[Sunny] Nissan Sunny GTI 1992 by rz
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq
- Modzelitto
- fanatyk nissana
- killer2000
- fanatyk nissana
Żeby nie było, że w temacie się nic nie dzieje to sobota była pracowita i owocna.
Chrup wjechał na podnośnik i siup do gór.
Po kilku...nastu...dziesięciu...set chwilach pierwsze fanty zleciały na glebę i powoli zaczęło się robić miejsce do zrzucenia skrzyni:

Aby po jakimś czasie zeszła skrzynka

Sprzęgło lekko nie miało przezblisko 2 lata i tak też wygląda po blisko 50tys km:

Wywalone do cna łożysko dało o sobie znać:

Aisin dał radę. Foo po kilku podejściach w końcu trafił na odpowiednie

Skrzynia trafiła do Maćka na stół:

Później wsio umyte i przygotowane do rewizji. Miejmy nadzieję, że uda się znaleźć co jest powodem tego iż ponieważ, że biegi wchodzą cholernie ciężko. 1 z dużym oporem, 2 ciut lżej, 3 i 4 w miare lekko, 5 również, wsteczny trzeba wbijać obiema rękami.

Uprzedzam pytania... nie, czystsza nie będzie. Nie będzie również w kolorze. Nie będzie można z niej jeść. To ma zap#erdalać... to nie gejowóz

Z dzisiejszej walki to by było na tyle. Przy kolejnym dniu roboczym (a to już w poniedziałek) wleci jeszcze nowa belka pod zderzak i w końcu zamontuję wszystkie halogeny.
Plan jest taki, żeby chrup po weekendzie w końcu wyjechał i zaczął na nowo straszyć wrocławskie sportowe auta... póki śniegu nie ma
Czy up się liczy ze zdjęciami?
pzdr
rz
Chrup wjechał na podnośnik i siup do gór.
Po kilku...nastu...dziesięciu...set chwilach pierwsze fanty zleciały na glebę i powoli zaczęło się robić miejsce do zrzucenia skrzyni:

Aby po jakimś czasie zeszła skrzynka

Sprzęgło lekko nie miało przezblisko 2 lata i tak też wygląda po blisko 50tys km:

Wywalone do cna łożysko dało o sobie znać:

Aisin dał radę. Foo po kilku podejściach w końcu trafił na odpowiednie

Skrzynia trafiła do Maćka na stół:

Później wsio umyte i przygotowane do rewizji. Miejmy nadzieję, że uda się znaleźć co jest powodem tego iż ponieważ, że biegi wchodzą cholernie ciężko. 1 z dużym oporem, 2 ciut lżej, 3 i 4 w miare lekko, 5 również, wsteczny trzeba wbijać obiema rękami.

Uprzedzam pytania... nie, czystsza nie będzie. Nie będzie również w kolorze. Nie będzie można z niej jeść. To ma zap#erdalać... to nie gejowóz

Z dzisiejszej walki to by było na tyle. Przy kolejnym dniu roboczym (a to już w poniedziałek) wleci jeszcze nowa belka pod zderzak i w końcu zamontuję wszystkie halogeny.
Plan jest taki, żeby chrup po weekendzie w końcu wyjechał i zaczął na nowo straszyć wrocławskie sportowe auta... póki śniegu nie ma

Czy up się liczy ze zdjęciami?

pzdr
rz
rz pisze:(...) Uprzedzam pytania... nie, czystsza nie będzie. Nie będzie również w kolorze. Nie będzie można z niej jeść. To ma zap#erdalać... to nie gejowóz(...)
Podoba mi się to podejście, zwłaszcza ostatnie zdanie

