[N14] Radio przepala bezpiecznik Tail Lamp
Moderatorzy: bombel, mimier, scubzik
[N14] Radio przepala bezpiecznik Tail Lamp
tak jak w temacie, sprawa wygląda tak że gdy podłącze radio i spróbuje włączyć światła pozycyjne to wywala mi bezpiecznik prawej lampy pozycyjnej - a jak wiadomo w N14 pod to podłączone są też dwie postojówki przednie. Jak właściwie podłaczyć kostkę ISO by nie wywalało mi bezpiecznika?
Słyszałem o tej masie w antenie i to od tego ?
Dziękuje uprzejmie za wszystkie odpowiedzi.
Słyszałem o tej masie w antenie i to od tego ?
Dziękuje uprzejmie za wszystkie odpowiedzi.
musialbym sprawdzic ale powinienes miec bezpiecznik pod radio 10A, jak mialem problemy z elektryka dalem 25A bo mi wywalalo co chwile i po ogarnieciu wrocilem do 10A i jest ok.
Patrząc na stan techniczny oraz blacharski większości aut japońskich w naszym kraju powiem tylko jedno: Cholery nie powinny... A JEŻDŻĄ ! !
a może rozwiązania problemu należy szukać po innej stronie
:
viewtopic.php?t=6232
sprawdź napięcie na alternatorze

viewtopic.php?t=6232
sprawdź napięcie na alternatorze
wisdid, rozumiem, że jak odepniesz radio to wsio jest ok ?
Jeśli tak .. to zrób eksperyment .. wyjmij radio , odepnij ISO i koniecznie odepnij antenę (jest taki myk, że faktycznie masa idzie po antenie i jak nie wepniesz anteny do radia to radio nie odpali .. - sprawdzane na 2óch sunnych
) Zapal światła i pomierz .. co podaje złącze anteny (i środek i ekran). Jeśli tam .. jakiś cudem pojawi się "+" to masz winnego . trzeba szukać zwarcia na antenie.. (nie masz przypadkiem założonego jakiegoś wzmacniacza czy innego cuda na antenie?)
Jeśli tak .. to zrób eksperyment .. wyjmij radio , odepnij ISO i koniecznie odepnij antenę (jest taki myk, że faktycznie masa idzie po antenie i jak nie wepniesz anteny do radia to radio nie odpali .. - sprawdzane na 2óch sunnych

Uważaj blabla na ZUOOOOOOOO
JEST:Scubzowy SilverFlea
JEST:Mżonkowy Biały SSS:)
BYŁO: Mżonkowa Biała "Beza"
JEST:Scubzowy SilverFlea
JEST:Mżonkowy Biały SSS:)
BYŁO: Mżonkowa Biała "Beza"
faktycznie radio dawało zwarcie, kto do by pomyślał. W polonezie pamiętam że było podobnie ale tam chodziło o to że kabel od masy dostawał wody i takie tam historie. W każdym razie dziękuje bardzo - masa przy blaszce i rezultat natychmiastowy słoneczko jak z nazwy wynika świeci i gra jak szalone
dziękuje serdecznie za pomoc