Ale bardzo fajnie że udało Ci się wrzucić przednie heble z S14, super mod pod budy N14, N15 i B13

Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq
więc sprawdziłem moja pompa ma oznaczenie 2N320 oraz średnicę zewnętrzną +/- 34mm. według JapanCars jest to pompa od N15 98-99 tylko z silnikiem SR20DEH. więc całkiem możliwe że wszystkie po liftowe miały większą pompę jak również wychodzi mi na to że miały najgrubszy stabilizator przedni 29mm.PumaRST pisze:a co do pompy to jak auto wroci od Blacharza sprawdzę czy przez przypadek po lifcie nie było w europejskim GTI też tej większej pompy.
wszystko jest identyczne z wyjątkiem rozstawu otworów pod jażmoQuattro pisze:Powiedz mi jedną rzecz - jak mają się 4 tłoczkowe zaciski względem ori zwrotnic ze 100NX-a? Czy otwory montażowe się zgadzają (te do przykęcenia jarzma)?
Poszperałem i jeśli dobrze przyjrzałem się to sprawę załatwiłby 5mm dystans umieszczony POD tarczą...podj pisze:Sprawdzałem kiedyś tą tarczę z megane II średnica otworu centrującego owszem 61 jednak całkowita wysokość 49,2 mm w stosunku do 44 mm z almery. Więc tarcza nie będzie w osi zacisku. W takim przypadku włożenie nowego klocka po jednej stronie będzie niemożliwe.
Quattro fajny pomysł!! Jeżeli założymy, że grubość tarczy przy styku z piasta jest taka sama w almerze i megane pierścień centrujący w piaście będzie wystawał jeszcze 4 mm. Trzeba by było to pomierzyć - możesz to zweryfikowaćQuattro pisze:Poszperałem i jeśli dobrze przyjrzałem się to sprawę załatwiłby 5mm dystans umieszczony POD tarczą...podj pisze:Sprawdzałem kiedyś tą tarczę z megane II średnica otworu centrującego owszem 61 jednak całkowita wysokość 49,2 mm w stosunku do 44 mm z almery. Więc tarcza nie będzie w osi zacisku. W takim przypadku włożenie nowego klocka po jednej stronie będzie niemożliwe.
Chodź by dlatego dlatego,że z sr16ve można zrobić fajne sr20ve.PumaRST pisze:nie bardzo rozumiem po co sr16vepodj pisze:W pierwszym poście plany na 2011sr20DE jest bardziej rozwojowe.
Takie umieszczenie dystansu ma jedną wadę - brak centrowania felgi. Skutkuje to tym, że delikatnie inne przykręcenie koła ( jedną nakrętkę przykręcisz mocniej ) będzie powodowało jego bicie. W micrusie zastosowałem dystans odsadzający felgę bez środkowego centrowania ( po prostu dystans na szpilkach ) i niestety są problemy z prawidłowym wycentrowaniem koła na piaście.Quattro pisze:5mm dystans umieszczony POD tarczą...
a ja tam uważam ze lepiej bez komplikacji porządnie dmuchnąć DE, bicie się o 10-15KM za dodatkowe 6tyś nie ma sensu. Lepiej zakuć DE i pierdyknąć 350-400KM, bo paliwo, czy turbo bedzie potrzebne na takim samym poziomie. Ale to tylko moje zdanie.bombel pisze:To lepiej zrobić jak Bodek i na dół z DE wsadzić łeb z VEpodj pisze:Chodź by dlatego dlatego,że z sr16ve można zrobić fajne sr20ve.
oj drogo te zmiany beda kosztowac, wymiana na wałki z N1 wiąże się ze zmiano tależy i sprężynek no i pod turbo podobno te wałki nie są najlepszym rozwiązaniem.Jak jest zdrowe SR20DE rownież warto w nim pokąbinować i części łatwiej dostępne....Albo łeb z VE do tego wałki N1(podfrezować tłoki) oraz dolot też od N1(dwa wtryski na cylinder)