[ Maxima] Maxima MacGayver'a
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq
Aj bo wprowadzam zamęt a mi się rodzina silników pomieszała... przecież mówiłeś VG30DETT

Do zabawy
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
SR20VE + jakieś dmuchanie
DailyCar
1.2 TSI
viewtopic.php?t=474 -> Odbudowa 100 nx
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
SR20VE + jakieś dmuchanie
DailyCar
1.2 TSI
viewtopic.php?t=474 -> Odbudowa 100 nx
tak mi poruszyliście temat że teraz będę coś musiał z nim zdziałać i nie pozostać obojętny
Musze wreszcie się wziąć za EcuM. Mam tą puszkę trzymającą podciśnienie, elektrozawór mam z drugiego silnika VQ30, tylko nie wiem czy gruszka od sterowania Mevi wejdzie na swoje miejsce przez węże od gazu. Zostałem Poruszony 
- Hahkuh
- fanatyk nissana
- Kontakt:
....małe duże sprawy....kamil12 pisze:Na razie Mac ma inny upgrade do roboty
-=MY GREEN HORNET=-
______
...nie golę klaty - nie znam się na tym...
"Zwykle nie pijam na trzeźwo..."
______
no chwilowo Maximą muszę się poruszać bo Micra na tapecie stoi
ogarnę Micrę do jazdy i biorę się za Maxi
EDIT
Maxi uległa ostatnio drobnej awarii i przez tydzień nie miałem nawet chwili do niej zerknąć. Jechałem jechałem... i brakło prądu
Zerknąłem po tygodniu dopiero. Po szybkim demontażu alternatora i rozłożeniu okazało się że troszkę go zjarało
wywaliło diody, spaliło stojan regulator - ogólnie zwarcie
itp itd. Jako że w promocji zakupiłem chyba z rok temu alternator na zapas (już nie pamiętam od którego forumowego kolegi) udało się sprawnie poskładać Maxi do kupy
A chyba z pół roku temu kupowałem nowy regulator ehh
Zapewne przyczyną było to że nie poświęcałem jej tak dużo uwagi co Micrze i stąd ten kłopot. Więc postanowiłem przy okazji wymienić oleum, filtr. Dodałem Motula Engine Clean jak zwykle i w gratisie dostałem dodatek do paliwa - czyści, smaruje wtryski itp. Efektem ubocznym jest wzrost liczby oktanowej. Zaradził mi żebym się nie uzależnił od tego specyfiku
Przy okazji sprawdziłem jak tam reszta parametrów i okazało się że sonda lambda od ściany grodziowej zawisła i nie bardzo chce współpracować. Trzeba będzie wymienić

i drugi altek

coś w tym jestHahkuh pisze:....małe duże sprawy....
EDIT
Maxi uległa ostatnio drobnej awarii i przez tydzień nie miałem nawet chwili do niej zerknąć. Jechałem jechałem... i brakło prądu
Zerknąłem po tygodniu dopiero. Po szybkim demontażu alternatora i rozłożeniu okazało się że troszkę go zjarało
Zapewne przyczyną było to że nie poświęcałem jej tak dużo uwagi co Micrze i stąd ten kłopot. Więc postanowiłem przy okazji wymienić oleum, filtr. Dodałem Motula Engine Clean jak zwykle i w gratisie dostałem dodatek do paliwa - czyści, smaruje wtryski itp. Efektem ubocznym jest wzrost liczby oktanowej. Zaradził mi żebym się nie uzależnił od tego specyfiku
Przy okazji sprawdziłem jak tam reszta parametrów i okazało się że sonda lambda od ściany grodziowej zawisła i nie bardzo chce współpracować. Trzeba będzie wymienić

