[ Primera] P10 LUKASA N/A**SR20DEH
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq
to się okaże -dzisiaj ubezpieczyciele nie sa tak skorzy do płacenia
w poniedziałek rzeczoznawca przyjedzie--na moje oko to z 1500pln ,nie więcej bedzie,albo i z 800 bo drzwii tylko porysowane są,reszta pogięta
i stanę przed wyborem-remontu blachy lub innego auta
jeśli inne autko to pewnie p11 SRI ,albo upragniona maxi v6 3.0
a i poskarże sie-NISSANEK ZNOWU NIE MA MOCY-i do cholery nie mam pojęcia co jest grane--tyle zmian a on znowu jeździ prawie jak seria!! i jeszce to spalanie stukowe i na PB i na LPG powróciło--totalna załamka przed zlotem-może jescze raz COOBCIO zechce sprawdzić co jest nie tak no i wystroić to wrzeszcie trzeba porządnie--GRUZ TO GRUZ ALE JEŹDZIĆ MUSI
w poniedziałek rzeczoznawca przyjedzie--na moje oko to z 1500pln ,nie więcej bedzie,albo i z 800 bo drzwii tylko porysowane są,reszta pogięta
i stanę przed wyborem-remontu blachy lub innego auta
jeśli inne autko to pewnie p11 SRI ,albo upragniona maxi v6 3.0
a i poskarże sie-NISSANEK ZNOWU NIE MA MOCY-i do cholery nie mam pojęcia co jest grane--tyle zmian a on znowu jeździ prawie jak seria!! i jeszce to spalanie stukowe i na PB i na LPG powróciło--totalna załamka przed zlotem-może jescze raz COOBCIO zechce sprawdzić co jest nie tak no i wystroić to wrzeszcie trzeba porządnie--GRUZ TO GRUZ ALE JEŹDZIĆ MUSI
Robimy PSSST,195km300nm program by Coobcio
Saab znajdzie nowego wasciciela,zapraszam na Pw
- Coobcio
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Tłoki masz zanagorzone i to wszystko 
Trzeba silnik rozebrać albo wymienić... Się nie przejmuj te 2-3KM co ci spadły są do wytrzymania chyba...
Trzeba silnik rozebrać albo wymienić... Się nie przejmuj te 2-3KM co ci spadły są do wytrzymania chyba...
WWW.COOBCIO.PL
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
W pełni uliczne GA16DE 128KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
Nissanowe 2.0 Turbo 407KM
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
- Coobcio
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Prezentuje się elegancko na tej feldze, trzoszkę ten strzał nie potrzebny był...
WWW.COOBCIO.PL
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
no właśnie nie miałem pojęcia że tak mi się spodoba moja prima na seryjnej feldze z p11 GT
zupełnie inne auto-i klamki współgrają z felgami
jutro wizyta pana z HESTII,więc podpytam jaka może być wycena za te szkody
ps. od momentu założenia dobrych amortyzatorów,i letnich kapci-205.50.15 diametralnie zmieniało sie prowadzenia auta-jest sztywne ale podatne na koleiny niestety-ale zimówki były 175.65.15 więc to ograomna zmiana teraz
a co do spalania stukowego to juuż chyba wiem co jest na LPG grane-bo mapy gazowe cały czas się rozjeżdżają--WYDAJE MI SIĘ ŻE WTRYSKIWACZE PODDAŁY JUŻ SIĘ-przeciez to VALTEKI,na dodatek rozwiercone mocno,więc ich trwałość też ma jakiś kres--czy jest jakaś możliwość sprawdzenia czy wtryski gazowe sie skończyły??przeciez już 25000km na tej sekwencji zrobiłem--a upalam nismo cały czas
zupełnie inne auto-i klamki współgrają z felgami
jutro wizyta pana z HESTII,więc podpytam jaka może być wycena za te szkody
ps. od momentu założenia dobrych amortyzatorów,i letnich kapci-205.50.15 diametralnie zmieniało sie prowadzenia auta-jest sztywne ale podatne na koleiny niestety-ale zimówki były 175.65.15 więc to ograomna zmiana teraz
a co do spalania stukowego to juuż chyba wiem co jest na LPG grane-bo mapy gazowe cały czas się rozjeżdżają--WYDAJE MI SIĘ ŻE WTRYSKIWACZE PODDAŁY JUŻ SIĘ-przeciez to VALTEKI,na dodatek rozwiercone mocno,więc ich trwałość też ma jakiś kres--czy jest jakaś możliwość sprawdzenia czy wtryski gazowe sie skończyły??przeciez już 25000km na tej sekwencji zrobiłem--a upalam nismo cały czas
to proponowałbym Ci zmienić stację na której zalewasz gaz, moje wytrzymały prawie 90 tys km zanim klęknęły, dużo zależy od jakości gazu, ale takie koszta nie bolą, pamiętam dowiadywałem się u gazownika ile kosztuje regeneracja, 150zł krzyknął i jeszcze chyba wóz trzeba byłoby mu oddać na cały dzień, więc poszukałem i za 145zł kupiłem całą nową listwę i sam wymieniłem.