Up zaliczony - piękna fotorelacja. Teraz do skrzyni jakiś porządny olej - 75W140

Działaj, działaj z autem
![:]](./images/smilies/kwadr.gif)
赤い 霊 czyli 日産プリメーラP11GT -> viewtopic.php?t=12560
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
Rz, ja miałem niekiedy problem z wbiciem biegu, dopóki nie zrobiłem sobie krzyżaka na lewarku zmiany biegu - miał duży luz. Często jest też tak, że wymiana oleju pomaga. To też z własnej autopsji - po wymianie oleju w skrzyni biegi lepiej wskakiwały.
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
No w końcu stało się . Skrzyni lśni jak lala . Mam pastę polerską jak by co
Widać że tarcza dostała po dupie po zewnętrznej krawędzi choć do nitów jeszcze sporo mięsa.
Jak n 50.000 km to ogólnie OK. Gorzej wygląda słoneczko no łożyska to już tam nie ma .
Więc jak będzie ?
Nowy docisk , nowe łożysko , nowa tarcza ?
Nie mówią o oleju do skrzyni
? Dziś wyjedzie ?
Daniel - super fotorelacja , kto focił ?

Widać że tarcza dostała po dupie po zewnętrznej krawędzi choć do nitów jeszcze sporo mięsa.
Jak n 50.000 km to ogólnie OK. Gorzej wygląda słoneczko no łożyska to już tam nie ma .
Więc jak będzie ?
Nowy docisk , nowe łożysko , nowa tarcza ?
Nie mówią o oleju do skrzyni

Daniel - super fotorelacja , kto focił ?
Czerwone auta sa szybsze ...
janusz, to mysle nie kwestia oleju bo ten po zdaniu wyglądał jak olej, nie było tragedii. Dzisiaj składamy do kupy i wio.
DARO SUNNY GTI, wpada nowy komplet Aisina, uszczelniacz wału, nowe osłony na półośkach, olej i co tam jeszcze trzeba bo nie chce za jakiś czas znowu ściągać skrzyni. W tym tygodniu mam nadzieje, ze chrup juz wyjedzie na ulice
rz
DARO SUNNY GTI, wpada nowy komplet Aisina, uszczelniacz wału, nowe osłony na półośkach, olej i co tam jeszcze trzeba bo nie chce za jakiś czas znowu ściągać skrzyni. W tym tygodniu mam nadzieje, ze chrup juz wyjedzie na ulice

rz
Rz, ja jak swój zlewałem to też ładnie wyglądał, prawie jak nieużywany.
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
Wczoraj miły pan japończyk przyniósł takie oto coś:
Wygląda dobrze i jest idento jak to, które siedziało do tej pory w chrupie więc mam nadzieję, że polata kolejne 50tys
Czekam jeszcze na uszczelnienie wału + osłony przegubów i przekładni kierowniczej i w weekend pakujemy to to na pokład, składamy, podpinamy kabelki duperelki, kraniki dywaniki i wio w miacho straszyć hundy
PS. foo, kolejnego moda mi ogarniaj
rz

Wygląda dobrze i jest idento jak to, które siedziało do tej pory w chrupie więc mam nadzieję, że polata kolejne 50tys

Czekam jeszcze na uszczelnienie wału + osłony przegubów i przekładni kierowniczej i w weekend pakujemy to to na pokład, składamy, podpinamy kabelki duperelki, kraniki dywaniki i wio w miacho straszyć hundy

PS. foo, kolejnego moda mi ogarniaj

rz
Kilka fotek z prac.
Przegląd półosiek, wymiana popękanych osłon + nowy smar:

Miejsce na skrzynie wyczyszczone i wychuchane:

Profilaktycznie wymieniony uszczelniacz coby drugi raz nie trzeba było targać skrzyni:

Całość poskładana i czas na docierkę.
150km zrobione na spokojnie bez polsprzegla, bez katowania- generalnie tak jak zwykle nie jeżdżę
później chrupek powoli i stopniowo dostawał obrotów i wreszcie normalne starty 
Dzisiaj łapałem sie z Bułowym gti-rem i z E60 w dieslu 400/800 - oczywiście z tylu ale chrup walczył dzielnie. Sprzęgło klei - jest dobrze.
Pierwszy dzień świąt planowany jest warsztatowo - składamy przód. Chrup dostał pod choinkę: 5 szt halogenów przeciwmgielnych i 4 dalekosiężne oraz belkę pod zderzak - niech ma
Jakiś czas temu poczyniłem przymiarki kół bo akurat były pod ręką

i OZ-ki

Mój Kulek jest zadowolony z poczynionych prac:

rz
Przegląd półosiek, wymiana popękanych osłon + nowy smar:

