Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq
....małe duże sprawy....kamil12 pisze:Na razie Mac ma inny upgrade do roboty
coś w tym jestHahkuh pisze:....małe duże sprawy....
Nie bądź naiwnyMacGayver pisze:Ciekawe ile paliwa wypalę zanim zacznę jeździć normalnie
hihi mogłeś tego nie pisaćArbuz pisze:Czyli jakies 50kmSzalony pisze: nie patrzę na spalanie.... dolewam tylko za 100-wkę.
Jezeli chodzi o MEVI to dla VQ30DE optymalnie jest 5300obr - przynajmniej wszystkie informacje jakie znalazlem na zachodnich forach tak mowia... ja jeszcze nie testowalem. A co do zaplonu to kompletnie inna historiaMacGayver pisze:Zmienną długość miałem w ogóle nie podpiętą a jak podpiąłem ją na stałe żeby sprawdzić co i jak okazało sie tak jak mówisz Coobcio do 5000obr/min jakaś totalna porażka a później wieeeelki kop w dupsko. czyli na niezałączonej od 5000 znowu kicha. Do przyszłego roku jest chwila czasu to może ją wygospodaruje też trochę na Maxi
No i ten zapłon tak jak rozmawialiśmy też będzie trzeba powalczyć
no i dobrze det 3 nic wiecej w twoim przypadku nie uzyskasz. a poki co det 3 rowniez nie obsluguje zaplonu wiec popinaj dwojke. Przykre z ta oliwaMacGayver pisze:Z tym podpięciem kompa - akurat mam det2 - to muszę się chyba wstrzymać. Jak ktoś ma tanio det3, a ktoś chce odkupić moje det2 to śmiało pytać
ciepanek pisze:Jezeli chodzi o MEVI to dla VQ30DE optymalnie jest 5300obr - przynajmniej wszystkie informacje jakie znalazlem na zachodnich forach tak mowia..
u mnie też na hamce ustawiałeś, seryjnie jest jakieś 5600-5700 z tego co pamiętam a optymalnie najlepiej wychodziło 5100 (w mojej). Chyba mam gdzieś na kompie nawet pliczek.Coobcio pisze:Muszę sprawdzić na ile ustawiałem tą zmienną fazę u Szalonego - u niego optymalnie na hamowni było to dobierane i chyba 500obr.min wcześniej jak na serii żeby przyrsosty dochodziły...
Jak zmienił wydech to już ma około 220 (o ile motor zdrowy), tyle mniej więcej wychodziło wszystkim którzy mają przelot.Coobcio pisze:Widzę Ciepanku że jakiś sprzęt 200KM+ się szykuje do ustawek z Mackiem
ciepanek pisze:Ciekawe który lepszy i ciekawe co tam u Szalonego słychaćCoobcio pisze:Muszę sprawdzić na ile ustawiałem tą zmienną fazę u
Ale pamietaj ze u szlaonego jest inny kolektor ssacy. on ma z maximy 00 a my mamy mevi