auto klientaVE Killer pisze:onyxx pisze:Miałem takie 2 zdarzenia - fakt ze był to opel
o cholera.. miałes opla z SR20 ?
 i miało c20xe
 i miało c20xe 
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon
Identyczny objaw miałem tuż przed obróceniem panewki i również zastanawiałem się o co chodzi - niestety zegar ciśnienia zakupiłem po fakcie... Poszukałem trochę po necie i sporo osób miało obróconą panewkę (w różnych silnikach) właśnie na Valvoline! Bardzo często przewijała się ta marka oleju - ja również zalałem Valvoline po latach jazdy na motulu i chyba był to błąd.Boro1989 pisze:obroty spadają do około 500. silnik zaczyna się dławić

nie testuj teraz silnika bo wolne na poziomie 500rpm i kill dla panewek
 nie testuj teraz silnika bo wolne na poziomie 500rpm i kill dla panewek kompresję chce sprawdzić dla siebie po prostu
 kompresję chce sprawdzić dla siebie po prostu  zrobię to co mi napisaliście i dam znać co dalej się Dzieje,  dziękuję bardzo za wszystkie rady i informacje
 zrobię to co mi napisaliście i dam znać co dalej się Dzieje,  dziękuję bardzo za wszystkie rady i informacje 
 Bo pompę kupiłem tylko z tulejką. Wsadziłem smoka z DET,a rozwiercone ma otwory i dorobiona uszczelka alu jest.
 Bo pompę kupiłem tylko z tulejką. Wsadziłem smoka z DET,a rozwiercone ma otwory i dorobiona uszczelka alu jest. 
  /
 / 
 też zobaczymy co to będzie
 też zobaczymy co to będzie