Ad@mus, a no kiedyś mieli, ale zobaczymy jak to będzie
No to dzisiejsza zawartość paczki, która znowu należała do kategorii "must have" jak jest oferta sprzedaży:

Sam zakup to też historia - przeglądając allegro natrafiłem na klapę ze spoilerem to napisałem szybką wiadomość czy byłaby szansa na sam spoiler choć na zbyt wiele nie liczyłem. A tutaj kilkanaście minut później wiadomość, że nie ma problemu i to za uwaga, uwaga: 50+21 zł wysyłki! I jak tu go nie wziąć?

A teraz najlepsze, dziesięć minut po zakupie dostaję wiadomość od
janusza z namiarem na tę samą aukcję. Niby nic, ale mija kolejne pięć minut i tym razem wiadomość od
Przerusco jeszcze raz z namiarem! Dzięki chłopaki za pamięć!
Jak to janusz podsumował
The power of forum!
Sam spoiler jest do malowania, jednak widać po nim,że ktoś już babrał się w lakierowanie klapy i średnio ogarniał taśmę lakierniczą - piękne linie odcięcia na spoilerze, któremu dostało się chyba przypadkiem.
Teraz tylko najciekawsze, w jaki sposób go przymocować? W głowie cały czas miałem dylemat pomiędzy wierceniem w klapie, a samym klejem do szyb. Mocowania wyglądają tak:

- nie dość, że coś komuś rdzewiało (pozostałości rdzy), to sama ewentualna powierzchnia klejenia nie jest zbyt duża (chyba, że cała masa kleju?). Przez całą drogę zastanawiałem się, w którym miejscu będą ewentualnie wychodziły śruby mocujące spoiler - wyszło, że w najgorszym z możliwych.
Przerusco, nie wychodzą one pod maskownicami przewodów, ale dobre ileś centymetrów "na zewnątrz klapy" i nie ma tam żadnego dojścia! Wiercić przez blachę zewnętrzną i większy otwór w wewnętrznej, aby przełożyć nakrętkę z podkładkami? To trochę bezsensu... Swoją drogą, masz identyczny spoiler czy jednak inny?
Coś mi się jednak wydaje, że nie jest to OEM:
Ma ktoś może WP11/WP11.144 ze spoilerem lub przynajmniej dostęp do takiej? - potrzebowałbym zdjęcia spoilera, ustalenia czy ma logo nissana i zdjęcia od wewnątrz klapy na wysokości mocowań spoilera...