Awaria forum

Moderator: bombel

Awatar użytkownika
admin
Administrator
Posty: 113
Rejestracja: 2009-04-26, 19:05
Lokalizacja: nissanzone.pl
Kontakt:

Awaria forum

Post autor: admin » 2013-08-12, 13:11

Niestety spotkała nas przykra awaria, uszkodziły się oba dyski jakie mamy w serwerze. Na szczęście posiadamy backup. Jednak odzyskanie danych i przywrócenie forum zajęło dużo dłużej niż chcieliśmy. Plusem jest fakt odzyskania w 100% danych (nie straciliśmy postów z dnia awarii)

Liczymy, że wyczerpaliśmy limit awarii na dłuuugi czas.

Przepraszamy za niedogodności.

KrzychuB
doświadczony forumowicz
Posty: 268
Rejestracja: 2013-07-07, 09:51
Lokalizacja: Nowy Sącz

Post autor: KrzychuB » 2013-08-12, 22:10

i amen :) już myślałem że lipa będzie :/

Awatar użytkownika
bombel
Administrator
Posty: 11220
Rejestracja: 2009-12-07, 12:43
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: bombel » 2013-08-13, 06:11

MOżna było śledzić na naszym fanpage'u: https://www.facebook.com/pages/NISSANzo ... 2094740574

KrzychuB
doświadczony forumowicz
Posty: 268
Rejestracja: 2013-07-07, 09:51
Lokalizacja: Nowy Sącz

Post autor: KrzychuB » 2013-08-13, 08:20

bombel, Ty patrz a mam to u siebie :P

Awatar użytkownika
Misiek
fanatyk nissana
Posty: 935
Rejestracja: 2009-12-07, 23:22
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: Misiek » 2013-08-13, 14:16

dziękujemy Adminowi za poświęcony, weekendowy czas :-)
169 KM/ 183 Nm i rośnie: http://tinyurl.com/omxvb66
z klubem Nissana od grudnia 2005

Modzelitto
fanatyk nissana
Posty: 1446
Rejestracja: 2010-04-11, 22:08
Lokalizacja: Warszawa Włochy

Post autor: Modzelitto » 2013-08-13, 17:41

Chyba jednak nie do końca wszystko bangla- nie otrzymuję powiadomień :-/
QG15+

Awatar użytkownika
admin
Administrator
Posty: 113
Rejestracja: 2009-04-26, 19:05
Lokalizacja: nissanzone.pl
Kontakt:

Post autor: admin » 2013-08-14, 09:43

Dzięki za zgłoszenie. Poprawione.

[ Dodano: 2013-08-14, 10:56 ]
Kilkanaście kont zostało aktywowanych ręcznie. Zainteresowani zostali powiadomieni o fakcie aktywacji.

Awatar użytkownika
scubzik
fanatyk nissana
Posty: 2996
Rejestracja: 2009-12-09, 22:56
Lokalizacja: TrzyKorony

Post autor: scubzik » 2013-12-06, 11:48

Coś się "zyebaFFszy"

Jak kliknę któryś z odnośników

Zobacz swoje posty
Zobacz posty bez odpowiedzi
Zobacz posty nieprzeczytane «» Zobacz posty od ostatniej wizyty


to wyskakuje :

Could not insert search results

DEBUG MODE

SQL Error : 1062 Duplicate entry '915483374' for key 'PRIMARY'

[...ciach...]
Ostatnio zmieniony 2013-12-06, 14:16 przez scubzik, łącznie zmieniany 1 raz.
Uważaj blabla na ZUOOOOOOOO
JEST:Scubzowy SilverFlea
JEST:Mżonkowy Biały SSS:)
BYŁO: Mżonkowa Biała "Beza"

Awatar użytkownika
bombel
Administrator
Posty: 11220
Rejestracja: 2009-12-07, 12:43
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: bombel » 2013-12-06, 11:51

A ja pisze przez anymous bo normalnie nie chce mi wczytac strony. Jak daje ping to nie może nawet odczytać połaczenia :/

Awatar użytkownika
Sajmooon
fanatyk nissana
Posty: 2184
Rejestracja: 2009-12-09, 07:23
Lokalizacja: Gdynia, Rotmanka

Post autor: Sajmooon » 2013-12-06, 11:56

mi wszystko działa prawidłowo i bez problemowo.
była:
Sajmooon'owa "Padlina"
Nissan jeszcze będzie...

