Ja nie twierdze że była słaba czy coś w tym stylu, ale sam fakt tego że nawet walki nie podejmowała to mnie dziwiło, bo trakcje niech zgubi na 1 biegu ale juz na drugim powoli zaczyna ją mieć a na 3 to już trakcja 100%...i jak na 3 biegu lecielismy to mnie nie doganiał tylko cały czas uciekałemsergiej pisze: a ta p11.144 VE mysle ze przy pocwiczeniu startow mogla by powalczyc z tobapojechalem 2 cwiartki ta p11 i powiem Ci ze ciezko tym dobrze ruszyc
trzeba pocwiczyc
[Sunny] Pojeżdżawkowy Arbuzowy Sunny GTI
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą ....
SPRZEDAM WAŁKI DO SR20DE PODNOSZĄCE MOC....
Właśnie podczas powrotu okazało się, że coś nie bangla u mnie więc ve nie pokazało tego co powinno. P0171 wyskloczył czyli zbyt uboga mieszanka, falowanie obrotów itp. Sonda, wtyczka wtrysku albo wtrysk szlag trafia. Jutro powinno być wiadomo.Arbuz pisze:Ja nie twierdze że była słaba czy coś w tym stylu, ale sam fakt tego że nawet walki nie podejmowała to mnie dziwiło, bo trakcje niech zgubi na 1 biegu ale juz na drugim powoli zaczyna ją mieć a na 3 to już trakcja 100%...i jak na 3 biegu lecielismy to mnie nie doganiał tylko cały czas uciekałemsergiej pisze: a ta p11.144 VE mysle ze przy pocwiczeniu startow mogla by powalczyc z tobapojechalem 2 cwiartki ta p11 i powiem Ci ze ciezko tym dobrze ruszyc
trzeba pocwiczyc
...czy tam na bank jest te 193 ?
- Coobcio
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Ladny wynik na hamowni wyszedl i czas takze przyzwoity jak na te warunki ktore tam panowaly - ponoc lekko pod gorke no i pod wiatr 
Ps. to jednak nie panewka stukala ?
Pewno hydroregulatory w glowicy, na cieplo cisza ?
WWW.COOBCIO.PL
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
W pełni uliczne GA16DE 128KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
Nissanowe 2.0 Turbo 407KM
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
- Hahkuh
- fanatyk nissana
- Kontakt:
GRATULACJEArbuz pisze:No i po zlocie
zwycięstwo w klasie do 2000cm na tegorocznym zlocie
-=MY GREEN HORNET=-
______
...nie golę klaty - nie znam się na tym...
"Zwykle nie pijam na trzeźwo..."
______
...nie golę klaty - nie znam się na tym...
"Zwykle nie pijam na trzeźwo..."
No i mamy odpowiedź, bo naprawdę byłem zaskoczony o co tu chodzi ?lordkain pisze:
Właśnie podczas powrotu okazało się, że coś nie bangla u mnie więc ve nie pokazało tego co powinno. P0171 wyskloczył czyli zbyt uboga mieszanka, falowanie obrotów itp. Sonda, wtyczka wtrysku albo wtrysk szlag trafia. Jutro powinno być wiadomo.
Dzięki KubaCoobcio pisze:Ladny wynik na hamowni wyszedl i czas takze przyzwoity jak na te warunki ktore tam panowaly - ponoc lekko pod gorke no i pod wiatr
A po co pasy w takim aucie ?:P i tak nie przeżyjeszSzymeq pisze:Miałem okazje przejechać się z Owocem na lotnisko ... siadam ... a tu pasów nie ma na prawym ... Lekka buda czyni cuda ... nie ma co sie sprzeczać .... taczka a w środku przez tel nie pogadasz zbytnio .... Ale fajowe auto ... i faktycznie pasuje do Arbuza...
Wrzuć na youtubeSzalony pisze:Arbuzowóz dał radę, na zakończenie zmagań lotniskowych był nawet pokaz driftu w parze z Macgayerem.
