Mi tam nie trzeba wierzyć ale możemy poczekać na obserwacje foo bo z tego co wiem wlał taki sam olej
[Sunny] Nissan Sunny GTI 1992 by rz
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq
GT'k bardzo pozytywnie przyjął tego Rally, póki co jestem zadowolony, co to wyjdzie w czasie - zobaczymy 
Co do teorii brudzenia oleju, to jest to dla mnie pusta rozmowa, bo nie określisz do końca, czy olej zmienił kolor pod wpływem wypłukania syfu i nosi go w sobie, czy zmienił kolor, bo dostał temperaturą po dupie i część jego po prostu przekształciła się w związki węgla itd. itp. Tak, czy siak wolę czysty olej w panewkach i pompie niż coś co tam pływa w nim na bogato. Szybciej gasnąca kontrolka to jednoznaczna informacja o tempie rozprzestrzeniania się oleju w kanałach, bo powietrzem jej nie zgasisz
Każdy ma mniej lub bardziej rozwinięte zdolności poznawcze i ma szansę na organoleptyczne zapoznanie się z olejem, czy mu odpowiada, czy nie. Warto też w ramach rozwijania zdolności językowych poczytać kartę charakterystyki produktu (nie mylić z kartą zgodności WE, a którymi to można sobie w piecu zapalić), którą to producent zobowiązany jest udostępnić publicznie wprowadzając olej do obiegu, a tam niekiedy bardzo ciekawe rzeczy można znaleźć.
Co do teorii brudzenia oleju, to jest to dla mnie pusta rozmowa, bo nie określisz do końca, czy olej zmienił kolor pod wpływem wypłukania syfu i nosi go w sobie, czy zmienił kolor, bo dostał temperaturą po dupie i część jego po prostu przekształciła się w związki węgla itd. itp. Tak, czy siak wolę czysty olej w panewkach i pompie niż coś co tam pływa w nim na bogato. Szybciej gasnąca kontrolka to jednoznaczna informacja o tempie rozprzestrzeniania się oleju w kanałach, bo powietrzem jej nie zgasisz
zmieniasz olej to zmieniasz ilość midichlorianów w oleju, a te wpływają na barwę oleju:)rz pisze:No dobrze, a jak wytłumaczysz szybkość gaśnięcia kontrolki pomiędzy olejami 10W40
im wiecej mCHlr tym olej jaśniejszy
Sprzedam głowicę do SR20DE lowport po remoncie power up tuning madafaka
450zł-info w giełdzie i na PW
450zł-info w giełdzie i na PW
Dawno up-a nie było to chyba czas się pochwalić. Po wczorajszym udanym upodleniu pana z MB CLK oddało i tutaj niewiadoma bo albo samo sprzęgło lub w pakiecie ze skrzynią
Biegi nie wchodzą (tzn wchodzą ale meeega ciężko) - czy to przy uruchomionym silniku i wysprzęgleniu czy to na zgaszonym motorze. Idąc za słowami foo nie ma się co martwić bo to popycha do kolejnych modów i odświeżenia tego co tylko można podczas zwalania skrzyni.
Doszliśmy już do wniosku z fooGarage, że zamach pozostaje ten, który jest (tj. pomysłu foo, ~5,5kg) bo sprawdza się idealnie w mieście). Teraz poszukiwanie sprzęgła (stare i tak już się powoli kończyło) i wybór pada na: Aisin vs. Sachs. Z Sachsem jest lekki problem z dostępnością i cena delikatniej rzecz biorąc większa
Chociaż z Asina jestem zadowolony. Obecnie przelatał już z 50tys, najpierw pod "nóżką" SPOKOjnego a później pod nie lżejszą moją
Zobaczymy jak to się rozwinie.
Na dniach zleci skrzynia i będzie rewizja. W końcu będzie okazja to odświeżenia dolnych łap i tej od skrzyni i zupgradeownia ich na nowo klejem
PS. pan z CLK oczywiście zaskoczony obrotem sytuacji
PS2. podobno bez fot up się nie liczy więc wstawiam zdjęcie psa, który jeździł koleją:

rz
Doszliśmy już do wniosku z fooGarage, że zamach pozostaje ten, który jest (tj. pomysłu foo, ~5,5kg) bo sprawdza się idealnie w mieście). Teraz poszukiwanie sprzęgła (stare i tak już się powoli kończyło) i wybór pada na: Aisin vs. Sachs. Z Sachsem jest lekki problem z dostępnością i cena delikatniej rzecz biorąc większa
Na dniach zleci skrzynia i będzie rewizja. W końcu będzie okazja to odświeżenia dolnych łap i tej od skrzyni i zupgradeownia ich na nowo klejem
PS. pan z CLK oczywiście zaskoczony obrotem sytuacji
PS2. podobno bez fot up się nie liczy więc wstawiam zdjęcie psa, który jeździł koleją:

rz
RZ widziałeś jaka skrzynia jest w giełdzie??
hmm nie wiem sam 50tys to dużo czy nie dużo na nowe sprzegło??
z ciekawości jaka moc w mietku??