Była Mazda, był Nissan, był Saab, było Volvo, jest BMW E61
bullit,nie zapominaj jak ty na LPG jeżdzisz a jak ja--benzyna u mnie tylko do rozruchu jest zas LPG na 7300obr co chwila wkręcam [czy to komuś się podoba czy nie]
poza tym to tylko moje3 przypuszczenie że cos z VALTEKAMI się złego stało
poza tym to tylko moje3 przypuszczenie że cos z VALTEKAMI się złego stało
- Coobcio
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Troszkę OT robię - jak się sprawdza wtryski Gazu 
Ps. U Ciebie Lukasu mapa nie może się rozjerzdzać, jest przecież sztywna i bez tej cholernej sondy lambda tak więc nic nie ma prawa się psuć.
Jedyne co ma wpływ u Ciebie na skład miesznaki to stan filtrów, oraz czystość przepływomierza powietrza no i sam stan wtrysków gazowych.
Ps. U Ciebie Lukasu mapa nie może się rozjerzdzać, jest przecież sztywna i bez tej cholernej sondy lambda tak więc nic nie ma prawa się psuć.
Jedyne co ma wpływ u Ciebie na skład miesznaki to stan filtrów, oraz czystość przepływomierza powietrza no i sam stan wtrysków gazowych.
WWW.COOBCIO.PL
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
w środe wizyta u gazownika-z krótkiej rozmowy telefonicznej wynika że wtryski gazowe jaknajbardziej mogły juz się zużyć
jest trez kiblowata wycena szkód w mojej primie-marne 770pln--błotnika mi nie chca wymienic bo da się wyklepać,chyba że zdecyduję się robic bezgotówkowo!!a miałem sobie cała blachę poprawić w morde
jest trez kiblowata wycena szkód w mojej primie-marne 770pln--błotnika mi nie chca wymienic bo da się wyklepać,chyba że zdecyduję się robic bezgotówkowo!!a miałem sobie cała blachę poprawić w morde
Było do przewidzeniakiblowata wycena szkód w mojej primie-marne 770pln--błotnika mi nie chca wymienic bo da się wyklepać,chyba że zdecyduję się robic bezgotówkowo!!a miałem sobie cała blachę poprawić w morde
P10SLX/VE-SR20VE, 206,4/208/214KM , 228,5/232Nm, wałki SR16VE, Koni przód, Bilstein B6 tył, Weitec -35mm, SSAC 4-2-1, przelot fi 63,5mm OBX-R Racing, limiter 8300, Ecu Det2, stożek JR, spiek,ET 14,357
z odszkodowaniem nie dam rady powalczyć niestety-trafiłem na jakiegoś idiotę co z samej amortyzacji zdjoł mi 60% wartości naprawy
jutro z rańca do pana od LPG,potem przewidziane strojenie u coobcia no i jak czasu starczy to KREATOR MOCY--przed zlotem trzeba przywrócić nismo do dobrej formy
jutro z rańca do pana od LPG,potem przewidziane strojenie u coobcia no i jak czasu starczy to KREATOR MOCY--przed zlotem trzeba przywrócić nismo do dobrej formy
- Coobcio
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Lukas wpadaj coś tam podstroimy...