Miejsce na skrzynie wyczyszczone i wychuchane:

Profilaktycznie wymieniony uszczelniacz coby drugi raz nie trzeba było targać skrzyni:

Całość poskładana i czas na docierkę.
150km zrobione na spokojnie bez polsprzegla, bez katowania- generalnie tak jak zwykle nie jeżdżę

Dzisiaj łapałem sie z Bułowym gti-rem i z E60 w dieslu 400/800 - oczywiście z tylu ale chrup walczył dzielnie. Sprzęgło klei - jest dobrze.
Pierwszy dzień świąt planowany jest warsztatowo - składamy przód. Chrup dostał pod choinkę: 5 szt halogenów przeciwmgielnych i 4 dalekosiężne oraz belkę pod zderzak - niech ma

Jakiś czas temu poczyniłem przymiarki kół bo akurat były pod ręką

i OZ-ki

Mój Kulek jest zadowolony z poczynionych prac:

rz
No tak, Internet i brak zdjęcia kota?! 

Podróże małe i duże
Pomoc prawna: Adwokat Wrocław
Z YT: "JDM wants to be USDM, Euro wants to be USDM and USDM wants to be Euro."
Pomoc prawna: Adwokat Wrocław
Z YT: "JDM wants to be USDM, Euro wants to be USDM and USDM wants to be Euro."
DARO SUNNY GTI, mówisz ze GTX tak zapodaje?
rz, fajnie czasem tak gruntownie cos przegrzebac, zazdroszczę ci tej możliwości
moja padlina az się prosi o zbadanie paru spraw
co do rolek, ani jedne ani drugie mi nie podchodzą
rolka z n15gti lub n14gti to jest to 
rz, fajnie czasem tak gruntownie cos przegrzebac, zazdroszczę ci tej możliwości

co do rolek, ani jedne ani drugie mi nie podchodzą

Sprzedam głowicę do SR20DE lowport po remoncie power up tuning madafaka
450zł-info w giełdzie i na PW
450zł-info w giełdzie i na PW
Dzisiejszy dzień zaowocował i w końcu wleciało oświetlenie na przód. Po małej przygodzie musiałem je zdemontować.. Do pełni szczęście brakuje prawego reflektora i lewego kierunku.
Demontaż zderzaka nie jest jakoś zbytnio problematyczny:

Jak widać na załączonym obrazku belka pod zderzakiem lekko się pogięła:

Bez problemu zeszła. Śruby też całe:

Nowa-stara już na miejscu. Idealna nie jest ale wsio ładnie pasuje:

Przymiarka zderzaka:

Halogeny już na swoim miejscu:

I kolejne:

Jasność się stała:

He's alive dr FrankeinRZ!

Jak to powiedział foo - jest bandyta.
MacGayver, kiedyś się nad tym zastanawiałem ale niestety nie posiadam takiej wiedzy żeby złożyć taką hybrydę
Może kiedyś.
No to na tyle by było.
rz
Demontaż zderzaka nie jest jakoś zbytnio problematyczny:

Jak widać na załączonym obrazku belka pod zderzakiem lekko się pogięła:

Bez problemu zeszła. Śruby też całe:

Nowa-stara już na miejscu. Idealna nie jest ale wsio ładnie pasuje:

Przymiarka zderzaka:

Halogeny już na swoim miejscu:

I kolejne:

Jasność się stała:

He's alive dr FrankeinRZ!

Jak to powiedział foo - jest bandyta.
MacGayver, kiedyś się nad tym zastanawiałem ale niestety nie posiadam takiej wiedzy żeby złożyć taką hybrydę

No to na tyle by było.
rz