Różnica w obrotach po załączeniu jakiegoś dość mocnego obciążenia (a takim są światła) jest rzeczą normalną...
Powiedz mi jeszcze dokładnie od kiedy wzrosła spalanie - jak zrobiło się zimno? Czy wzrosło z dnia na dzień czy systematycznie??
[N14] Termostat
Moderatorzy: bombel, mimier, scubzik
raczej z dnia na dzien...pamietam ze myslalem ze moge jeszcze walnac z 50km a tu psikus...paliwa braklo i wtedy juz spalanie wahalo sie w okolicach 12l a był to z tego co pamietam wrzesien, wiec zimno raczej nie było. Ogólnie obroty mi faluja jak jest zimny i jak jest cieply i przy wysokich i przy niskich, jak ustawilem obroty ok800 (na ucho, bo nie mam obrotka) na tej srubie z tylu gaznika (jak juz byl cieply) to czasem nawet zgasl i sie dlawil poprostu delikatnie bo delikatnie ale obroty skacza....i czy zrobie troche trasy czy calyu czas miasto spalanie caly czas ok 12l...moze to lambda?czy raczej kable i kopulka? swiece i filtr powietrza nowy,wlalem srodek stp do czyszczenia gaznikow i go butowalem i dalej nic...pomozcie! 

Jeśli gaźnik to obstawiam nieszczelność na którymś wężyku od podciśnienia. Obejrzyj je dokładnie wszystkie, szczególnie miejsca gdzie nachodzą na króćce i w razie potrzeby wymień uszkodzony... Jak znajdę chwilkę, to wrzucę temat jak te przewody ugryźć, który, gdzie i jak...
Fura jest niezła i turla fele 

yhy, ogladalem ostatnio te wszystkie przewody co ida do gaznika bo sciagnalem obudowe filtra ale wszystkie wygladaja ok. z zadnego nic nie cieknie i zaden raczej nie jest popekany...a moze to wlsnie sonda lambda? lub kable WN lub kopulka?
[ Dodano: 2010-01-11, 23:06 ]
Przypominam sie o rozpiske tych przewodów podcisnienia, paliwa itd...bo swiece wymienione,filtr powietrza i olej+fitr wymienione,na dniach wymienilem sonde lambda a spalanie wyszło 11,3 na 100km z tego troszke trasy a wiekszosc miasto i wydaje mi sie wynik nie jest jakos specjalnie zadowalajacy bo mysle ze w zimie 10l na 100km idzie tym autem zrobic a jezdze naprawde ekonomicznie jak tylko potrafie:(
[ Dodano: 2010-01-11, 23:06 ]
Przypominam sie o rozpiske tych przewodów podcisnienia, paliwa itd...bo swiece wymienione,filtr powietrza i olej+fitr wymienione,na dniach wymienilem sonde lambda a spalanie wyszło 11,3 na 100km z tego troszke trasy a wiekszosc miasto i wydaje mi sie wynik nie jest jakos specjalnie zadowalajacy bo mysle ze w zimie 10l na 100km idzie tym autem zrobic a jezdze naprawde ekonomicznie jak tylko potrafie:(
Do Sprzedania:
Tylna kanapa N14 3D
Zegary N14
Przełączniki do N14 (ogrzewanie tylnej szyby,awaryjne itd)
Tylna kanapa N14 3D
Zegary N14
Przełączniki do N14 (ogrzewanie tylnej szyby,awaryjne itd)
[Y10] Termostat
Padł mi termostat. Jaki polecacie? W sklepie zaoferowali mi MOTORAD. Brać czy unikać? I czy to co jest w książce tzn. 88*C tak ma być?
[ Dodano: 2010-06-27, 22:12 ]
Wymieniłem termostat. Kupiłem w końcu TAKATO 88*C. Poprzedni był oryginalny nissan. Padła w nim uszczelka. Wcześniej jak działał zawsze był troszeczkę przed poziomem wskazówki na skali teraz jest troszeczkę po. nie chce przegrzać silnika bo 15 tys temu wymieniałem uszczelkę pod głowicą. próbowałem go rozgrzać bardziej ale nie dawał rady, trzymał tą temperaturę i wentylator się nie włączył. jak myślicie, można tak jeździć bez obaw? a może teraz jest poprawna temp. pracy?
pozdrawiam
[ Dodano: 2010-06-27, 22:12 ]
Wymieniłem termostat. Kupiłem w końcu TAKATO 88*C. Poprzedni był oryginalny nissan. Padła w nim uszczelka. Wcześniej jak działał zawsze był troszeczkę przed poziomem wskazówki na skali teraz jest troszeczkę po. nie chce przegrzać silnika bo 15 tys temu wymieniałem uszczelkę pod głowicą. próbowałem go rozgrzać bardziej ale nie dawał rady, trzymał tą temperaturę i wentylator się nie włączył. jak myślicie, można tak jeździć bez obaw? a może teraz jest poprawna temp. pracy?
pozdrawiam