Ps. chcesz się na zlocie ścigać na LPG czy na PB

Ps. chcesz się na zlocie ścigać na LPG czy na PB
WWW.COOBCIO.PL
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
z rańca byłem u pana od LPG--listwa wtryskowa,sprawdzona-nie nosi śladów zużycia,aczkolwiek było nieco syfu--zostało tez wykonane kalibrowanie listwyRyba pisze: Walka garaży ! Czas starthehe
potem coobcio wystroił wszystko -było strasznie auto przelane
właśnie wróciłem z KREATOREA MOCY--ciekawe że mój gruz ma silnik totalny kibel ale wyniki sa nastepujące:
PB---- 148km przy 5900 obr@min-192nm przy 5300@min
LPG---147km przy 5900 obr@min-190nm przy 4660@min
HAHAHA prędkość maxymalna na LPG na 5 biegu wyniosła 259km/h
w sumie to liczyłem na nieco wyższa moc,ale moment mnie bardzo satysfakcjonuje
zresztą pan na hamowni powiedział że mogą być zaniżone wyniki boi mają kiepski nawiew a dziś było ok 22 stopni C-ogólnie jestem zadowolony-a przecież pełno zdjołem gratów z autka--CZAS NA ZLOT
niutki do pobicia
Zrobimy wam, z MacGayver niespodzianke 
ładny wynik. Powiedz co zostało z gratów na " + "
Ostatnio zmieniony 2010-05-19, 20:47 przez Ryba, łącznie zmieniany 1 raz.
hehe jakkolwiek byśmy się nie starali to i tak Ryba da nam batyRyba pisze:niutki do pobiciaZrobie wam niespodzianke
Lukas wynik wyszedł rewelacyjny!! bardzo mocny masz wozik i chyba bede musiał się z Toba przejechać zobaczyć jak Primera może z dołu ciągnąć
LPG i benzyna bardzo podobnie u mnie chyba z 20 koni słabszy na gazie
Z tego co pisałeś myslałem ze gorszy wynik wyjdzie.. rób remont i dajesz czadu!!
Nissan Primera SR20DE+T
z gratów co zostało-niech pomyślę:
-silnik jest z almery gti[ale jak wiadomo one nigdy mocy nie trzymają]
-ecu master
-dolol fi 70 z gruba przepływką
-kolektor wydechowy z sunny gti 4-2-1
-zapłon mocno +
-wydech z p11.144 i końcowy z maximy 3.0
-wałek z p11 gt
-przestawiony rozrząd
zaś brakuje mi wałków pipercams 268/268,wtrysków z 200sx,kolektora SSAC
jeszce jedna sprawa co do mocy-spodziewałem się conajmniej 155km-ale przeciez ostatnio jak demontowaliśmy SSAC to zabrakło nam 5 cm i musieliśmy dosztukować rurkę ze słupka ogrodzeniowego...
czyli zaraz za kolektorem jest zwężenie z 51mm na ...45...
ten silnik to już właściwie tylko kibel-czekam na zlot aby go dorżnąć
potem walczymy o 175km 205nm--ale znowu SSAC musze zakupić no i krótka skrzynia obowiązkowo
-silnik jest z almery gti[ale jak wiadomo one nigdy mocy nie trzymają]
-ecu master
-dolol fi 70 z gruba przepływką
-kolektor wydechowy z sunny gti 4-2-1
-zapłon mocno +
-wydech z p11.144 i końcowy z maximy 3.0
-wałek z p11 gt
-przestawiony rozrząd
zaś brakuje mi wałków pipercams 268/268,wtrysków z 200sx,kolektora SSAC
jeszce jedna sprawa co do mocy-spodziewałem się conajmniej 155km-ale przeciez ostatnio jak demontowaliśmy SSAC to zabrakło nam 5 cm i musieliśmy dosztukować rurkę ze słupka ogrodzeniowego...
czyli zaraz za kolektorem jest zwężenie z 51mm na ...45...
ten silnik to już właściwie tylko kibel-czekam na zlot aby go dorżnąć
potem walczymy o 175km 205nm--ale znowu SSAC musze zakupić no i krótka skrzynia obowiązkowo