Awatar użytkownika
elektryk1409
fanatyk nissana
Posty: 517
Rejestracja: 2012-10-09, 09:21
Lokalizacja: Poznań

Post autor: elektryk1409 » 2013-12-06, 12:27

u mnie też bez problemu, zarówno w domu jak i w pracy

Awatar użytkownika
scubzik
fanatyk nissana
Posty: 2996
Rejestracja: 2009-12-09, 22:56
Lokalizacja: TrzyKorony

Post autor: scubzik » 2013-12-06, 15:10

"siem" naprawiło się .. samo :)
Uważaj blabla na ZUOOOOOOOO
JEST:Scubzowy SilverFlea
JEST:Mżonkowy Biały SSS:)
BYŁO: Mżonkowa Biała "Beza"

Awatar użytkownika
bombel
Administrator
Posty: 11220
Rejestracja: 2009-12-07, 12:43
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: bombel » 2013-12-06, 17:59

U mnie też :D

Awatar użytkownika
admin
Administrator
Posty: 113
Rejestracja: 2009-04-26, 19:05
Lokalizacja: nissanzone.pl
Kontakt:

Post autor: admin » 2014-01-08, 08:18

Na jutro planowane jest krótkie wyłaczenie forum. Serwer potrzebuje noworocznego sprzątania :)

Awatar użytkownika
Dreams
fanatyk nissana
Posty: 2108
Rejestracja: 2011-04-29, 22:58
Lokalizacja: Sweden/Cz-wa
Kontakt:

Post autor: Dreams » 2014-01-08, 19:45

admin na jak długo ?? :D bo bez forum nie powiem ale nie da się żyć :D

Awatar użytkownika
słoma79
fanatyk nissana
Posty: 1325
Rejestracja: 2009-12-09, 19:34
Lokalizacja: Poznań

Post autor: słoma79 » 2014-01-08, 21:02

widzę strefę dla modów...czy to normalne ???? :x


już nie widzę :->
Ostatnio zmieniony 2014-01-08, 21:06 przez słoma79, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam Słoma79

Z nissanem od 27.03.2009

www.emilka.org.pl

Awatar użytkownika
bonzo
fanatyk nissana
Posty: 3299
Rejestracja: 2009-11-29, 12:58
Lokalizacja: Bolechowo Osiedle
Kontakt:

Post autor: bonzo » 2014-01-08, 21:06

przewidziało Ci się
Datsun280Z
Przyszła pora na Patrola
był Z31 Y60 N14 gti, gti-r,C23M



SCHODY DREWNIANE

Awatar użytkownika
słoma79
fanatyk nissana
Posty: 1325
Rejestracja: 2009-12-09, 19:34
Lokalizacja: Poznań

Post autor: słoma79 » 2014-01-08, 21:08

całe szczęście bonzo bo spanikowałem :hah:
Pozdrawiam Słoma79

Z nissanem od 27.03.2009

www.emilka.org.pl

Awatar użytkownika
admin
Administrator
Posty: 113
Rejestracja: 2009-04-26, 19:05
Lokalizacja: nissanzone.pl
Kontakt:

Post autor: admin » 2014-01-09, 13:00

NissanDreams pisze:admin na jak długo ?? :D bo bez forum nie powiem ale nie da się żyć :D
Niestety przekładamy zabawę na weekend.
Niedostępność nie powinna być dłuższa niż 10 minut.

Awatar użytkownika
majchrzok
fanatyk nissana
Posty: 1901
Rejestracja: 2010-01-18, 19:37
Lokalizacja: Wągrowiec
Kontakt:

Post autor: majchrzok » 2014-01-20, 12:32

z forum wszystko okej? od wczoraj zniknęło mi kilka postów z prezentacji mojej micry oraz kilka wiadomości PW...

bandito
fanatyk nissana
Posty: 623
Rejestracja: 2012-11-26, 10:40
Lokalizacja: Maków Maz

Post autor: bandito » 2014-01-20, 12:36

ja dziś miałem to samo. dziwne litery w nazwach tematów. wyrzucanie z forum.

Awatar użytkownika
jawert
fanatyk nissana
Posty: 1049
Rejestracja: 2009-12-08, 22:25
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: jawert » 2014-01-20, 12:37

kilka ostatnich dni zniknęło
1.8 acenta xenon 2006 TTI TCB 880 + Midland ML-145

"Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

Awatar użytkownika
admin
Administrator
Posty: 113
Rejestracja: 2009-04-26, 19:05
Lokalizacja: nissanzone.pl
Kontakt:

Post autor: admin » 2014-01-20, 12:45

Niestety musieliśmy przywrócić stan forum z niedzieli rano. Wasze posty od tego czasu są dostępne na http://awaria.nissanzone.pl (najlepiej z innej przeglądarki). Jeśli coś jest ważnego to przelejcie, niestety prościej się tego nie dało odzyskać.

Za utrudnienia przepraszamy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Administracja Forum”