Ali-En pisze:Prawie jak za czasów zimnej wojny, wyścig zbrojeń

Hehe.... może, to trochę tak wygląda jak się czyta, ale prawdę mówiąc, to ja przed nikim nie ukrywam, co zrobiłem w swojej Maximie. Wręcz przeciwnie, cieszę się, że Maximy rosną w siłe i mam nadzieję, że na najbliższym Zlocie pokażą, że da się wykręcić niskie
14 a być może jak się zjawi pewne VQ35 to i niskie
13 
W Maximie najlepszym modem jest zrobienie dobrego układ wydechowego, który to naprawdę nieźle przekłada się na przyspieszenie. Reszta to już kilka dodatków, których to dopiero suma, może zaowocować urwaniem kilku dziesiętnych z sekundy.
Jak, to napisał kiedyś
Macu "Ktoś Cię musi w końcu zdetronizować"
Na razie na kilku Zlotach Ogólnopolskich udało mi się obronić ten tytuł wśród Maxim, jednak nadchodzący rok faktycznie zapowiada się ciekawie, za sprawą "wyścigu zbrojeń"

i zdaje sobie sprawę, że chcąc powalczyć o złoto, będę coś musiał pogrzebać w zasadzie zakończonym projekcie mojej Maximy

Jednak jak się zjawi wspomniane wyżej VQ35, to i tak pozamiata resztę Maxim
MacGayver pisze:To powiedz jaki masz plan B, mam szansę też go zastosować w swojej Maxi?

Oczywiście, że tak

Jak wiadomo, zapłon da się oszukać w dość prosty sposób, natomiast aby on był poprawnie ustawiony w Maximie, to w różnych przedziałach obrotów, musi on być odpowiednio przyspieszony........ jest to różnica około 10stopni na całym przebiegu.
To jest właśnie plan B ..... przyspieszać i opóźniać zapłon.