zwracam się do was o pomoc w takiej sprawie. Mianowice od jakiegoś czasu silnik cieżko pali na zimnym ( im wiekszy mróz, tym gorzej ) ale zawsze po 2 , 3 , 4 próbie odpali przez chwile trochę "rzęzi" nierówna praca silnika i po kilku około 10 sekundach głosno ale chodzi powiedzmy okey. Kiedy po chwili dodam gazu wskakuje na wysokie obroty i wyjątkowo długo z nich schodzi tak że sąsiedzi "paczą" w oknach i se myślą pewnie co za debil robi przegarówki o 6 rano
 . Zauważyłem także że delikatnie co jakiś czas skaczą obroty, niemal niezauważalnie na obrotomierzu ale wyraźnie słsyzalne.
. Zauważyłem także że delikatnie co jakiś czas skaczą obroty, niemal niezauważalnie na obrotomierzu ale wyraźnie słsyzalne. Wczoraj wymienilem swiece na Denso, niestety brak poprawy.
Bede wdzieczny za wskazówki
Pozdrawiam
Marcin
Nisan Alemra N16 2003 1.5 DCI

a co do przekaźnika jeszcze , nie wiem gdzie on sie znajduje ( pierwszy diesel w rodzinie ) i równiez jak go zweryfikować. a Jutro albo w sobotę ogarne filtr paliwa.
 a co do przekaźnika jeszcze , nie wiem gdzie on sie znajduje ( pierwszy diesel w rodzinie ) i równiez jak go zweryfikować. a Jutro albo w sobotę ogarne filtr paliwa. i autko tez kiedy juz smigało na oparach to dizłąy sie podobne rzeczy. Nie wkrecało sie , mocy brak , silnik dziwnie pracował,. Jak zobaczyłem co było w filtrze to zwariowałem.
 i autko tez kiedy juz smigało na oparach to dizłąy sie podobne rzeczy. Nie wkrecało sie , mocy brak , silnik dziwnie pracował,. Jak zobaczyłem co było w filtrze to zwariowałem.  sam czarny syf.
 sam czarny syf.
 gdzie znajde polożenie tych onu gadzetów ?
 gdzie znajde polożenie tych onu gadzetów ?