Powiem Ci, że Twój sunny to zagadka troche... przynajmniej serducho Foo coś wspominał, że to DE robi przeciąg... hamowałeś go może jakoś?? dla mnie to takie troche nie pojęte, że 152KM robi ok 200KM VE, nie chce nikogo zaczepiać ani nic ale wspominałeś o tym w temacie z modyfikacjami DE... I tak jestem ciekaw wtf??
Powiem Ci, że Twój sunny to zagadka troche... przynajmniej serducho Foo coś wspominał, że to DE robi przeciąg... hamowałeś go może jakoś?? dla mnie to takie troche nie pojęte, że 152KM robi ok 200KM VE, nie chce nikogo zaczepiać ani nic ale wspominałeś o tym w temacie z modyfikacjami DE... I tak jestem ciekaw wtf??
Ostatnio zmieniony 2014-11-04, 15:26 przez KTR, łącznie zmieniany 1 raz.
P10eGT->N14GTi 5d
OCTAVIA 1RS oem+
OCTAVIA 1RS oem+
W mietku 5.0 V8 306KM - oczywiście nikt nie musi wierzyć jak to się potoczyło, sam nie wierzę 
Skrzynie widziałem jednak koszty na obecną chwilę nie dla mnie
skrzynka, sprzęgło + inne duperele i robi się już kwota a inne wydatki naglą 
Ja też nie wiem czy 50tys to dużo czy nie jednak Sunny był wykorzystywany tak jak powinien więc coś miało prawo oddać
rz
Skrzynie widziałem jednak koszty na obecną chwilę nie dla mnie
Ja też nie wiem czy 50tys to dużo czy nie jednak Sunny był wykorzystywany tak jak powinien więc coś miało prawo oddać
rz
-
primeraP10
- fanatyk nissana
Szybkiego powrotu na drogi wujku rz
myśle że to tylko sprzęgło oddało,a tak po za tematem to jeszcze w moich rękach auto leczyło wszystkie tdi-ki nawet te 200km/400nm ,od m3 e36 dostałem 5 razy pod rząd pół długości auta i to dopiero na 3 biegu,i objechało dużo turbo wozów z imprezami gt oraz wrx włącznie
nie wiadomo co za moce siedzą w tym silniku ale zapodaje nieziemsko 
Niestety nowych filmików nie mam. Gdzieś kilka stron wcześniej jest jakiś jak to lata. Jednak po liczniku średnio to widać. ostatnio bawiłem się jakimś programem na smartfona korzystającego z GPSu i po kilkunastu różnych startach wypluło 6.2s w najlepszej opcji. Czy pomiary są prawdziwe ciężko mi powiedzieć gdyż nie weryfikowałem tego np z RaceLogickiem.
Mi też jest ciężko uwierzyć jak on jeździ ale 4 auta pokroju CLK (2x 335i, 350Z oraz CLK) i ze wszystkimi daję radę daje do myślenia. Albo wszystkie fury były kulawe albo każdy kierownik to pipa
SPOKOjny, ja za cholerę nie mogę sobie przypomnieć jak to jeździło jak go wziąłem od Ciebie ale chyba obecnie jedzie odrobinę lepiej
Jak powymieniam co trzeba to może znów lekko odżyje.
rz
Mi też jest ciężko uwierzyć jak on jeździ ale 4 auta pokroju CLK (2x 335i, 350Z oraz CLK) i ze wszystkimi daję radę daje do myślenia. Albo wszystkie fury były kulawe albo każdy kierownik to pipa
SPOKOjny, ja za cholerę nie mogę sobie przypomnieć jak to jeździło jak go wziąłem od Ciebie ale chyba obecnie jedzie odrobinę lepiej
rz
Akurat u Dara modowo było kilka kroków na przód: mod rozrządu, strojenie, większa przepływka, lizana głowica - także to nie jest dobry przykład. Pomijam fakt, że Sunny Dara zawijał przepięknie i kochał zakręty ale to też zasługa zawiechy i chociażby klatki 
Tak czy inaczej mój LP to zagadka
która mam nadzieję niedługo poznać przy robieniu sprzęgła.
rz
Tak czy inaczej mój LP to zagadka
rz
A mój GTI znowy ma OLX.pl chłopak sie nie najeździł i przebieg spadł i konie wzrosły ?
Kiedys z rz wygrywałem o pół długości samochodu potem były mody i było łen w łeb i nawet kiedyś przegrałem wiec na bank jest min 170 KM bo u mnie była wydmuszka .
Jedzie ten czarny przecinak jak strzala az okna sie trzęsą w starych kamienicach .
Kiedys z rz wygrywałem o pół długości samochodu potem były mody i było łen w łeb i nawet kiedyś przegrałem wiec na bank jest min 170 KM bo u mnie była wydmuszka .
Jedzie ten czarny przecinak jak strzala az okna sie trzęsą w starych kamienicach .
Czerwone auta sa szybsze ...