Klub zrzeszającym miłośników marki nissan. Dzielimy się informacjami na temat nissana, udzielamy porad, organizujemy spoty lokalne jak również zloty ogólnopolskie. Łączny nas wspólna pasja do marki.
W końcu postanowiłem pokazać i moje autko jakim jest NISSAN SUNNY 1.4 LX z `95 roku
Autko jest w moim posiadaniu juz 2 rok. Autko jest moim oczkiem w głowie
Po zakupie było kupe roboty, szczególnie z blachą... jak to w nissanach bywa
Modyfikacje, które zrobiłem od momentu zakupu autka:
POKAŻ POŚLADKI DAM CI CZEKOLADKI.....
Gdy Bóg stworzył mężczyznę, obiecał, że idealnego faceta będzie można spotkać na każdym rogu....a potem uczynił ziemię okrągłą...
Potwierdzam audio gra zacnie!!
Mruczy również prze sympatycznie
Jak odejdą mrozy to się ustawimy Choć w sumie jak trakcja jest to i śmignąć kreske można będzie hihi
Jak by co to użyczę Garażu w zimę Gwarantuje temperature 15+ i dużo miejsca
~~->Usługi Transportowe<-~~
Wysyłka paczek już od 20.00zł na terenie całego kraju Zagadaj do mnie na PW bądź pod numer telefonu 0-666-039-376:) pozdrawiam!!
Tico turbo soooooon
Ali-En pisze:Wszystko ok, poza malowanymi napisami na oponach. Trąci to już mychą.
Racja co do napisów na tych oponach ale w sezonie letnim 2013 zapowiadają sie nieco inne oponki i tam będzie warto zaznaczyć firmę
Dzięki SEBO991 Ale co by nie mówić to FER`owi też należą sie gratulacje za radyjko i skrzyneczkę z Tyłu jeszcze zrobi wysokie tony i będzie grało że aż miło
Wysyłka paczek już od 20.00zł na terenie całego kraju Zagadaj do mnie na PW bądź pod numer telefonu 0-666-039-376:) pozdrawiam!!
Tico turbo soooooon
Na kiedy planowane pierwsze mody?
Musze drewna porąbąć żeby wam dupy nie zmarzły
Tico turbo soooooon
Tico turbo soooooon
Fura naprawdę zadbane widać że właściciel ogarnięty i ma konkret plan od A do Z co chce z słonkiem zrobić. Oby tak dalej. Widziałem na spocie i rzeczywiście porządek pod macha zwala z nóg.
Octavia 3RS 2.0TSI 250km BMW F30 316i 136 mods 210/320
195/35/16 i gleba...powiem jedno: jestes hardcorem
Slonko fajne tylko jednego brakuje...lotki od GTi bo bez tego dupka wyglada lyso. A jesli chodzi o te mazidla na oponach to myslalem, ze w latach 90-tych ta moda minela Taki pseudo "tjuning" zostaw dla terenowek i nie psuj wygladu auta bo wiele na + juz zrobiles...
A mi osobiście się te napisy na oponach podobają, są nietuzinkowe i przede wszystkim kojarzą mi się z samochodami z serii wyścigowych (no dobra, może by się przydało jeszcze jakieś sr20de pod machą, jak np w p11 z btcc )
A tak wyglądała nocna zabawa z wymianą silniczka od tylnej wycieraczki
Z założenia miało być 10 min. ... aaaa wszła 1h
1h roboty gdy 2st na dworze... a dlatego że wycieraczka połączyła sie z silniczkiem prawie jak po spawaniu
No ale cóz sie dziwić... 17lat nie ruszane Było i ruda zrobiła swoje
Sprzęt niezbędny jak sie okazało jednak brakowało jednej rzeczy
Tego własnie brakowało Gdyby nie ściągacz to pewnie kontówka poszlaby w ruch
Nówka sztuka
Stare dziadostwo które zasili Złom
Tylna wycieraczka teraz huczy że aż Miło
[ Dodano: 2012-11-07, 20:38 ]
Po długim okresie poszukiwań...jest wreszcie prawie komplet do pomodzenia mojego SUNNY`egoKolektor 73C i wałeczki z DS`a 1.6... zostaje jeszcze skompletować dolot i bedzie cały zestaw
Ja znalazłem kolektor...a dzięki GhostRider udało sie go bezpiecznie wytargać z auta Jeszcze raz dzieki Ghost
Tak wyglądał zaraz po wyjęciu z auta...
Po powrocie z terenu postanowiłem ogarnąć kolektor conieco ...
druciak i wiertarka z nakładką z papierem sciernym dały chyba radę
Po dłuższym czasie wszystko zaczęło jakoś wygladać ...
Tico turbo soooooon
Lubek, Jak masz go na wierzchu, to kup sobie kamienie szlifierskie (parę zł za mały komplet) i powiększ kanały w kolektorze
Dla jeszcze lepszego efektu warto ściągnąć czapkę i tam też się pobawić kamieniami i wiertarką, ale to już grubszy koszt (uszczelki + planowanie). Ale na pewno da zauważalny efekt (mnie to czeka + głowica z 1,2mm w dół - nie odpuszczę )
Cała zeszła niedziela była poświęcona modom w moimSUNNY`m
Jestem po zmianie kolektora ssącego na 73c, zmianie wałków z DS`a, zrobiony mod rozrządu, zmianie dolotu i zaślepieniu EGR ...
A teraz jak wszystko wyglądało...
Wyjęcie Kolektora ...
Stary kolektor 74C...
nowy kolektor 73C... róznica widoczna gołym okiem
Po zamontowaniu kolektora przyszedł czas na wałki ...
A tak wygląda całość po złożeniu z nowym (niskobudżetowym) Dolotem na wierzchu , ale dającym rade
Moje odczucia z jazdy ??
Duża poprawa w zakresie 2000 obr/min ... nie ma objawów mulenia jak było przed zrobieniem tych modów ! Ogólnie dół zmienił sie na duuuży +
Auto w porównaniu ze stanem wcześniejszym jest nie do poznania a w szczególności od 3700 obr/min - 6000 obr/min!!!!!!!! Jest niesamowicie elastyczne na 2 i 3 biegu na 4 i 5 też widać dużą róznice.
Tak wiec efekt tych modów widoczny jest praktycznie i odczuwalny w całym zakresie obrotów
Warto było poświęcić 12godzin na zrobienie tych wszystkich modów... teraz można cieszyć sie Jazdą !!!!
Najważniejszą częscią modów była osoba GHOSTRIDER... gdyby nie on i jego pomoc to jeżdziłbym serią
Dzięki GHOST
Ostatnio zmieniony 2012-11-22, 22:17 przez Lubek, łącznie zmieniany 4 razy.
Dokładnie, dlatego nie ma co gonić KM, lepiej zrobić coś co pomoże podnieść Nm i postawić je w uzywalnym zakresie obr. jesli auto jest do dupowożenia - jak u mnie