Brak dzwieku z cd
Moderatorzy: janusz, Zielkq, sergiej
Brak dzwieku z cd
Mam problem ze swoim radiem (sony CDX-S2000) po wlozeniu plyty czyta ja (widac na wyswietlaczy lecacy czas) ale nie ma dzwieku (prawdzane na kilku plytach). Z poczatku bywalo to sporadyczne, teraz juz wcale nie dziala czyli problem nie wystapil z dnia na dzien. Mogla jakas tasma sie zepsuc? Moze te radia maja taka wade i moj problem nie jest odosobniony?
sciagnij instrukcje do tego modelu radia bo moze cos w ustaieniach pogrzebałes.....ja miałem podobny kłpot na domowym sprzecie....wsystko działało a głosu nie było...instrukcja poszła w ruch i okazło sie ze opcja speaker jest na out czyli wyłączone wyjscie sygnału na głosniki..u ciebie to odpada bo działaja stacje radiowe ale to przykład ze czasem instrukcj pomaga
- DJSzmer
- fanatyk nissana
- Kontakt:
mogła odprysnąć ścieżka
UWAGA!
- Sprzedam silver/red tarcze do zegarów P10 Diesel
- Alufelgi ALUTEC made in germany
- Komplet nakrętek + 4szt. nietypowe z kluczem
- popielniczkę do P10
- słupki SLX do P10
- TASHKI, panele drzwiowe do P10
>>> 8.10.2011
<<<
Nissan Primera P10 2.0 Diesel SLX Hot_Red
VW Polo 9n 1.4 TDI Hell_Red
BMW 118d E87 Devil_Havana

- popielniczkę do P10
- słupki SLX do P10
>>> 8.10.2011

- DJSzmer
- fanatyk nissana
- Kontakt:
jest sens, bo to niewielki koszt
UWAGA!
- popielniczkę do P10
- słupki SLX do P10
>>> 8.10.2011
<<<

- popielniczkę do P10
- słupki SLX do P10
>>> 8.10.2011

- theant
- wiem o czym pisze
- Kontakt:
I co? za kilka dni będzie to samo o ile w ogóle taka operacja pomoże. Na "zimne luty" tylko lutownica pomaga i odrobina cyny z topnikiem.Gibki pisze:sciezka hmmm bardzo mozliwe ale bardziej mysle nad zimnym lutem... bardziej obstawialbym to drugie bo czesto sie w radyjkach to zdarza... a to wystarczy go zlokalizowac i cieplym powietrzem przejechac
Nissan N16 '01 2.2Di +CAI -EGR
Przód: JVC KD-G322 +Hertz DSK 165 v2
Bagażnik: CarPower HPB-602 +STX GDN 30-300-4 AP@17l closed
Jeśli uda się dokładnie zlokalizować zimny lut to owszem lutownica mozna ... jednak gorące powietrze - dmuchawa/lutownica na gorące powietrze będzie lepsza - wtedy grzejesz większy rejon .. należy uwaać aby nie spalić druku oraz aby elementy nie odpłynełytheant pisze:I co? za kilka dni będzie to samo o ile w ogóle taka operacja pomoże. Na "zimne luty" tylko lutownica pomaga i odrobina cyny z topnikiem.Gibki pisze:sciezka hmmm bardzo mozliwe ale bardziej mysle nad zimnym lutem... bardziej obstawialbym to drugie bo czesto sie w radyjkach to zdarza... a to wystarczy go zlokalizowac i cieplym powietrzem przejechac

Z nissanem od 2005 roku

- theant
- wiem o czym pisze
- Kontakt:
Owszem, ale trzeba mieć stację do rozlutowywania układów SMD, w której skład wchodzi dmuchawa z gorącym (a nie ciepłym o którym wyżej napisane) powietrzem. Tańsza będzie lutownica i pewniejsza. A opalarka (nie wiem czy jest aż tak gorące z nie powietrze) nie jest chyba najlepszym pomysłem właśnie ze względu na dużą powierzchnię grzania.
Koniec OT.
Koniec OT.
- DJSzmer
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Jak umie się obsłużyć i posiada stacje HotAir to czemu nie, bardzo dobry pomysł.
UWAGA!
- popielniczkę do P10
- słupki SLX do P10
>>> 8.10.2011
<<<

- popielniczkę do P10
- słupki SLX do P10
>>> 8.10.2011

Kolego theant, juz nie raz takie rzeczy robilem wiec spokojna glowka... co do lutownicy jak ma ktos nie do konca pewna reke to moze jeszcze gorzej zrobic bo moze zlutowac jakies sciezki albo wjechac w jakis element.. a co do GORACEGO (zeby mnie kolega nie musial znowu poprawiac!!) to chyba logiczne ze nie bedziesz grzac tego co masz.. a nie wiem po co Ci od razu stacja do rozlutowywania SMD skoro mozesz miec zwykla stacje z mozliwoscia GORACEGO powietrza...
P11.144 2.0 16V 
100NX 1.6 16V - był...
P12 1.9 diesel - ojca

100NX 1.6 16V - był...
P12 1.9 diesel - ojca
No i radio sie spier... z pierwszym stycznia odmowilo poslugi (dokladnie 2-go). Po przyjezdzie z sylwestra do domu (ok 80km) po wcisnieciu przycisku off przeszlo w tryb demo (nie wylaczylo sie do konca tylko na wyswietlaczu pokazywane byly funkcje). Dopiero zdjecie panelu wylaczylo je jak sie okazalo tego dnia na dobre. Drugiego dnia po wlozeniu panelu radio zadzialalo ale chodzilo tylko w trybie demo, nie reagowalo na wciskanie przyciskow na panelu. Dzisiaj po calej nocy w domu radio zaswiecilo w trybie demo po czym zgaslo, po ciosie karate w gorna obudowe znowu odpalilo ale nie dalo nic sie z nim zrobic, po chwili zgaslo. Podlacze je jeszcze do innego auta na probe ale chyba to juz nieboszczyk. Teraz zastanawiam sie nad naprawa bo nie wiem czy sie oplaci. Najgorsze jest to, ze nie mam zadnego zastepczaka nawet najprostszego kaseciaka a jazda bez radia nie jest przyjemna.
- theant
- wiem o czym pisze
- Kontakt:
Spróbuj przeczyścić styki panela i gniazda panela w radiu i odłącz aku na 1-2 minuty. Jak już odłączysz minus, zewrzyj przewód ujemny z dodatnim aby rozładować całą elektronikę. Albo po prostu odłącz radio od zasilania i też zewrzyj jego styki "+" i "-".
Dlaczego tak? Bo przy słabym styku panela moje radio dostawało świra i czyszczenie styków dopiero pomogło. A co do odłączania zasilania: dlatego że jak radio u mnie źle wystartowało - były dość duże wahania napięcia zasilania - to zachowywało się jak inny model radia JVC i nie było dźwięku w ogóle.
Więc spróbuj tak jak piszę - nic nie kosztuje, a może pomóc.
Dlaczego tak? Bo przy słabym styku panela moje radio dostawało świra i czyszczenie styków dopiero pomogło. A co do odłączania zasilania: dlatego że jak radio u mnie źle wystartowało - były dość duże wahania napięcia zasilania - to zachowywało się jak inny model radia JVC i nie było dźwięku w ogóle.
Więc spróbuj tak jak piszę - nic nie kosztuje, a może pomóc.