Błąd 0114
Moderator: janusz
Błąd 0114
Możecie mnie koledzy oświecić, co w praktyce oznacza błąd 0114? O ile dobrze go zidentyfikowałem, to brzmi on fuel injection system rich (right bank). Oprócz niego mam 315 i 510 - te dwa chyba dotyczą sondy?
Pozdro
Marcus
Pozdro
Marcus
A32 i... A31, dla którego znalazłem nowy dom... 

rozumiem że to błędy z OBD1? Pod OBD2 jak podłączysz to powinno Ci wyjść P0172.
Błąd 315 to według OBD2 jest P0160, a 510 to P0138. Oba są od sond - jednej. Zbyt wysokie wartości dla tej znajdującej się pod podłogą w katalizatorze. Nie masz czasem usuniętego katalizatora?
0114 to błąd OBD2 P0172 czyli zbyt bogata mieszanka na sondzie kolektora od strony ściany grodziowej (right bank)
Błąd 315 to według OBD2 jest P0160, a 510 to P0138. Oba są od sond - jednej. Zbyt wysokie wartości dla tej znajdującej się pod podłogą w katalizatorze. Nie masz czasem usuniętego katalizatora?
0114 to błąd OBD2 P0172 czyli zbyt bogata mieszanka na sondzie kolektora od strony ściany grodziowej (right bank)
-
- fanatyk nissana
katalizator może być też wypalony, ale to już musi być przebieg 400+ . hmm...może niedopala na któryś gar na prawym banku i to odbija się na obu sondach? pisałeś,że czujesz poszarpywanie w innym temacie, a może to cewka(i) lub wtrysk. skasuj kompa i przejedz się na benzynie parę km. parę razy odpal maszynę i podepnij znów consulta. zweryfikujesz czy czasem lpg nie miesza.
Re: Błąd 0114
Za bogato daje PB, prawa strona ?Marcus65 pisze:Możecie mnie koledzy oświecić, co w praktyce oznacza błąd 0114? O ile dobrze go zidentyfikowałem, to brzmi on fuel injection system rich (right bank). Oprócz niego mam 315 i 510 - te dwa chyba dotyczą sondy?
Pozdro
Marcus
Ktoś kiedyś powiedział, że dawniej auta naprawdę budowano z blachy i stali, drewno było dodatkiem a plastiku używano do wysadzania mostów ...