[P/WP11.144] Problem z dmuchawa?
Moderatorzy: Sajmooon, janusz, Zielkq, Maniek-ol
[P/WP11.144] Problem z dmuchawa?
Witam mam mianowicie w moim nissanie taki problem. Po nocy wsiadam do auta odpalam dmuchawa działa jadę 5km na stacje benzynowa gaszę auto tankuje płace wracam do auta odpalam i dmuchawa nie działa na żadnym biegu... przyjeżdżam do domu stawiam auto pod dom za parę godzin wracam dmuchawa działa. Nastepna sytuacja jade na stacje benzynowa dmuchawa działa gasze auto na stacji benzynowej tankuje auto place wsiadam do auta odpalam dmuchawa nie działa jadę gdzieś dalej i po jakimś X czasie jazdy dmuchawa zaczyna działać. czego to moze byc wina?
Dodam ze jak dmuchawa dziala to wszystkie biegi sa jak nie dziala to zaden bieg nie dziala moge zmieniac temerature przekręcać pozycje nawiewów nic to nie daje.Dopiero po X czasie dmuchawa ozywa.
Nissan primera p11 lift HB 2.0 (140KM)
Dodam ze jak dmuchawa dziala to wszystkie biegi sa jak nie dziala to zaden bieg nie dziala moge zmieniac temerature przekręcać pozycje nawiewów nic to nie daje.Dopiero po X czasie dmuchawa ozywa.
Nissan primera p11 lift HB 2.0 (140KM)
Czy przypadkiem nie masz jeszcze tak ze czasem na 1 biegu dmuchawa piszczy? U mnie mam podobnie, ale rzadko , wydaje mi sie ze jak jest wilgoc to czesciej sie zdarza ze dmuchawa nie zaskoczy, tylko ze zawsze po 3-5 min jazdy już sie włacza, reszta objawów jak u Ciebie. Dodam, że u mnie, słychać cyknięcie przekaźnika, dmuchawę wyjmowałem - też wydaje się ok, więc pewnie coś między przekaźnikiem a dmuchawą, tylko że pasowałoby jakieś diody wpiać po obu końcach czy jest napięcie na dmuchawie jak nie działa:) innego pomysłu nie mam, ale mi nie dokucza to prawie w ogóle.
Mi to dokucza bo niestety potem zimna primera zaczyna parować od wydychanego powietrza. dmuchawa tak czasem piszczy na pierwszym biegu jak skrecam to czasem nawet bardziejcloud_9 pisze:Czy przypadkiem nie masz jeszcze tak ze czasem na 1 biegu dmuchawa piszczy? U mnie mam podobnie, ale rzadko , wydaje mi sie ze jak jest wilgoc to czesciej sie zdarza ze dmuchawa nie zaskoczy, tylko ze zawsze po 3-5 min jazdy już sie włacza, reszta objawów jak u Ciebie. Dodam, że u mnie, słychać cyknięcie przekaźnika, dmuchawę wyjmowałem - też wydaje się ok, więc pewnie coś między przekaźnikiem a dmuchawą, tylko że pasowałoby jakieś diody wpiać po obu końcach czy jest napięcie na dmuchawie jak nie działa:) innego pomysłu nie mam, ale mi nie dokucza to prawie w ogóle.
witam w końcu doszedłem do tego co jest nie tak z dmuchawa. otóż problem tkwił w kablach które wychodziły z silnika dmuchawy gdzieś w środku jest przerwa bo gdy zagnę jeden kabel to dmuchawa działa dlatego mi na krotko działała bo akurat wtedy sie dobrze kabel ustawił.
ogólnie wsadziłem dmuchawę z Sunny n14 i działa. jeśli ktoś by miał problem z dmuchawa to polecam kupić z sunnego ponieważ ta jest rozbieralna i ma wtyczkę wbudowana w obudowę dmuchawy a nie dynda tak śmiesznie jak w primerze.nic do tego nie trzeba przerabiać wszystko idealnie pasuje tak samo pasuje rezystor dmuchawy.
ogólnie wsadziłem dmuchawę z Sunny n14 i działa. jeśli ktoś by miał problem z dmuchawa to polecam kupić z sunnego ponieważ ta jest rozbieralna i ma wtyczkę wbudowana w obudowę dmuchawy a nie dynda tak śmiesznie jak w primerze.nic do tego nie trzeba przerabiać wszystko idealnie pasuje tak samo pasuje rezystor dmuchawy.