Ryba, gazu...
[ Primera] P10 LUKASA N/A**SR20DEH
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq
No, no z tego motora fajnie daje
A będąc bardzo złośliwy ....., Kiedy B.... coś pokaże.
Ryba, gazu...
Ryba, gazu...
P10SLX/VE-SR20VE, 206,4/208/214KM , 228,5/232Nm, wałki SR16VE, Koni przód, Bilstein B6 tył, Weitec -35mm, SSAC 4-2-1, przelot fi 63,5mm OBX-R Racing, limiter 8300, Ecu Det2, stożek JR, spiek,ET 14,357
nie zajażyłem o co chdzi z tym B...xtomek pisze:No, no z tego motora fajnie dajeA będąc bardzo złośliwy ....., Kiedy B.... coś pokaże.
Ryba, gazu...
RABYA JEŚLI CHODZI O WAŁKI PIPER CAMS TO BYŁY ZAŁATWIONE przez coocbia jak zwykle-ale ja nie cierpię charakterystyki wiertarki-do 4500 nic się nie działo...a potem jak w turbo-ŁEP URYWAŁO AŻ PO 7300
teraz BULLIT na nich śmiga
Robimy PSSST,195km300nm program by Coobcio
Saab znajdzie nowego wasciciela,zapraszam na Pw
- Coobcio
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Hehe od 4000 do 5000obr.min jest sporo więcej Nm na LPG 
Ps. Wpadaj ponownie - podniosę CI domowym sposobem ciśnienie paliwa o ile masz mocną pompę paliwa... I się wystroi PB...
AAA kolejna ciekawostka na wałakch z P11 GT w przedziale 1000-2300obr.min jest o prawie 40Nm więcej jak na Piper Camsach
Ps. Wpadaj ponownie - podniosę CI domowym sposobem ciśnienie paliwa o ile masz mocną pompę paliwa... I się wystroi PB...
AAA kolejna ciekawostka na wałakch z P11 GT w przedziale 1000-2300obr.min jest o prawie 40Nm więcej jak na Piper Camsach
WWW.COOBCIO.PL
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
W pełni uliczne GA16DE 128KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
Nissanowe 2.0 Turbo 407KM
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
- Coobcio
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Konstrukcją silnika generalnie
Jego przepływami itd...
WWW.COOBCIO.PL
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
a to i tak 45mm w jednym miejscu chyba jest-bo p10gt nie ma szerokiego wydeszkuBaryla pisze:hehe to nie u Ciebie ta rura weszla tylko u Bullitalukasgt pisze: przeciez ostatnio jak demontowaliśmy SSAC to zabrakło nam 5 cm i musieliśmy dosztukować rurkę ze słupka ogrodzeniowego...
czyli zaraz za kolektorem jest zwężenie z 51mm na ...45...
u Ciebie byl wstawiony kawałek serii z p10gt
jeżeli teraz bedę cosik dłubal w wydechu to najprawdopodobniej zamontuje tłumiki z BMW 328i na rurkach 2,25 cala--pamietacie że cisza to dla mnie właściwie świętość
tłumik z maxi jak nasze z p10 tylko pare cm dłuższy jest-wchodzi na styk ale się da
ja tak jak już napisałem -jeśli primka zostanie to tłumik z bmw 328-330i zostanie zamontowany e46 chyba,z moca nie powinno byc kłopotów bo mają192-224km...
ja tak jak już napisałem -jeśli primka zostanie to tłumik z bmw 328-330i zostanie zamontowany e46 chyba,z moca nie powinno byc kłopotów bo mają192-224km...
