Sylwetka zgrabna,zwraca uwagę i niejednokrotnie byłem zaczepiany i pytany o tą K14
Jezdni trzyma się jak przyklejona,wydawałoby się że silniczek 900cm to porażka,może pod względem kultury pracy tak!,bo charczy niemiłosiernie i ma silne drgawki,ale pod względem jazdy to już pokazuje co potrafi.Prędkość 160km/h nie stanowi problemu,wyprzedzanie na 5 biegu również,ładnie się zbiera.Zejście na 4kę do wyprzedzania gdy konieczne odbija się głośnym charczeniem w środku.W środku wszystko rozłożone ergonomicznie w zasięgu ręki,Fotele pokryte eco skórą ,podgrzewane szybko sobie radzą z chłodem,natomiast jak dla mnie ich wyprofilowanie jest niedostateczne,dłuższa podróż już po 150km zaczyna być męcząca.Podparcie nóg(180cm wzrostu) powoduje ucisk na udo i drętwienie nogi.Pozycja za kierownicą łatwa do przyjęcia,siedzenia manualnie regulowane,bez podparcia lędźwi.Światła mijania i drogowe LED bardzo ładnej jasnej barwy dobrze oświetlają drogę.Bagażnik taki sobie ale co tu wymagać po takim micrusie

Spalanie dość oszczędne,przy spokojnej jeździe w mieście potrafiłem zejść do 5L! Na trasie....nie próbowałem