Nissanmaniaku! Prosimy o nieblokowanie reklam!    

Utrzymujemy nasze forum z małych reklam pojawiających się między postami.

Prosimy o wyłączenie blokowania reklam na naszym forum.

Dziękujemy!

[ Patrol] sebabp PATROL

Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq

Awatar użytkownika
sebabp
stały bywalec
Kontakt:

[ Patrol] sebabp PATROL

Post autor: sebabp » 2009-12-13, 12:41

MODEL: PATROL GR Y61 1998r. 3 drzwiowy

SILNIK: 2.8 TD-6 Intercooler, 2826 cm3 RD28TI przebieg: 219000, olej CASTROL 15W-50

UKŁAD DOLOTOWY: seria +SNORKEL umożliwiający brodzenie w wodzie do 1,6 m głębokości

UKŁAD WYDECHOWY: seria

ELEKTRONIKA: seria

UKŁAD NAPĘDOWY: seria (4x2, 4x4, 4x4+reduktor) +sprzęgi piast przednich

ZAWIESZENIE: seria +opony BF Goodrich BFG 265/75R16 AT na seryjnych felgach 16x7
PLANY: Old Man Emu + 2 cale, koła terenowe o rozmiarze 33” na 12,5” lub 35” na 12,5”, montaż wzmocnionego amortyzatora układu kierowniczego OLD MAN EMU

UKŁAD HAMULCOWY: seria

BODY KIT: Zmodyfikowany przedni zderzak przystosowany do wyciągarki by EXTREME TEAM DZIDA 4X4
PLANY:
montaż odciągów linkowych (stalowa linka wraz z napinaczami), chroniącymi przed uderzeniami gałęzi w szybę przednią pojazdu, dodatkowe oświetlenie na dachu, bagażnik wyprawowy, drabinka, progi stalowe (pełniące funkcję osłony przez uderzeniami bocznymi i dolnymi karoserii pojazdu, są również punktami podparcia dla podnośnika typu HI-LIFT), powiększenie nadkoli i montaż gumowych poszerzeń

ŚRODEK: 2xpoducha, 2xel.szyby,el. lusterka

CAR AUDIO: seria +KENWOOD KRC-177R

DODATKOWE: wyciągarka DRAGON WINCH 12000LBS 12V 5,5T z liną syntetyczną winchline

MOC: 95kw(129KM) @ 4000 R/min / 252 Nm @ 2000 R/min

PLANY: delikatne przyciemnienie szyb(zrobione 14.09.09r.), CB radio, lepsze car audio, dodatkowe oświetlenie przednie i tylnie (halogeny, szperacze, itp.)

ZDJĘCIA:

Sierpień 2009

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio zmieniony 2014-01-25, 14:36 przez sebabp, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Piotrek N15 S
stały bywalec

Post autor: Piotrek N15 S » 2009-12-13, 13:14

Nie no co Patrol to Patrol, robi wrażenie :D

Awatar użytkownika
ms90
stały bywalec
Kontakt:

Post autor: ms90 » 2009-12-13, 13:51

Bardzo podobają mi sie te patrole... :) Chciałbym żeby kiedyś* mnie było stać na takiego.. :D
*- (za ok 2,3 lata :D )
"Każda decyzja, sekunda, zdarzenie, decyduje o tym co będzie dalej..."

Awatar użytkownika
eXcamaro
nowy na forum

Post autor: eXcamaro » 2009-12-14, 10:09

Porządna maszyna ;-)
Pewnie autko świetnie radzi sobie w terenie :-P Chętnie by się popatrzyło na fotki z jakiegoś dziewiczego przejazdu przez dżungle :-P
Ładne halogeny na dach, nabitą dwururkę w dłoń i na safari na nosorożce :-D
Ach te marzenia... Lecz na auto miło popatrzeć :-)

Awatar użytkownika
Szyman
doświadczony forumowicz

Post autor: Szyman » 2009-12-15, 00:43

napisze to co napisałem u Bogutka, nie ma ch*ja na Patrola ! ;] auto świetne ;]
Obrazek

Awatar użytkownika
sebabp
stały bywalec
Kontakt:

Post autor: sebabp » 2010-03-14, 14:56

24 grudnia 2009r. Awaria silnika, wstępna diagnoza, padło doładowanie, regeneracja i nic. Kolejna po zdjęciu głowicy, motor do wymiany ponieważ przeszedł już kiedyś kapitalny u poprzedniego właściciela, ale...

13 marca 2010r. Wyszło słoneczko :-) :)) Nie ma rzeczy niemożliwych, motor odrestaurowany :D

Po prawie 3 miesiącach przygód i nieobecności, Patrol znowu się porusza po ziemi o własnych siłach. Dobrzy panowie się nim zajęli, trochę długo to trwało ale warto było czekać. Motor chodzi jak nówka, pali na dotyk. Jestem pełen podziwu.
W aucie została zregenerowana turbina, głowica, wymieniony 2 tłok, niestety pojawiła się tuleja w 2 cylindrze, oczywiście był szlif cylindrów, jest nowa tarcza sprzęgła i kompletny rozrząd. W motorze przed awarią było nieźle narozrabiane, ponieważ siedziały samo regulatory zamiast szkalek :o co było główną przyczyną awarii!! Musiało wskoczyć 12 nowych szklanek, no i oczywiście oba zniszczone zawory do wymiany. Nie wspominam nawet o uszczelkach filtrach i olejach bo to przy całym ogromie prac to pikuś. Cała ta nowa zabawka pod maską zalana Mobilem 1 Diesel 10W40.

A tutaj pamiątka:
Obrazek Obrazek

[ Dodano: 2011-03-30, 12:28 ]
Oto kilka fotek z ostatniego weekendu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

[ Dodano: 2011-04-21, 16:06 ]
Dzisiaj rano Patrol zrobił małą niespodziankę. Nie odpalił. Wyjecie, rozłożenie na części pierwsze rozrusznika, oczyszczenie z rdzawego nalotu w niepotrzebnych miejscach i i wsadzenie całości z powrotem w zupelności pomogło.
:mechanik:
Przy okazji jak już się za niego wziąłem, naprawiłem w końcu oświetlenie z tyłu. Okazało się, że kabel od stopu był całkiem wyrwany z gniazda oraz dodatkowo ułamany w miejscu podłączenia wiązki haka holowniczego. Kilka cięć i nowych połączeń i wszystko znowu hula jak należy. Jednak jestem niemal pewny, że dopóki nie wleci zderzak skrzynkowy takie awarie oświetlenia będą się powtarzały. Przy wjeżdżaniu/zjeżdżaniu ze stromych wzniesień cały tył łącznie z hakiem ryje po ziemi ://
Tylko dwie fotki bo nie było czasu na sesje :DD

Obrazek Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zaprezentuj Swoje Nismo”