[P11/WP11] sprzęgło
Moderatorzy: Sajmooon, janusz, Zielkq, Maniek-ol
-
- nowy na forum
[P11/WP11] sprzęgło
Witam wszystkich klubowiczów.Posiadam primerkę sri 2.0i 16v i mój problem dotyczy pedału sprzęgła,ciężko chodzi pedał,i przy wciśnięciu skrzypi.Jeżeli ktoś miał taki sam problem to proszę o poradę jak to usunąc.Pozdrawiam wszystkich.
Ostatnio zmieniony 2010-03-28, 21:14 przez pawel24_1984, łącznie zmieniany 2 razy.
Jeżeli masz przebieg około 200000km to prawdopodobnie docisk jest już stwardniały. Zostaje wówczas wymiana sprzęgła. Ale tak jak napisał marceli, najpierw odłącz linkę od ramienia przy sprzęgle i sprawdź ją.
Producent okien i drzwi z pvc, alu: www.justa.pl
-
- stały bywalec
-
- nowy na forum
Witam.Przebieg mojego nissana to 150 tyś z książką chyba że niemiec cos kombinował.Sprzęgło jest na linkę i nie ma tam żadnego wysprzęglika.Jak będę miał chwile wolnego to muszę się temu dokładnie przyjrzeć,jak będzie do wymiany tylko linka to będę zadowolony,a jak docisk to już trochę więcej roboty z tym będzie.Pozdrawiam wszystkich klubowiczów.
u mnie było podobnie aż nagle szczeliła raczej zrób tak ze odkręć od skrzyni i odłącz od pedału ma taką małą kulkę zaczep ... i oglądnij całą pracującą część będzie pewnie przetarta ...
Było tak Nissan sentra 1.6 115 KM Nissan P10 SR20 GT Nissan P11 SR20DEH
Obecnie: Prawie japoniec Volvo V40 1.9 turbo T4 200KM+
Modyfikacje LPG /Pomiary AFR/Strojenie AFR
Diagnostyka OBD 2
Obecnie: Prawie japoniec Volvo V40 1.9 turbo T4 200KM+
Modyfikacje LPG /Pomiary AFR/Strojenie AFR
Diagnostyka OBD 2
-
- nowy na forum
KOLEDZY W MOIM NISSANIE ZACZĄŁ WYCIEKAĆ OLEJ JAKBY ZE SKRZYNI I DO TEGO PRZY WYCISKANIU SPRZĘGŁA SŁYCHAĆ TAKI STUKOT LUB CHARCHOT NIE WIEM JAK TO OKREŚLIĆ JAKBY ŁOZYSKO OPOROWE I SŁYCHAĆ TO PRZY KAŻDEJ ZMIANIE BIEGÓW CZY DOBRZE PRZYPUSZCZAM ŻE TO TA USTERKA ZNACZY TO ŁOZYSKO A WYCIEK OLEJU TO MOŻE BYĆ USZKODZENIE SIMERINGÓW LUB USZCZELNIACZY PRZY PÓŁOŚKACH
???????

dolacze sie do tematu! wiec mam taki problemik czasem jak jade to cos zaczyna delikatnie wyc! i czuc takie dziwne drzenie na pedalach ale jak wcisne pedal sprzegla wszystko cichnie! niewiem co moze byc. dodam jeszcze ze to primerka 1.8 z 2000r ma nalatane 150tys! prdr wszystkich
Marcin
2010-Charzykowy V
2010-Charzykowy V
zauwarzylem jeszcze ze tylko wyje na 3 i 5 biegu ! moze olej wymienic alejaki kupic??
Biegi wchodza elegancko nic nie wyskakuje i ladnie sie wbijaja
Biegi wchodza elegancko nic nie wyskakuje i ladnie sie wbijaja
Ostatnio zmieniony 2012-06-11, 12:33 przez MayDay, łącznie zmieniany 1 raz.
Marcin
2010-Charzykowy V
2010-Charzykowy V