A ja jednak jeszcze muszę dopracować wozik. Teraz na spokojnie widzę co mam nie tak, co jest jeszcze do zrobienia aby to jechało jeszcze lepiej i bezpieczniej
Ps. padło mi sprzęgło, jak już wracałem do domku to jak wbijałem z 2 na 3 to palił i przez sekundę nie szło ujechać
Odrazu na starcie zapytam, jakie sprzęgło polecacie i proszę odrazu przybliżoną cene podać
Wsadzaj aisina u mnie z kompresorem sobie daje rade
500zl gdzieś cię powinno wynieść.
Do zabawy
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
SR20VE + jakieś dmuchanie
DailyCar
1.2 TSI
viewtopic.php?t=474 -> Odbudowa 100 nx
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
DailyCar
1.2 TSI
Aisin spokojnie to ogarnie. Co do przerywania na zakrętach to miałem właśnie identyczną sytuację i wtedy było to spowodowane brakiem paliwa bo na regulatorze już nawet spadło ciśnienie. Ale mając ponad połowę zbiornika ta sytuacja również się powtarzała i co ciekawe tylko na zakrętach w prawo. Ktoś wie co to może być 
Może przy tych zakrętach gdzieś nie styka na chwile zasilanie pompy paliwowej i dlatego 
Do zabawy
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
DailyCar
1.2 TSI
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
DailyCar
1.2 TSI
Panie Arbuz, oczywiście, że warto wsadzać VE. Nie można porównywać wybebeszonego Sunnego z cięższą o 300-400kg Primerą
Byś się przejechał dobrze odelżonym Sunnym z VE to byś wiedział o czym mówię. Przeciąg to mało powiedziane. Nazwał bym to bardziej totalnym wybuchem
Przy okazji gratuluję pudła
Przy okazji gratuluję pudła
BOCA MOTORS Serwis i Modyfikacje Samochodów Osobowych i Terenowych. Naprawy szybkie i bardziej zaawansowane, Tuning, Off Road.
512 995 765 fb Bocamotors Zapraszam!
512 995 765 fb Bocamotors Zapraszam!
Challenge accepted! Był to mój debiut na ćwiartkę więc dzięki za lekcję bo pokazałeś mi, że muszę popracować nad startem.Arbuz pisze:No i mamy odpowiedź, bo naprawdę byłem zaskoczony o co tu chodzi ?lordkain pisze:
Właśnie podczas powrotu okazało się, że coś nie bangla u mnie więc ve nie pokazało tego co powinno. P0171 wyskloczył czyli zbyt uboga mieszanka, falowanie obrotów itp. Sonda, wtyczka wtrysku albo wtrysk szlag trafia. Jutro powinno być wiadomo.- ale spokojnie, rewanż w przyszłym roku
[/b]
I oczywiście gratuluję auta. Do zobaczenia na linii 1/4 za rok.
tak samo Arbuzowego Sunnego z czasem 15.4s, a wybebeszoną Micrą 1.6 z czasem 15.6sbodek pisze:Nie można porównywać wybebeszonego Sunnego z cięższą o 300-400kg PrimerąByś się przejechał dobrze odelżonym Sunnym z VE to byś wiedział o czym mówię.
A co by było w Micrze z VE to można sobie odpowiedzieć
Sunny zostaje ze mną - nie sprzedaje
. Był taki plan ale zrezygnowałem.
Dziś rozbierana będzie skrzynia i wyciągam sprzęgło i koło zamachowe i zawożę wszystko do Radzikowskiego na ogarnięcie
. - odezwę się Baniak do Ciebie
Między czasie ogarniam zawias i zobaczę co się wysrało
Jak pisałem wyżej, zrzucam wagę w aucie. Klape tylną zastąpi laminat, maskę laminat oraz szyby poliwęglan. Elektryka szyb, mechanizm szyb, lusterek oraz nadmiar kabli - out ! . Myślę że zyskam tym jeszcze parę dodatkowych kilogramów.
Rozbieram również hamulce, ogarniam je zmieniając klocki, tarcze oraz płyn na lepszy.
