Czesc termostat sprawdze moze przy poniedziałku to odrazu bym wymienil plyn chlodzacy. Dzisiaj po przejechaniu kilku kilosów mysle sobie a podepne sie pod zworke i nie mam pojecia co to znaczy- 10dlugich migniec i 3x po 10 szybkich i tak w kółko

Tylko nie mówcie że rozrzad bo poplyne
[ Dodano: 2014-12-02, 19:27 ]
Czesc. Dzisiaj wymienilem plyn chlodniczy i termostat i wiatraki odpalaja. mam jeszcze jeden problem z nierowna praca silnika na biegu jalowymgdy. Gdy jest rozgrzany to wskazuje mi obroty 1200 i spada co jakis czas do 700 i sporworotemna 1200. Gdy silnik zimny jest to obroty ma na 1200 i spadaja ponizej 300 ze az silnik sie zadlawi i powraca na 1200. Sprawdzałem na zworke i tak (10długich/1krótkie/7krótkich/2krótkie migniecia) to chyba blad p0172 tak ? za co on odpowiada? . Prosze o pomoc
[ Dodano: 2014-12-06, 22:50 ]
dzisiaj czyscilem przepustnice, krokowy (sporo nagaru ok 0,5 mm na grzybie) oraz przepływke i wydawala mi sie tlusta w sensie te druciki co sa. Użylem srodka Valvoline Carburettor Cleaner . Przy nagarze w przepustnicy to benzynka ekstrakcyjna robila tylko maż ciezko do zgarniecia pedzlem czy szmatka. Srodek Valvoline jest naprawde dobry bo przy samym psikaniu lepiej zbiera niz szmatka

. W poniedzialek odezwe sie czy pomoglo
[ Dodano: 2014-12-12, 19:47 ]

czesc! Wiec zmienilem przeplywomierz dedykowany dla 1,8 Bosch 0280218005 i śmiga

Wskazówka nie opada , nie gasnie na jałowym i obrotki nie faluja. Silniczek chodzi równiutko jak trzeba . Zaoszczedzone pare stówek jest w kieszeni. Przejechalem na nim ok 100 km i zadnego błędu. Tak że przy wymianie przepływki w swoich nismo sr20de 140km możecie śmiało go montowac. Pozdrawiam