paliwo dochodzi do wtrysku .. Pomocy![:]](./images/smilies/kwadr.gif)
janusz,garygary pisze: iskra jest.

Jutro podłączę elektrykę, ustawię zawory i zobaczymy. Może zagada
 Jutro podłączę elektrykę, ustawię zawory i zobaczymy. Może zagada  
  jeździ, zmienia biegi, wszystko git. Tylko na jazdę próbną pojechałem z nie dokręconym kołem
 jeździ, zmienia biegi, wszystko git. Tylko na jazdę próbną pojechałem z nie dokręconym kołem  ale nic się nie stało. Zaraz na myjnie zmyć roczny brud
 ale nic się nie stało. Zaraz na myjnie zmyć roczny brud 

Artykuł bardzo przydatny, bo naprawdę fajnie opisuje czym jest docieranie i dowiadujemy się, że warto to robić.luki33 pisze: ↑2019-01-25, 14:15Docieranie silnika jest jak najbardziej potrzebne i praktykowane. Dużo na ten temat można dowiedzieć się z tego artykułu: https://www.prawo-jazdy-360.pl/aktualno ... je-stosuje