Po tych zabiegach chce sprawdzić się na jakiejś pojeżdżawce
Także do roboty
- będę informował na bieżąco 
Dziś rozbierana będzie skrzynia i wyciągam sprzęgło i koło zamachowe i zawożę wszystko do Radzikowskiego na ogarnięcie
Między czasie ogarniam zawias i zobaczę co się wysrało
Jak pisałem wyżej, zrzucam wagę w aucie. Klape tylną zastąpi laminat, maskę laminat oraz szyby poliwęglan. Elektryka szyb, mechanizm szyb, lusterek oraz nadmiar kabli - out ! . Myślę że zyskam tym jeszcze parę dodatkowych kilogramów.
Rozbieram również hamulce, ogarniam je zmieniając klocki, tarcze oraz płyn na lepszy.
Po tych zabiegach chce sprawdzić się na jakiejś pojeżdżawce
Także do roboty
Arbuz, chcesz manualne lustra ?
[ Dodano: 2012-06-12, 11:03 ]
tu masz niezły tutek jak przygotować furę
http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0& ... t=all&vc=1
[ Dodano: 2012-06-12, 11:03 ]
tu masz niezły tutek jak przygotować furę
http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0& ... t=all&vc=1
Uważaj blabla na ZUOOOOOOOO
JEST:Scubzowy SilverFlea
JEST:Mżonkowy Biały SSS:)
BYŁO: Mżonkowa Biała "Beza"
JEST:Scubzowy SilverFlea
JEST:Mżonkowy Biały SSS:)
BYŁO: Mżonkowa Biała "Beza"
- Coobcio
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Jak najwiecej KG wurzycaj spod maski, jak odelzyszch tyl to to auto bedzie jechac do przodu ale tylko bokami 
Ps. ktos nagral jakis filmik jak chlopaki bokami lataja na recznym ?
WWW.COOBCIO.PL
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
tak, Szalony nagrałCoobcio pisze:
http://www.youtube.com/watch?v=FKxWIMdm ... ature=plcp
Coobcio, Limon +1
Zostaw jakoś uchylane szyby, bo to potrzebne w upale. SuperOS ma w regulaminie że trzeba mieć zamknięte szyby podczas próby, ale naprawde się przydają otwierane.
Lepsze wyważenie auta wiecej da niż odchudanie tylniej osi, która i tak jest niedociążnona. Arbuz gdzieś już pisałeś o tym i że specjalnie chcesz dociążyć tył. To jest prawidłowa droga do lepszego czasu w zakręcie
Zostaw jakoś uchylane szyby, bo to potrzebne w upale. SuperOS ma w regulaminie że trzeba mieć zamknięte szyby podczas próby, ale naprawde się przydają otwierane.
Lepsze wyważenie auta wiecej da niż odchudanie tylniej osi, która i tak jest niedociążnona. Arbuz gdzieś już pisałeś o tym i że specjalnie chcesz dociążyć tył. To jest prawidłowa droga do lepszego czasu w zakręcie
viewtopic.php?t=15336 - bluzy NISSANZONE.pl w sprzedaży
- Coobcio
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Arbuz co za cudu dokonales ze w Sunnym N14 GTI idzie na recznym sobie polatac, hydrauliczny jakis, bebnow raczej nie wstawiales... 
Pamietam rok temu jak na zamiene upalalismy mojego VE na probie to jak ja prowadzilem to ty ciagnales a jak ty proawdziles to chyba dawales sobie rade bez mojej pomocy
Ps. Jakies smiechowisko z moja kobita mnie dopadlo, wpierw cos na sucho napisze, jak ze smiechu zaczynaja nasz bolec miesnie brzucha to klikam "wyslij"
Nie no ale powaga, wszyscy chyba wiedza jak N14 GTi nie hamuje z lapy i ciezko jest go postawic...
Pamietam rok temu jak na zamiene upalalismy mojego VE na probie to jak ja prowadzilem to ty ciagnales a jak ty proawdziles to chyba dawales sobie rade bez mojej pomocy
Ps. Jakies smiechowisko z moja kobita mnie dopadlo, wpierw cos na sucho napisze, jak ze smiechu zaczynaja nasz bolec miesnie brzucha to klikam "wyslij"
Nie no ale powaga, wszyscy chyba wiedza jak N14 GTi nie hamuje z lapy i ciezko jest go postawic...
WWW.COOBCIO.PL
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM