[K11] Skrzynie biegów - różnice
Moderator: mimier
[K11] Skrzynie biegów - różnice
Czy ktoś mi powie czy są różnice w skrzyni pomiędzy ta montowaną w 1.0 a tą w 1.3. Nie chodzi mi o przełożenia a mocowania do silnika. Proszę o konkretne odpowiedzi czy do silnika 1.3 pasi skrzynia od 1.0? 

Z nissanem od 2005 roku

- alfabox
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Re: Skrzynie biegów - różnice
Mocowania pasują,wsio pasuje,z tym że oprócz przełożeń 1,3 ma większy wieloklin na wałku sprzęgłowym.Musiał byś coś pokombinować ze sprzęgłem.Po roku 2000 1,0 też miały już takie sprzęgło jak 1,3 więc by pasiło.Więc skrzynia od CG10 po 2000 pasowała by bez kombinacji.Jest jeszcze opcja założenia koła zamachowego od 1,0 na silnik 1,3(jest lżejsze) i wtedy sprzęgło 160 i pasuje już z całą reszta.Szymeq pisze:Czy ktoś mi powie czy są różnice w skrzyni pomiędzy ta montowaną w 1.0 a tą w 1.3. Nie chodzi mi o przełożenia a mocowania do silnika. Proszę o konkretne odpowiedzi czy do silnika 1.3 pasi skrzynia od 1.0?

a co z wałkiem? Wytłumacz mi jak chłop krowie... co od czego założyć aby złożyć do kupy silnik 1,3 ze skrzynią 1.0alfabox pisze:est jeszcze opcja założenia koła zamachowego od 1,0 na silnik 1,3(jest lżejsze) i wtedy sprzęgło 160 i pasuje już z całą reszta.

Z nissanem od 2005 roku