Czy kompy z Almery można wkładać do Sunny?
Są to inne P/N ale wygląd podobny (puszka i piny

Np:
http://allegro.pl/nissan-almera-1-4b-98 ... 36636.html
Mam 1.4 na wtrysku a kompa od 1.6 i jak dla mnie to auto nie jeździ jak powinno, jak jest zimny to jest spoko ale jak się rozgrzeje to muli, jak wcisnę pedał gazu do pewnej głębokości i tam utrzymuję, to auto cały czas przyspiesza, zamiast osiągać określoną prędkość.
Mechanik wymieniał stwierdził że gaźnik do d... i należy wymienić ale po operacjach wymian stwierdziliśmy, że dajemy wtryski, bo akurat miał komplet z wiązką.
Podpięte i jakoś tak to... spalanie wyraźnie mniejsze (o to chodziło, chociaż jest i tak ok 10l/100) ale na gaźniku to auto miało but - jak się wciskało pedał gazu, to reagowało.
A teraz śpi, dopiero w średnich-wyższych obrotach zaczyna jakoś tam się zbierać.
Pompa pompi, wtryski wtryskują. Filtr paliwa i powietrza nowe. Kable WN < 15kkm. Świece < 4kkm.
Rozumiem, że jeszcze ew. lambda może być odpowiedzialna za taką sytuację?
Świece niedawno wymieniałem, to się dowiem, jaka mieszanka, jak wyjmę.
Pytanie jeszcze pozostało jedno wcześniej bez odp, mianowicie, czy jest w ogóle jakaś różnica między kompami 1.6 a 1.4 ? Czy one mają zaszyte mapy, czy one jakoś się zmieniają dynamicznie?
Bo jak nie to, to jadę zbadać co mówi lambda a co wydech i jak się to pokrywa ze sobą.
A tak to 10zł+kw nie majątek nowa lambda znacznie droższa.
P/N z Almera 1.4 na tej aukcji to 23710-2N305
P/N z Sunny 1.4DE w/g ruskich to 23710-74C01 02 lub 03