Jak byś widział na allegro to daj znać
[ Primera] Nissan Primera P10 GT Turbo
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq
Szymeq właśnie tak chce zrobić Mam dwie nowe dorabiane uszczelki miedziane pod flansze od T 
Mam nadzieję że nie będzie przedmuchów.
Tylko jaką pastę zakupić
??
Na chwilę aktualną:
- zamówiony Blow off HKS - czekamy na paczkę około 2 tyg.
- zamówione weże oleju i wody do T
- kupiona nowa uszczelka pod pokrywę,
W marcu jak szczęście dopisze i będziemy mieli swoje 4 kąty autko będzie powoli szykowane do włożenia nowego serca
Mam nadzieję że nie będzie przedmuchów.
Tylko jaką pastę zakupić
Na chwilę aktualną:
- zamówiony Blow off HKS - czekamy na paczkę około 2 tyg.
- zamówione weże oleju i wody do T
- kupiona nowa uszczelka pod pokrywę,
W marcu jak szczęście dopisze i będziemy mieli swoje 4 kąty autko będzie powoli szykowane do włożenia nowego serca
- sunniak1.6sr
- fanatyk nissana
Nawet jak stwardnieją to i tak pójdzie w wydech bo to na wylocie gorącego z Tsunniak1.6sr pisze: z bosalem i z CRC jest ten sam problem tak jak już wcześniej ktoś pisał, twardnieją na kamień
Z nissanem od 2005 roku
Chłopaki co myslicie o ty m wentylatorze ?
http://allegro.pl/wentylator-plaski-7-w ... 25298.html
kolejna sprawa... jakie świeczki polecacie, myślałem nad NGK BKR5EY
http://allegro.pl/wentylator-plaski-7-w ... 25298.html
kolejna sprawa... jakie świeczki polecacie, myślałem nad NGK BKR5EY
- Modzelitto
- fanatyk nissana
Ryba pisze:Modzelitto chyba się pomyliłeś ty masz dedykowane BKR6 - 5 są o stopień zimniejsze
40 zł / szt - dupy nie urywa można zainwestować
Bomblu ale te irydy BKR6EIXdadza radę, bo z tego co sam pisałeś masz problem z zapłonemCzy raczej wykluczasz problem świec ?[/quote,
ryba 5 sa cieplejsze. zimniejsze sa 7. co do platyn to zobacze jak auto odpale. problemy byly tylko podczas mrozow a tak na 0,9 bara daly rade
- Modzelitto
- fanatyk nissana
Nie nie:Ryba pisze:Modzelitto chyba się pomyliłeś ty masz dedykowane BKR6 - 5 są o stopień zimniejsze
http://www.ngk.de/pl/wyszukiwarka-produ ... -11/17908/
QG15+

- Modzelitto
- fanatyk nissana
- Modzelitto
- fanatyk nissana
chciałes tez info o wiatraku. Podczas wymiany maili z chinczykami złapałem od nich kilka rysunków "technicznych" tego stuffu. jeden z nich przedstawia grubości wiatraka ktory pokazujesz i ktory sprzedaje FMIC.pl .
rys.
rysuneczek pokazuje że nie jest jakiś mega płaski
nie umiem dokładnie obliczac wydajności wiatraków, ale po rozmowach z innymi userami pomodzonych aut, jeden 7calowy wiatrak to stanowczo za mało. Dwa 9 , 10 calowe to ok ale jeden mały nie wyda...
zwróć uwage czy łopatki bedą proste czy zaokrąglone ( curve
). Zaokrąglone są wydajniejsze
przepraszam ze pisze w Twoim wątku o swoim aucie ale u mnie jest plan żeby dać dwa takie wiatraczki i jeden bedzie włączany tak jak seria, a drugi z przycisku z wewnątrz.
Cena jest ok, chociaz w marcu firma SID'a czy ESTD bedzie miałą 9 calowe za 99zł (niepotwierdzone info).
edit. Teraz zobaczyłem ze FMIC też ma takie 9 calowe za 99zł
rys.
rysuneczek pokazuje że nie jest jakiś mega płaski
nie umiem dokładnie obliczac wydajności wiatraków, ale po rozmowach z innymi userami pomodzonych aut, jeden 7calowy wiatrak to stanowczo za mało. Dwa 9 , 10 calowe to ok ale jeden mały nie wyda...
zwróć uwage czy łopatki bedą proste czy zaokrąglone ( curve
przepraszam ze pisze w Twoim wątku o swoim aucie ale u mnie jest plan żeby dać dwa takie wiatraczki i jeden bedzie włączany tak jak seria, a drugi z przycisku z wewnątrz.
Cena jest ok, chociaz w marcu firma SID'a czy ESTD bedzie miałą 9 calowe za 99zł (niepotwierdzone info).
edit. Teraz zobaczyłem ze FMIC też ma takie 9 calowe za 99zł
Bomblu dziekuje, zdecydowałem się na te irydy.
Yapko dzięki chłopaku. Cena jest ok szukałem na allego czegoś ciekawego jednak nic nie było oprócz tych wiatrakow z femic. Yapko ją chciałem kupić minimum 10 calowy wiatrak albo jeden 16 calowy.
Ciekawe jaka jest ich żywotność? Znacie może opinię użytkowników?
Yapko jaki wiatrak Ty zastosujesz toczący czy ssacy?
Yapko dzięki chłopaku. Cena jest ok szukałem na allego czegoś ciekawego jednak nic nie było oprócz tych wiatrakow z femic. Yapko ją chciałem kupić minimum 10 calowy wiatrak albo jeden 16 calowy.
Ciekawe jaka jest ich żywotność? Znacie może opinię użytkowników?
Yapko jaki wiatrak Ty zastosujesz toczący czy ssacy?
Ryba, a nie lepiej dorwać jakiś fabryczny wiatrak (niekoniecznie od nissana?).. cieńszy niż ori ? Jaka grubość to ma być ? Wiem że ludzie ładują wiatraki od klimy .
Uważaj blabla na ZUOOOOOOOO
JEST:Scubzowy SilverFlea
JEST:Mżonkowy Biały SSS:)
BYŁO: Mżonkowa Biała "Beza"
JEST:Scubzowy SilverFlea
JEST:Mżonkowy Biały SSS:)
BYŁO: Mżonkowa Biała "Beza"