Klub zrzeszającym miłośników marki nissan. Dzielimy się informacjami na temat nissana, udzielamy porad, organizujemy spoty lokalne jak również zloty ogólnopolskie. Łączny nas wspólna pasja do marki.
Bardzo przyjemnie z limonem nam się ogarniało ten samochód
Nie jest to najsłabsze VE jakie robiliśmy ale wydech z pewnością wpierdziela dobre 10KM wiec do 200KM wydech + przestawienie wałków
Ps. z tego co pamiętam to chyba także sprzęgło zmienialiśmy więc do soft turbo wyda
Brałem od tych z Krakowa - warto przed wyborem silnika pojechać osobiście i zdjąć pokrywę zaworów coby syfu nie było za dużo w silniku bo potem się okazuje że np. nie działa VVL...
[ Dodano: 2012-01-01, 18:36 ]
Pawel18PL pisze:Z ciekawości zapytam jakie sprzęgiełko siedzi
Z tego co pamiętam to AISIN, na jakieś ultra soft turbo do 300Nm starczy.
Coobcio pisze:Brałem od tych z Krakowa - warto przed wyborem silnika pojechać osobiście i zdjąć pokrywę zaworów coby syfu nie było za dużo w silniku bo potem się okazuje że np. nie działa VVL...
[ Dodano: 2012-01-01, 18:36 ]
Pawel18PL pisze:Z ciekawości zapytam jakie sprzęgiełko siedzi
Z tego co pamiętam to AISIN, na jakieś ultra soft turbo do 300Nm starczy.
Ok spoko to pewnie takie same jak moje.
Do zabawy
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
SR20VE + jakieś dmuchanie
DailyCar
1.2 TSI viewtopic.php?t=474 -> Odbudowa 100 nx
Zwłaszcza że podobne do Twojej bo też czarna i jasne wnętrze A setki zwłaszcza czarne strasznie mi się podobają mają to "coś" w sobie i gratulacje za dobry silniczek do fajnego auta
Tak pierwszy w Polsce;p
zawias hmm chyba kit MTS nie zmieniałem zawieszenia kupiłem na takim.
Koła to 16 myślę zmienic zawias ale nie wiem na co jeszcze..
I koła na jakieś inne albo te wymalowac na inny kolor;p
Widziałem autko na żywo u Coobcia w garażu, prezentuje się naprawdę fajnie.
Jeżeli chodzi o zawieszenie to zależy do czego docelowo autko ma służyć?
Jeśli tylko do latania po ulicy to zostaw to co masz, w innym przypadku ( tj. np. trac day itp ) proponuje sprężyny H&R koszt ok 850 zł + utwardzić i sktócić skok
amorka koszt w warszawie za 4szt. to ok 600 zł.
Osobiście odradzam zakupu tanich zawieszeń gwintowanych bo niestety nie nadają się do niczego innego jak tylko oglądania auta na parkingu. ( bez urazy dla posiadaczy takich setupów )
pzdr
ja mam założone sprężyny H&R ale na razie na seryjnych amorach ale mam kupione amorki KYB UltraSR 4 szt ale załoze na wiosne i wtedy bende wiedział jak sie na tym śmiga
Gdzie zaczyna się pasja.........
....tam kończy się ekonomia
słuchajcie u mnie jest cały kit prawdopodobnie bo naprawdę jest twardy i dobrze się trzyma drogi..
zostawię to bo nie jest bardzo wysoko inie ocierają mi koła na 16/205/45 ale na przód muszę kupic dobre opony polecicie coś??
chcę rozmiar 195/45/16;p