Klub zrzeszającym miłośników marki nissan. Dzielimy się informacjami na temat nissana, udzielamy porad, organizujemy spoty lokalne jak również zloty ogólnopolskie. Łączny nas wspólna pasja do marki.
bonzo pisze:jakie hamulce? spowalniacze:)
już gti było cienko a w tym klocki jakieś z du... to już w ogóle dramat
Mnie heble w GTi uratowały tyłek jak jakiś debil wyjechał mi na lewy pas, więc całkowicie im zawierzałem. Grunt to przygotować i złożyć je od podstaw, to tak na marginesie
bonzo pisze:jakie hamulce? spowalniacze:)
już gti było cienko a w tym klocki jakieś z du... to już w ogóle dramat
Mnie heble w GTi uratowały tyłek jak jakiś debil wyjechał mi na lewy pas, więc całkowicie im zawierzałem. Grunt to przygotować i złożyć je od podstaw, to tak na marginesie
co prawda to fakt w gti jakoś hamowały ale klocki były jakieś .... nie pamiętam teraz są kashiamy które wkrótce zmienię na ferrodo
w serenie mam zestaw ferrodo + szczeki nissan i lepiej to hamuje niż to co mam w gti-r a masa o 500kg większa
ja miałem Ori tarcze i do tego Ferodo Premiery, no i oczywiście zaciski poskładana od zera.
Aczkolwiek Ferodo dość długo piszczały. Nie przeszkadzało im hamowanie z 220km/h do 80km/h powtarzane w odległościach około minuty wielokrotnie. Słyszałem wiele opinii że za pierwszym hamowaniem skuteczność była jak najbardziej skuteczna a za każdym kolejnym już hamulec pływał. U mnie cały czas efektywność się nie zmieniała - i całe szczęście
To że komuś hamulce pływają to może być też przyczyna taka że dają kasę na nowe dobre klocki, a płyn ciągle zostaje ten sam. Wieloletni zawilgocony kiepski DOT3 jak się robi wszystko od podstaw to się zalewa nowym dobrym płynem i nie ma prawa się nic dziać
coyot, dobra sesja
z fotograficznego punktu nie dało się trochę rozjaśnić refleksów na samochodzie? (w szopie jest fajna opcja: shadow/highlights)
bo co nie co się zlewa (mam CRT, znając na życie na LCD widać wszystko )
Fotografia
był japoniec - jest japoniec
N14 -> E11 Still better than Hunda
Jak moge swoje dwa grosze dorzucić, to ja bym poszukał halogenów i zamontował do nich JDMowe zółte zarówki. Poza tym kozak auto. Za rok w klasie turbo na zlocie będzie niezła konkurencja
bombel pisze:Jak moge swoje dwa grosze dorzucić, to ja bym poszukał halogenów i zamontował do nich JDMowe zółte zarówki. Poza tym kozak auto. Za rok w klasie turbo na zlocie będzie niezła konkurencja
Oj konkurencja nie do przeskoczenia....my to nie mamy Bombel co jechać nawet Z sunnym nie wygrasz...lekka buda czyni cuda hehe