[K11] [K12] kontrolka check engine
Moderator: mimier
[K11] [K12] kontrolka check engine
Mam pytanie co może być przyczyną wyświetlania się się takiego komunikat w trakcie dłuższego postoju samochodu na wolnych obrotach. Nie zapala się to w trakcie jazdy jedynie na postoju. Wyłączenie silnika powoduje zniknięcie ale jeśli samochód postoi znów na włączonym silniku dłużej to ponownie powraca. Nie jest to za każdym razem. Może to banalna sprawa ale proszę o pomoc bo nie wiem gdzie z tym się udać i co zrobić.
Ostatnio zmieniony 2010-09-01, 02:18 przez Eddie5, łącznie zmieniany 1 raz.
Edi
Najlepiej jak podjedziesz do warsztatu który podepnie komputer i zdiagnozuje błędy. Komunikat może oznaczać kilka różnych przyczyn.
Tutaj znajdziesz warsztsty gdzie byli klubowicze z Twojego rejonu viewforum.php?f=74
Tutaj znajdziesz warsztsty gdzie byli klubowicze z Twojego rejonu viewforum.php?f=74
Z nissanem od 2005 roku

[K11] kontrolka check mruga
Wyjeżdziłem paliwo w nissan micra k 11 97r,po zalaniu paliwa pojawił się ten problem.
Kontrolka check mruga,rozrusznik kręci a nie zapala.Dodam że nie świeci się dioda od immo.Mechanik przyszedł zdjął filtr lał tam krople benzyny to samochód zapalił i chodził stwierdził ze to filtr paliwa.Myślę że to jest inna przyczyna,może ktoś miał podobny problem a nie chcę się narażać na koszty.
pozdrawiam krzychu
Kontrolka check mruga,rozrusznik kręci a nie zapala.Dodam że nie świeci się dioda od immo.Mechanik przyszedł zdjął filtr lał tam krople benzyny to samochód zapalił i chodził stwierdził ze to filtr paliwa.Myślę że to jest inna przyczyna,może ktoś miał podobny problem a nie chcę się narażać na koszty.
pozdrawiam krzychu
Ostatnio zmieniony 2010-09-01, 02:18 przez krzychu, łącznie zmieniany 2 razy.
Re: kontrolka check mruga w nissan micra k 11
wymieniony filtr paliwa a dalej to samokrzychu pisze:Wyjeżdziłem paliwo w nissan micra k 11 97r,po zalaniu paliwa pojawił się ten problem.
pozdrawiam krzychu
Re: kontrolka check mruga w nissan micra k 11
Odłączałeś aku zeby zresetować? Kiedyś miałem identyczny problem, reset i odpaliła.krzychu pisze:Wyjeżdziłem paliwo w nissan micra k 11 97r,po zalaniu paliwa pojawił się ten problem.
pozdrawiam krzychu
Sprzedam 200sx s13
viewtopic.php?p=396678#396678
viewtopic.php?p=396678#396678
-
- fanatyk nissana
Tryb awaryjny i brak reakcji na pedał gazu
Witam
Moja Micra 1.2 2009r nie reaguje na gaz wchodzi w tryb awaryjny , zapala sie kontrolka i zero reakcji . Wyłącze silnik po czym odpalę ponownie objawy znikają na jakiś czas . I po czasie znowu to samo uciążliwy problem na trasie moze ktoś cos wie co to moze byc
!
Moja Micra 1.2 2009r nie reaguje na gaz wchodzi w tryb awaryjny , zapala sie kontrolka i zero reakcji . Wyłącze silnik po czym odpalę ponownie objawy znikają na jakiś czas . I po czasie znowu to samo uciążliwy problem na trasie moze ktoś cos wie co to moze byc

Byłem na kompie i stwierdzono ze cos jest nie tak z 1 cylindrem jutro sprawdzę świece przewód i cewkę
[ Dodano: 2015-05-09, 22:13 ]
Sprawdziłem wszystko tzn świece cewki kable i wszystko jest ok tylko ze jak kontrolka sie zapalała od czadu do czasu to po tym sprawdzeniu swieci cały czas chyba jeszcze raz tam zajrzę moze przeoczyłem cos z kablami
[ Dodano: 2015-05-09, 22:13 ]
Sprawdziłem wszystko tzn świece cewki kable i wszystko jest ok tylko ze jak kontrolka sie zapalała od czadu do czasu to po tym sprawdzeniu swieci cały czas chyba jeszcze raz tam zajrzę moze przeoczyłem cos z kablami