rz
[Sunny] [N14] Blue Arrow by lestant
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq
Lestant, w końcu jakaś normalna decyzja - ogarnij ten flinstonowóz.
Jutro po 18:00 będę w Zielkq Garage jak coś. Możesz wpadać.
Jutro po 18:00 będę w Zielkq Garage jak coś. Możesz wpadać.
赤い 霊 czyli 日産プリメーラP11GT -> viewtopic.php?t=12560
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
janusz, jeszcze nie jest tak źle więc nie przesadzaj
ale trzeba zrobić żeby nie było gorzej
[ Dodano: 2014-09-30, 19:56 ]
ostatnio takie zmiany u mnie:
dzięki Zielkq, za gałeczkę
i podziękowania także dla janusza, za ogarnięcie hamulców
[ Dodano: 2014-10-14, 21:34 ]
ostatnio wleciała naklejka od Adamusa:
na okres jesienno/zimowy n14 pojechało do SPA w planach konserwacja oraz ogarnięcie z zewnątrz
[ Dodano: 2014-09-30, 19:56 ]
ostatnio takie zmiany u mnie:
dzięki Zielkq, za gałeczkę
[ Dodano: 2014-10-14, 21:34 ]
ostatnio wleciała naklejka od Adamusa:
na okres jesienno/zimowy n14 pojechało do SPA w planach konserwacja oraz ogarnięcie z zewnątrz
Ave za te światła z przodu ze wyjechały te od dziennej, znacznie lepiej ta gała niz poprzednia od czegoś, nawet te brewki od biedy teraz nie szpecą az tak (choć osobiście i tak bym sie ich pozbył) no i 1.6 w tej budzie to juz daje rade jechać na codzień.
Maskę bym sobie oryginał założył do czasu az nie będzie po co tego wlotu powietrza mieć.
A tak to spoko, stickery +5KM
A no i sympatycznie wycieraczkę z tylu mieć.
Zawsze mozna pomachać komuś jak sie go zostawia w tyle.
Maskę bym sobie oryginał założył do czasu az nie będzie po co tego wlotu powietrza mieć.
A tak to spoko, stickery +5KM
A no i sympatycznie wycieraczkę z tylu mieć.
Zawsze mozna pomachać komuś jak sie go zostawia w tyle.
Sportowy Kolektor Nissan Sunny N14 1.6 KITSajmooon pisze:lestant, wg niektórych 2" to za dużo jednak ja właśnie taki będę montował do swojego GA16, co 4-2-1 masz na allegro do samodzielnego złożenia ( z tego co kojarzę Macu to robi ) jednak od czasu do czasu są na forum na sprzedaż gotowe 4-2-1 SSAC z USA. Wałek od DSa rzadko bo rzadko ale na forum też się pojawiają ( od razu przy wymianie rób mod rozrządu ) no i nie wiem jaki masz kolektor dolotowy jak 74C to szukaj takiego z oznaczeniem 73C. Walcz walcz z Ga16 bo trzeba pokazać że te silniki naprawdę są wiele warte i są bardzo mocne i podatne na tuning
http://allegro.pl/showItem2.php?item=4738509621
Taki kolektor bedzie ok?
- komorokoro
- fanatyk nissana
- Kontakt:
nissan aktualnie jeszcze w SPA plany są aby niedługo wyjechał ale jak to bywa z blacharką lepiej później i dokładnie.
na początku chciałem podziękować poprzedniemu właścicielowi za zrobienie fuszerki mianowicie aby progi były mocne to pozostawił oryginalny zgnity próg i na niego dołożył kolejny który i tak po już 3 letnim użytkowaniu zgnił

na początku chciałem podziękować poprzedniemu właścicielowi za zrobienie fuszerki mianowicie aby progi były mocne to pozostawił oryginalny zgnity próg i na niego dołożył kolejny który i tak po już 3 letnim użytkowaniu zgnił

Uuuu czyli Flinstonowozu już nie będzie......... W zasadzie to i lepiej
Mam nadzieję, że na grudniowym spocie pojawi się Blue Arrow ![:]](./images/smilies/kwadr.gif)
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
Rz, ta wlepka to jest Mr. Angry 
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
No i Flinstonowóz przeradza się w piękną "Aoi-Ya"
Ostatnio zmieniony 2015-01-19, 23:26 przez janusz, łącznie zmieniany 1 raz.
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
janusz, ty masz jakąś fobię odnośnie mojego auta
[ Dodano: 2014-12-07, 23:35 ]
kolejny etap zakończony:
podkład przed malowaniem

na etapie matowania:
efekt końcowy:
czekamy aż lakier wyschnie potem konserwacja i składanie wszystkiego
[ Dodano: 2014-12-21, 20:31 ]
autko już odebrane między czasie wygłuszyłem podłogę w aucie:
i na koniec sesja z sunnym hery

