[P11/WP11] Nieodpala mi silnik

Moderatorzy: Sajmooon, janusz, Zielkq, Maniek-ol

przemo231
nowy na forum
Posty: 1
Rejestracja: 2018-03-02, 18:26
Lokalizacja: elbląg

[P11/WP11] Nieodpala mi silnik

Post autor: przemo231 » 2018-03-04, 15:10

Witam mam premierę P11 2,0 td i przestała mi palić nie wiem co się dzieje zacholowałem ja do mechanika to mechanik stwierdził że jest uszkodzona pompa.Dzwoniłem po złomowcach ale mówią że są 2 rodzaje pompy do niego ja mam u siebie wstawiona zexil czy coś takiego ale takiej nie mają tylko bosza niewiem czy bosza będzie pasować do mojego proszę o jakąś radę bo niewiem co mam robić.I mam jeszcze jedno pytanko czy jak przy kręceniu rozrusznika powinien się odłanczać





_
Ostatnio zmieniony 2018-03-04, 15:17 przez przemo231, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
marlos90
fanatyk nissana
Posty: 662
Rejestracja: 2010-05-29, 23:07
Lokalizacja: LBN

Post autor: marlos90 » 2018-03-04, 23:56

a dlaczego pompa niby? paliwa nie podaje na wtryskiwacze? może filtr paliwa na początek do wymiany, druga sprawa to czy jest +12V na zaworku paliwowym ( na wyjściu paliwa z pompy do wtryskiwaczy ), następnie zrób diagnostykę na spinacz i miernikiem sprawdź czujnik położenia wału...
My GTline viewtopic.php?t=20447

SPRZEDAM:
pozostałości po P10 HB 2.0D, P11 2.0TD, GT i WP11.144 2.0B

Awatar użytkownika
Toshiba
fanatyk nissana
Posty: 443
Rejestracja: 2011-04-10, 18:43
Lokalizacja: Rzeszów
Kontakt:

Post autor: Toshiba » 2018-03-07, 20:52

Paliwo na pewno nie dochodzi ? Jak sprawdzał że to pompa ? wężyk przelewowy ściągnąć i pokręcić rozrusznikiem czy paliwo się leje z niego. Przekaźnik ten duży za lewą lampą sprawdzić czy jest OK. Pod kompa podpiąć bo to mogą być różne rzeczy. Czujnik położenia walu jak padnie to tez nie odpali.
Bosch nie bedzie pasował zamiast Zexel.
http://allegro.pl/nissan-primera-p11-2- ... 95666.html

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”