Lukas ale chcesz wkładać cały wydechy z 328 czy same tłumiki?? niedługo też bede chciał coś porobić z wydechem, na wydech z kwasa niestety mnie na razie nie stać a coś bym pokombinował, myślałem o takim jak Ty masz ale 2,25 z Bmw jak by nie było dużej rzezby bardziej do mnie przemawia
sory za OT
Pozrdro
sory za OT
Pozrdro
P10eGT->N14GTi 5d
OCTAVIA 1RS oem+
OCTAVIA 1RS oem+
myśle zeby wykorzystać tylko tylny tłumik który ma podwójne wejscie-tzn bedzie zrobiony trójnik 1w2 ,zas środkowy chciałbym z innego auta które ma 2.25 cala ale na jednej rurze
ps. być może jutro podjadę do dużej hurtowni kołomnie i poprostu przejżę na magazynie co mają w ofercie--w sumie jak uda się znaleść coś 2,5 cala to nie pogardzę-bo i tak bedzie cicho a znacznie luźniej niż na MAXIMIE
podejżewam że nie bedzie to juz problem pójść w 175km 210nm na takim wydechu
ps. być może jutro podjadę do dużej hurtowni kołomnie i poprostu przejżę na magazynie co mają w ofercie--w sumie jak uda się znaleść coś 2,5 cala to nie pogardzę-bo i tak bedzie cicho a znacznie luźniej niż na MAXIMIE
podejżewam że nie bedzie to juz problem pójść w 175km 210nm na takim wydechu
tu masz rację ,ale nie zapominaj że jak auto przejełem od ROKIEGO to miało fatalny wydech z TOMALI-2,25 cala i zero komfortu akustycznego-był strasznie głośny...bombel pisze:A ostatnio zmieniałeś bo Ci za głosno było
sądzę że tłumiki z bmw 328 mają wystarczające przepływy by dodać mocy i być ciche-od planów do realizacji daleka droga
ps. dzięki BARYLE mam dzis nowiutie klocuchy FERODO PREMIER na tylnej osi,-heble skuteczniejsze ale cały czas nie uwolnione od przegrzewania-jutro odbieram płyn hamulcowy BOSCH do 280 stopni CELSIUSZA -potem jescze tylko klocki na przód i HEJA
nie nie skrzynia zostaje puki co w garage--czeka na decyzje z HESTII co z wypłata odszkodowania-bo może byc poprostu tak że nie zamontuje jej do tego auta wogóle--NIECH LEŻY,ŻREĆ NIE WOŁA A MOŻE SIĘ NIEBAWEM PRZYDA>?
przed zlotem jużt ylko kosmetyka-linka sprzęgła,linki ręcznego,poprawa luzów zawieszenia z przodu i wymiana płynu hamulcowego
przed zlotem jużt ylko kosmetyka-linka sprzęgła,linki ręcznego,poprawa luzów zawieszenia z przodu i wymiana płynu hamulcowego
no skrzynka z GT według COOBCIA jest super krótka więc do SR20 w sam raz
czeka mnie tylko wypranie stożka jescze no i może przeczyszczenie przepływki,a i musze wziąść olej na zlot bo przy ostrym upalaniu to z 0,5 litra mi w piatek pewnie zejdzie
mam ambicje na zrobienie kilku aut na zlocie -ciekawe jak mi pójdzie
czeka mnie tylko wypranie stożka jescze no i może przeczyszczenie przepływki,a i musze wziąść olej na zlot bo przy ostrym upalaniu to z 0,5 litra mi w piatek pewnie zejdzie
Olej koniecznielukasgt pisze:no skrzynka z GT według COOBCIA jest super krótka więc do SR20 w sam raz
Masz namyśli jakieś konkretne auta do zrobienia
Nissan Primera SR20DE+T
hehe-a co boisz się że stary gruz zrobi twoją na ćwiarę??to raczej ja obawiam się że w klasie 2.0 nie mam większych szans..a oliwe musze wziąśc na wszelki wypadekNeptune pisze:
Olej koniecznie0,5 to już niezła dolewka jak na jeden dzień
to już spore dymki mogą pozostawać za autem.
Masz namyśli jakieś konkretne auta do zrobieniahehe
cały czas jestem zadowolony z dołu jak primera idzie-nieżle ten moment siębuduje,ale od 5500 pary wyrażnie braknie-może uda się jeszcze cosik dostroić LPG u COOBCIA
piątek na ZLOCIE wszystko zweryfikuje--chociaz już samo oczyszczenie bagażnika z niepotrzebnych gratów napewno nieco auto odleży-bedzie szybsze
-mam szczerą nadzieję że to już ostatnie dni mojej primery-auto chcę sprzedać jako prawie serię-dużo zainwestowałem ale chodzi mi po głowie młodsze NISMO
liczę że ten plan zmiany auta wypali
[jalk zwylke wszystko zależy od wypłaty odszkodowania]
-mam szczerą nadzieję że to już ostatnie dni mojej primery-auto chcę sprzedać jako prawie serię-dużo zainwestowałem ale chodzi mi po głowie młodsze NISMO
liczę że ten plan zmiany auta wypali