[ Dodano: 2014-12-07, 23:35 ]
kolejny etap zakończony:
podkład przed malowaniem

na etapie matowania:
efekt końcowy:
czekamy aż lakier wyschnie potem konserwacja i składanie wszystkiego
[ Dodano: 2014-12-21, 20:31 ]
autko już odebrane między czasie wygłuszyłem podłogę w aucie:
i na koniec sesja z sunnym hery

Wywal to niebieskie badziewie ze swiateł, bo wieje wiochą 
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
- sliwka1232
- fanatyk nissana
efekt powala, nie ma nic piękniejszego od swierzego laku

a opony zmieniles czy myles nitro? bo trochę się wam poleciało po gumach lakierkiemlestant pisze:czekamy aż lakier wyschnie potem konserwacja i składanie wszystkiego
Sprzedam głowicę do SR20DE lowport po remoncie power up tuning madafaka
450zł-info w giełdzie i na PW
450zł-info w giełdzie i na PW
Witam,
Autko z nowym lakierem bardzo ładnie się prezentuje
ja swojego n14 planuje na wiosnę posłać do spa
Zrób jeszcze jakąś sesje foto w dzień. Niebieski postój to nie wiem, czy to dobry pomysł... Chyba, że się o dowód w razie kontroli nie boisz...
Autko z nowym lakierem bardzo ładnie się prezentuje
Audi A4 B6 '01 automat
VW Polo 6n '98 automat - sold
Nissan Sunny n14 '95 automat - sold
Zestaw CB
Teddy ASC + AT 71 &
Johnny II ASC + Omega Sirio 27 // Alan 38
VW Polo 6n '98 automat - sold
Nissan Sunny n14 '95 automat - sold
Zestaw CB
Johnny II ASC + Omega Sirio 27 // Alan 38
DARO SUNNY GTI, no dobra niech będzie
od dłuższego czasu poszukiwałem swap'a do swojej n14, na aukcjach nie było nic ciekawego lecz jakiś czas temu janusz podesłał mi linka z ogłoszenia. Auto było we wrocławiu silnik 2.0 gti buda akurat nie miała dla mnie jakiegoś znaczenia i tak w niedzielę 1 lutego pojechałem po auto do wrocławia. Okazało się że autem jeździ facet jak to mówił do jazdy po mieście, auto od 2004 w polsce. Buda trochę w opłakanym stanie widać było że paru magików przy nim grzebało a i ach ten gaz na dwóch parownikach. Silnik przejechane 320 tys 1994r, jezdzi na benzynie chodź wymaga mycia,uszczelnia i regulacji bo ktoś nieumiejętnie przy nim grzebał.

od dłuższego czasu poszukiwałem swap'a do swojej n14, na aukcjach nie było nic ciekawego lecz jakiś czas temu janusz podesłał mi linka z ogłoszenia. Auto było we wrocławiu silnik 2.0 gti buda akurat nie miała dla mnie jakiegoś znaczenia i tak w niedzielę 1 lutego pojechałem po auto do wrocławia. Okazało się że autem jeździ facet jak to mówił do jazdy po mieście, auto od 2004 w polsce. Buda trochę w opłakanym stanie widać było że paru magików przy nim grzebało a i ach ten gaz na dwóch parownikach. Silnik przejechane 320 tys 1994r, jezdzi na benzynie chodź wymaga mycia,uszczelnia i regulacji bo ktoś nieumiejętnie przy nim grzebał.

Niestety oglądałem również to auto. Buda owszem w stanie średnim, silnik niestety też. Pracował w miare równo i na..... mineralnym. Na gazie jeździ lepiej niż na pb. Sam gaz zakładany przez jakiegoś magika-gaziarza. Z info od sprzedającego dowiedziałem się, że nic przy nim nie robił. Oleju ani filtrów nie wymieniał. Zawiecha na plus - cicho i całkiem dobrze się sprawowała. Silnik na moje oko albo na maxa zmulony albo już na dojechaniu. Krótki sprint z chrupem okazał się dla niego ogromnym problemem. Za cenę jaka była widoczna na OLX (3600zł jak oglądałem) bym go nie wziął. Koleś chciał zjechać max do 3000zł - też nie warto.
Oby się okazało, że silnik jest po prostu zmulony.
A co do jazdy po mieście to też nie do końca - koleś mówił, że często latał sobie na ręcznym po placu.
Tyle z obserwacji i oględzin.
Powodzenia
rz
Oby się okazało, że silnik jest po prostu zmulony.
A co do jazdy po mieście to też nie do końca - koleś mówił, że często latał sobie na ręcznym po placu.
Tyle z obserwacji i oględzin.
Powodzenia
rz