i drugi altek

MacGayver, chyba pierwszy raz miałem okazję z bliska pooglądać Twoją maxi i zobaczyć jak jeździ, szkoda że bez tych fajnych 18" i zacisków, ale i tak trzeba przyznać że ładnie się prezentuje.
Szkoda że się nie udało ogarnąć tej zmiennej długości przed zlotem, + zapłon koniecznie przyspieszyć z tym byś w 2 klasyfikacjach zawalczył
Szkoda że się nie udało ogarnąć tej zmiennej długości przed zlotem, + zapłon koniecznie przyspieszyć z tym byś w 2 klasyfikacjach zawalczył
100nx - sprzedany
MAXIMA A32 - sprzedana
Maxima A33 - sprzedana
rower - w użyciu
--
"Taki ze mnie Maxi Gaz"
MAXIMA A32 - sprzedana
Maxima A33 - sprzedana
rower - w użyciu
--
"Taki ze mnie Maxi Gaz"
- Coobcio
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Cos slyszalem wlasnie ze auto nie domagalo...
Pamietam u Dylsona i Szalonego byl problem z tym zmiennym kolektorem ssacy, jak to nie dziala to woz od 5000obr.min umiera...
Pamietam u Dylsona i Szalonego byl problem z tym zmiennym kolektorem ssacy, jak to nie dziala to woz od 5000obr.min umiera...
WWW.COOBCIO.PL
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
W pełni uliczne GA16DE 128KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
Nissanowe 2.0 Turbo 407KM
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
No gdyby nie chwilowe spóźnienie to była nawet szansa na 3 miejsce w klasie
No ale nie będę się kłócił, liczy się dobra zabawa i to co chciałem sprawdzić to sprawdziłem - dostałem baty od Szalonego a później od Dylsona. Najlepsze jest to że dostałem również baty od mojej Micry
Zmienną długość miałem w ogóle nie podpiętą a jak podpiąłem ją na stałe żeby sprawdzić co i jak okazało sie tak jak mówisz Coobcio do 5000obr/min jakaś totalna porażka
a później wieeeelki kop w dupsko. czyli na niezałączonej od 5000 znowu kicha. Do przyszłego roku jest chwila czasu to może ją wygospodaruje też trochę na Maxi
No i ten zapłon tak jak rozmawialiśmy też będzie trzeba powalczyć
EDIT
Takie pytanie, ktoś wie jaka firma pakowała na pierwszy montaż wydech do Celica GT4? Zanabyłem takowy tłumik i zastanawiam się czy to jakaś inna firmówka czy po prostu zwykły wydech robiony tylko i wyłącznie przez Toyotę
Zmienną długość miałem w ogóle nie podpiętą a jak podpiąłem ją na stałe żeby sprawdzić co i jak okazało sie tak jak mówisz Coobcio do 5000obr/min jakaś totalna porażka
EDIT
Takie pytanie, ktoś wie jaka firma pakowała na pierwszy montaż wydech do Celica GT4? Zanabyłem takowy tłumik i zastanawiam się czy to jakaś inna firmówka czy po prostu zwykły wydech robiony tylko i wyłącznie przez Toyotę
A niech Ci będzie
Ten wydech jest mega mega mega
Już wiem o co Ci chodziło Szalony jak podniecałeś się ze swoim końcowym, teraz przyszła na mnie kolej. Ciekawe ile paliwa wypalę zanim zacznę jeździć normalnie
http://www.youtube.com/watch?v=YcC4lKxr ... e=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=jU2ZL96U ... e=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=YcC4lKxr ... e=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=jU2ZL96U ... e=youtu.be
- Hahkuh
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Dźwięk tak tłusty, że aż smalec kapie.... 
Tak coś czuję, że na żywca brzmi jeszcze lepiej...
Tak coś czuję, że na żywca brzmi jeszcze lepiej...
-=MY GREEN HORNET=-
______
______
W końcu odezwała się ta Maxima
Ja nie potrafię się powstrzymać, dzida jest cały czas
Nie kasuje licznika km. i nie patrzę na spalanie.... dolewam tylko za 100-wkę.
Nie bądź naiwnyMacGayver pisze:Ciekawe ile paliwa wypalę zanim zacznę jeździć normalnie
└(-.-)┘┌(-.-)┘┌(-.-)┐└(-.-)┐
hihi mogłeś tego nie pisaćArbuz pisze:Czyli jakies 50kmSzalony pisze: nie patrzę na spalanie.... dolewam tylko za 100-wkę.
~~->Usługi Transportowe<-~~
