Silnik: QG18DE
Zasilanie: Pb + podtlenek butanu (LPG)
Moc: kiedyś 114KM (choć może spróbuję zabaw z chipem)
Przebieg: 102000km
Zmiany zewnętrzne: praktycznie brak poza płaskimi wycieraczkami i alusami
Zmiany wewnątrz: no tu już trochę więcej się zmieniło i jak tylko temperatura pozwoli dokończę projekt wnętrze i carpc.
- Została przeorana trochę deska i wstawiony w miejsce radia monitor LCD 7" dotykowy
- Monitor jest podłączony do laptopa umieszczonego na wysuwanej szufladzie pod fotelem pasażera. Do odpalenia wszystkiego potrzebowałem jeszcze przetwornicę na 230V, zasilacz do laptopa, aktywny hub USB, itp.
- Do radia musiałem dorobić kieszeń z włókna szklanego
- Przelutowanie trochę radia i lapka
- Przełącznik od awaryjnych pochodzi z almery tino i wpasowałem go w miejsce koło zegarów. Poprzedni był za duży
- Dodany uchwyt na kubki od mondeo i schowek od audi A3 (lub A2)
- W lusterku środkowym umieszczona jest kamera filmująca/rejestrująca przebieg trasy
- Z tyłu kamera cofania na podczerwień
- Tweetery philipsa od BMW (o wiele lepiej grają niż seria), na górze słupków dodane głośniki tylko do nawigacji
- Podłokietnik - większy zrobiony z włókna i obciągnięty skórą
- obszyta kierownica skórą, uszyty mieszek na biegi i ręczny, mieszki na przełączniki od kierunków i wycieraczek.
- Wszystkie panele pokryłem skajem samochodowym z gąbką aby był milsze w dotyku (początkowo miał być flock ale terminy był za długie)
- W miejscu popielniczki jest panel sterowniczy do komputera/LCD oraz gniazdo USB
- GPS umieszczony w miejscu na okulary
Co jeszcze zostało do zrobienia ?
- Audio i wytłumienie drzwi
- Tapicerka foteli szyta za zamówienie (przód już mam jeszcze czekam na tył i będę wymieniał wszystko + poprawiał fabryczne gąbki + podgrzewane fotele)
- Lepszy laptop/netbook bo kupiłem jakiś stary i tani i trochę słabo daje radę

Korzyści ?
- Nawigacja na 7"
- Pełna diagnostyka OBDII w czasie jazdy i nie tylko
- muzyka, filmy itp wiadomo co dusza zapragnie tylko

Fotki:

Na zimowych alusach:

Wnętrze przed zmianami i to obleśne pseudodrewno:

I modyfikacje: