no pisałem ,że na razie powoli bo z hajsem ubogo wyszło i wakacje były nie mam czasu dziś wróciłem do pracy a robię na 1,5etatu więc krucho ! Ale mały update pojawi się za jakiś czas

był plan
M62+T28 ale na razie nie ma co świrować bo pompa nie da rady a zrobienie na nowych podzespołach które by dały rade pompę to jest tyle co za ten komplet używek w dobrym stanie !
[ Dodano: 2014-07-23, 15:54 ]
co by nie było ,że nic się nie dzieje to usunąłem puchę z nadkola i próbowałem zmieścić tam IC'ka z s14 ale mało miejsca .
Zegarek zamontowałem Apexi sobie taki tam
Przyszły również springi H&R -40

trzeba je oczyścić i odmalować .
Nie miałem czasu na robienie fury bo inne diesle robiłem przez ten czas
a tutaj turbina od startera która napędza prądnice

średnica wirnika gdzieś z 30-35cm
i olejum pełno bo taka natura silników hamerykańskich ,że walą nim
a wczoraj takie tam sobie dokładkę obkleiłem i zamontowałem ,jak zejdzie te 4-4,5cm w dół to będzie tarło coś mi się wydaje
[ Dodano: 2014-09-02, 08:38 ]
No co by nie było samochód stał 3tyg po strzałe rozrządu najpierw szukałem głowicy potem szukałem kogoś kto zrobi tanio i wreszcię zleciłem to mojemu magikowi aby ogarnął całość na nowym rozrzadzie ze szlifem i nowymi uszczelkami itp co zajeło mu ponad 2tyg jako , że nie miałem czasu w ogóle aby nadzorować czy samemu cokoliwiek zrobić

Głowice sam zawiozłem i odebrałem bo akurat po drodze do roboty jest szlifierz - werdykt 3zawory i 4 popychacze do wymiany dla mnie bomba

zrobiny "remont" głowicy i założona na nowej uszczelce metalowej wszelkie uszczelniacze i cały rozrząd z robocizną zapłaciłem śmieszne pieniądzę jak mi się wydaje za to ale mniejsza .
Jeżdzę już tydzien i wszytko jest malina wkręca się elegancko trzyma boost popychacze już nie klekocza podczas startu ,ale mam problem z falującymi obrotami na lekko rozgrzanym silniku
[youtube]
https://www.youtube.com/watch?v=iI03tnX ... e=youtu.be[/youtube]
myślałem ,że to wina tego tutaj zmiejszona pojemność dolotu i przepływka szaleje ale to nie o , nieszczelność też nie . I szukam dalej co to może być i dlaczego tylko przy lekko rozgrzanym na starcie i nigdzie indziej .
Robiony adapter pod przepływkę na specjalne moje zamówienie przez kolege scootera z TK

profi robota polecam - średnica 76mm

i mojej konstrukcji robiona osłona termiczna na szybko z tego co pod ręką
i zrobiłem zimny dolot do stożka zamiast halogenu który urwałem nie wiem jak zresztą
umyłem zgreda wypolerowałem i położyłem wosk

na żywo lepiej wyglada fajnie się świecił
wpadły też sprężyny na tył na razie bo czasu nie było na przód H&R -40 od Boro , takie same więcej zwojów ale niby obniżające hmmy
był też pomocnik

ziomek na L4 to się nudzi
a to efekt , jak dla mnie nic nie zjechał na dół
byłem też na grzybach przedwczoraj i jagodach

i tak ładnie wyglądał między drzewami