Nissanmaniaku! Prosimy o nieblokowanie reklam!    

Utrzymujemy nasze forum z małych reklam pojawiających się między postami.

Prosimy o wyłączenie blokowania reklam na naszym forum.

Dziękujemy!

[Note II] Problem z alarmem

Moderator: Zielkq

kerad
nowy na forum

[Note II] Problem z alarmem

Post autor: kerad » 2014-10-12, 18:56

Witam SZANOWNE KOLEZANKI I SZANOWNYCH KOLEGOW ! Jestem TU nowy.Od kilku tygodni jestem szczesliwym posiadaczem NOTA ! Moj problem dotyczy alarmu,ktory NIE SYGNALIZUJE (dzwiekiem) niezamkietych jakikolwiek dzwi (bagaznik,klapa silnika) podczas zamykania pilotem (kluczykiem).Powyzsza funkcja jest opisana w INSTRUKCJI OBSLUGI str 3-19 punkt 3.W salonie poinformowano mnie,ze to jest blad w tlumaczeniu lub funkcja ktora nie jest dozwolona w UNI EUROPEJSKIEJ,a instrukcja jest opracowana GLOBALNIE !?!? Instrukcja jest napisana do nowego modelu i juz funkcja (tego alarmu) nieaktualna?Bardzo,bardzo prosze WAS o pomoc w rozwiazaniu mojego problemu !
kerad

Awatar użytkownika
JACKO29
fanatyk nissana

Post autor: JACKO29 » 2014-10-13, 07:16

Tak jak pisze,to co najważniejsze :Funkcja dźwiękowego powiadamiania o zadziałaniu alarmu jest niedozwolona na terenie unii.
Czyli u Ciebie wszystko gra :D
Słychać klepnięcie blokady i mrugnięcie świateł i tak jest prawidłowo.
Funkcja dźwiękowa jest obsługiwana przez alarm,ale jest nieaktywna.
Zestaw siłowników do podnoszenia maski Qashqai J10 i J11 ,X Trail T-31 T-32chcesz wiedzieć więcej info na PW
viewtopic.php?t=18075

kerad
nowy na forum

Post autor: kerad » 2014-10-13, 16:10

BARDZO DZIEKUJE za wyjasnienie sprawy !!! Podczas zamykania samochodu (tak jak piszesz)jest klepniecie blokady i mrugniecie swiatlami.ale jesli np.dzwi pasazera sa niedomkniete to nie ma ZADNEGO ostrzezenia (dzwiek?swiatla?).Czy wszystko jest OK ?
kerad

Awatar użytkownika
Zielkq
fanatyk nissana
Kontakt:

Post autor: Zielkq » 2014-10-13, 17:56

JACKO29 pisze::Funkcja dźwiękowego powiadamiania o zadziałaniu alarmu jest niedozwolona na terenie unii.
Jest tego jakieś racjonalne wytłumaczenie?
Podróże małe i duże
Pomoc prawna: Adwokat Wrocław
Z YT: "JDM wants to be USDM, Euro wants to be USDM and USDM wants to be Euro."

Awatar użytkownika
JACKO29
fanatyk nissana

Post autor: JACKO29 » 2014-10-14, 08:13

kerad pisze:BARDZO DZIEKUJE za wyjasnienie sprawy !!! Podczas zamykania samochodu (tak jak piszesz)jest klepniecie blokady i mrugniecie swiatlami.ale jesli np.dzwi pasazera sa niedomkniete to nie ma ZADNEGO ostrzezenia (dzwiek?swiatla?).Czy wszystko jest OK ?
U mnie też tak było i jest w nowym J11.Widocznie Ten Typ Tak Ma :D
W skrócie TTTM :D

[ Dodano: 2014-10-14, 09:14 ]
Zielkq,
Mnie nie pytaj :D
Widocznie tam w Brukseli nie mają co robić i kombinują jak nam ,życie poprawić...
Zestaw siłowników do podnoszenia maski Qashqai J10 i J11 ,X Trail T-31 T-32chcesz wiedzieć więcej info na PW
viewtopic.php?t=18075

kerad
nowy na forum

Post autor: kerad » 2014-10-14, 16:02

CIEKAWOSTKA - jak sie dowiedzialem,ta (wyzej opisana opcja) dziala w samochodach (obecnie produkowanych) wraz z INTELIGENTNYM KLUCZYKIEM ! To w jednych modelach jest zakaz,a inne NIE ?!?! Bylem swiadkiem jak w SALONIE MICRE klientowi prezentowano !!! POZDRAWIAM
kerad

ODPOWIEDZ

Wróć do „Note”