Wysyłka paczek już od 20.00zł na terenie całego kraju
Zagadaj do mnie na PW bądź pod numer telefonu 0-666-039-376:) pozdrawiam!!
Tico turbo soooooon
Wysyłka paczek już od 20.00zł na terenie całego kraju
Tico turbo soooooon
- ciepanek
- stały bywalec
- Kontakt:
Jezeli chodzi o MEVI to dla VQ30DE optymalnie jest 5300obr - przynajmniej wszystkie informacje jakie znalazlem na zachodnich forach tak mowia... ja jeszcze nie testowalem. A co do zaplonu to kompletnie inna historiaMacGayver pisze:Zmienną długość miałem w ogóle nie podpiętą a jak podpiąłem ją na stałe żeby sprawdzić co i jak okazało sie tak jak mówisz Coobcio do 5000obr/min jakaś totalna porażka a później wieeeelki kop w dupsko. czyli na niezałączonej od 5000 znowu kicha. Do przyszłego roku jest chwila czasu to może ją wygospodaruje też trochę na Maxi
Ale kotleta odgrzaliście
ciepanek widziałem później że dzwoniłeś ale zapomniałem oddzwonić, sorka
Z tym podpięciem kompa - akurat mam det2 - to muszę się chyba wstrzymać. Jak ktoś ma tanio det3, a ktoś chce odkupić moje det2 to śmiało pytać
Ostatnia informacja jeśli chodzi o moją Maxi to szykuje się niezły remont
Już na zlocie były tego początki, a mianowicie zaczęła łykać oliwę
Najprawdopodobniej jednak pierścienie. Łyka jakiś litr na 1000km
Poczekamy na rozwój sytuacji i moce przerobowe
Z tym podpięciem kompa - akurat mam det2 - to muszę się chyba wstrzymać. Jak ktoś ma tanio det3, a ktoś chce odkupić moje det2 to śmiało pytać
Ostatnia informacja jeśli chodzi o moją Maxi to szykuje się niezły remont
- ciepanek
- stały bywalec
- Kontakt:
no i dobrze det 3 nic wiecej w twoim przypadku nie uzyskasz. a poki co det 3 rowniez nie obsluguje zaplonu wiec popinaj dwojke. Przykre z ta oliwaMacGayver pisze:Z tym podpięciem kompa - akurat mam det2 - to muszę się chyba wstrzymać. Jak ktoś ma tanio det3, a ktoś chce odkupić moje det2 to śmiało pytać
- Coobcio
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Muszę sprawdzić na ile ustawiałem tą zmienną fazę u Szalonego - u niego optymalnie na hamowni było to dobierane i chyba 500obr.min wcześniej jak na serii żeby przyrsosty dochodziły...
Widzę Ciepanku że jakiś sprzęt 200KM+ się szykuje do ustawek z Mackiem
Widzę Ciepanku że jakiś sprzęt 200KM+ się szykuje do ustawek z Mackiem
WWW.COOBCIO.PL
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
ciepanek pisze:Jezeli chodzi o MEVI to dla VQ30DE optymalnie jest 5300obr - przynajmniej wszystkie informacje jakie znalazlem na zachodnich forach tak mowia..
Niestety to co tam piszą trzeba brać z przymrożeniem oka.. co parę osób z forum może potwierdzić.
u mnie też na hamce ustawiałeś, seryjnie jest jakieś 5600-5700 z tego co pamiętam a optymalnie najlepiej wychodziło 5100 (w mojej). Chyba mam gdzieś na kompie nawet pliczek.Coobcio pisze:Muszę sprawdzić na ile ustawiałem tą zmienną fazę u Szalonego - u niego optymalnie na hamowni było to dobierane i chyba 500obr.min wcześniej jak na serii żeby przyrsosty dochodziły...
Jak zmienił wydech to już ma około 220 (o ile motor zdrowy), tyle mniej więcej wychodziło wszystkim którzy mają przelot.Coobcio pisze:Widzę Ciepanku że jakiś sprzęt 200KM+ się szykuje do ustawek z Mackiem
100nx - sprzedany
MAXIMA A32 - sprzedana
Maxima A33 - sprzedana
rower - w użyciu
--
"Taki ze mnie Maxi Gaz"
MAXIMA A32 - sprzedana
Maxima A33 - sprzedana
rower - w użyciu
--
"Taki ze mnie Maxi Gaz"
- Coobcio
- fanatyk nissana
- Kontakt:
ciepanek pisze:Ciekawe który lepszy i ciekawe co tam u Szalonego słychaćCoobcio pisze:Muszę sprawdzić na ile ustawiałem tą zmienną fazę u
Ale pamietaj ze u szlaonego jest inny kolektor ssacy. on ma z maximy 00 a my mamy mevi
WWW.COOBCIO.PL
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM