Jestem nowy na forum, mam nadzieję, że otworzyłem temat w dobrym dziale... Poniżej zamieszczam swoje "bolączki" i "choroby" które żrą moją malutką primerke... Jakiś czas temu zakupiłem swój pierwszy samochód, mam nadzieję, że będę z niego zadowolony...

1. Korozja, korozja, korozja!!! - muszę wymienić progi i najlepiej połatać trochę podłogę podłatać...
2. Dławi się na gazie - jak jadę nawet po mieście na gazie, to samochód traci moc i w końcu gaśnie. Dziś z ciekawości zajrzałem do świec i okazało się że na jednej z fajek jest rdzawy osad - wygląda tak jakby zupełnie nie działo się z tym nic... Przypuszczam, że wymiana świec + parownika powinna pomóc...
3. Upalony kabel zasilający do radia - brak napięcia na kostce oryginalnej... Nie działa mi radio. Szukam gdzie jest przepalony kabel, ale oczywiście nie mogę tego znaleźć. Bezpiecznik wymieniłem, bo myślałem, że to może być jego wina - wsadziłem tak jak było 10A - mogę spróbować jeszcze inny włożyć (15A)
4. Linka od bagażnika - chyba się zerwała, bo klapka od paliwa się normalnie otwiera, ale bagażnika za chiny ludowe nie mogę otworzyć. Muszę otwierać bagażnik, dłubać śrubokrętem i dopiero wtedy mogę podnieść klapę.
To na tą chwilę wszystko, co mi przychodzi do głowy

Czy ktoś mi pomoże... ?